Treść zablokowana przez moderatora
30-04-2009 o 15:03, gość :
dzień dobry !
Miałem ten sam problem z przepuchlina między kręgową grożiła mi operacja ale po szukaniu w internecje kogoś kto mi pomoże.
Problem pospolity L4-L5 i L5-L0 to co nie da się przez terapie manualną to trzeba ciąć czyli operacja. O nie dam się pokroić więc jeden uczony z Wrocławia powiedzał że da się bez operacji załatwić sprawę ale nie skończy sięę na jednym zabiegu bezinwazyjnym. Dokładnie mnie zbadał komputerowo i swoimi bezbolesnymi sposobami które odrazu ulgę przyniosły. Skończyło się na dwóch zabiegach i do tej pory nic mi nie jest. Jak ktoś potrzebuje pomocy to podaje stronkę jego bio-laser.webpark.pl naważniejsze jest że mi pomogł ktoś tam trafić to odpłacam się innym. Pozdrawiam Grzegorz
16-02-2009 o 19:14, gość :
13-12-2008 o 23:43, gość :
Mój wynik rezonansu;
Spłycenie fizjologicznej lordozy lędźwiowej.
Zmiany zwyrodnieniowe w postaci dehydratacji i obniżenia wysokości tarczy między kręgowej L5/S1 z przebudową typu Modic II fragmentów trzonów przylegających do tej tarczy. Zaostrzenia na krawędziach przednich i bocznych trzonów kręgów.
Na poziomie L4/L5 stwierdza sie tylno-pośrodkowe wypadanie jądra miażdżystego w obręb kanału kręgowego na ok. 4mm., z uciskiem na worek oponowy, ze zwężeniem otworów międzykręgowych. Obustronnie korzenie nerwów rdzeniowych L5 widoczne są w bezpośrednim przyleganiu do tarczy międzykręgowej-nie można wykluczyć kolizji ułożenowej.
Na poziomie L5/S1 stwierdza sie się tylno-pośrodkowe wypadanie jądra miażdżystego w obręb kanału kręgowego na ok. 6mm., z niewielką prawostronną lateralizacją, z uciskiem na worek oponowy, ze zwężeniem otworów międzykręgowych. Korzenie nerwu rdzeniowego prawego S1 widoczne są w bezpośrednim przyleganiu do tarczy międzykręgowej- nie można wykluczyć kolizji ułożenowej.
W trzonie L4 widoczny naczyniak o wym. 16x14mm.
Jedni lekarze mówią o operacji , drudzą ją odradzają. Na zabiegi nie chcą mnie przyjąc.Mam 31lat.Nie wiem co robić. Proszę o porade , konsultacje i pomoc. Z góry dziękuje.
16-02-2009 o 19:14, gość :
13-12-2008 o 23:43, gość :
Mój wynik rezonansu;
Spłycenie fizjologicznej lordozy lędźwiowej.
Zmiany zwyrodnieniowe w postaci dehydratacji i obniżenia wysokości tarczy między kręgowej L5/S1 z przebudową typu Modic II fragmentów trzonów przylegających do tej tarczy. Zaostrzenia na krawędziach przednich i bocznych trzonów kręgów.
Na poziomie L4/L5 stwierdza sie tylno-pośrodkowe wypadanie jądra miażdżystego w obręb kanału kręgowego na ok. 4mm., z uciskiem na worek oponowy, ze zwężeniem otworów międzykręgowych. Obustronnie korzenie nerwów rdzeniowych L5 widoczne są w bezpośrednim przyleganiu do tarczy międzykręgowej-nie można wykluczyć kolizji ułożenowej.
Na poziomie L5/S1 stwierdza sie się tylno-pośrodkowe wypadanie jądra miażdżystego w obręb kanału kręgowego na ok. 6mm., z niewielką prawostronną lateralizacją, z uciskiem na worek oponowy, ze zwężeniem otworów międzykręgowych. Korzenie nerwu rdzeniowego prawego S1 widoczne są w bezpośrednim przyleganiu do tarczy międzykręgowej- nie można wykluczyć kolizji ułożenowej.
W trzonie L4 widoczny naczyniak o wym. 16x14mm.
Jedni lekarze mówią o operacji , drudzą ją odradzają. Na zabiegi nie chcą mnie przyjąc.Mam 31lat.Nie wiem co robić. Proszę o porade , konsultacje i pomoc. Z góry dziękuje.
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.