Reklama:

Powikłania po zapaleniu opon mózgowych (27)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkujący
25-11-2007, 16:59:00

Witam wszystkich, mojej znajomej mąż (lat 44) przechodzi zapalenie opon mózgowych związane to było z wcześniejszym dotkliwym pobiciem, chciałbym się dowiedzieć jakie mogą być skutki tego zapalenia, czy dojdzie do zdrowia i jakie mogą być tego wszystkiego powikłania, z góry dziękuje.
gość
28-01-2013, 12:52:04

witam 11.11.2012 zdiagnozowano u mnie zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych:(nie dość ,ze wirusowe to także bakteryjne Cytoza 734:( 3 punkcje w ciągu 24 dni pobytu w szpitalu!!. Na dzień dzisiejszy czuje się inaczej niż przed chorobą!. Jestem lękliwa,mam ogromne problemy z koncentracją,zapominam np.rozejrzeć się przed przechodzeniem przez ulicę,a jeżeli chodzi o wypełnianie dokumentów to ,to już w ogóle masakra!!czy to mi kiedyś przejdzie??pozdrawiam cieplutko i życzę wszystkim zdrowia!!
gość
26-02-2013, 21:14:40

Do gościa z 28.01.2013
Nie, nie przejdzie Ci to. Witaj w świecie skutków zapalenia opon mózgowych. Miałam wirusowe, przed chorobą byłam aktywną, odważną osobą, a teraz, powiedzieć, że jestem skrajnym introwertykiem i dziwakiem, to mało. Będziesz już zawsze miała problemy z koncentracją, zawsze będą Ci umykać detale przy przechodzeniu przez ulicę. Chyba że się wytrenujesz, ale powodzenia z tym.
O, tak, mogłabym pisać Ci puste słowa pocieszenia, ale od 15 lat zmagam się z pozapaleniowymi migrenami, zaburzeniami równowagi i chaosem w głowie objawiającym się m.in. brakiem koncentracji.
Nie łudź się, że będzie znaczna poprawa. Możesz się wytrenować w codziennych czynnościach, ale i tak będziesz odstawać.
gość
09-10-2013, 02:19:34

kape_tst 2007-11-25 17:59:00 Witam wszystkich, mojej znajomej mąż (lat 44) przechodzi zapalenie opon mózgowych związane to było z wcześniejszym dotkliwym pobiciem, chciałbym się dowiedzieć jakie mogą być skutki tego zapalenia, czy dojdzie do zdrowia i jakie mogą być tego wszystkiego powikłania, z góry dziękuje.
gość
29-10-2013, 21:11:21

I Ja również przeszłam zapalenie opon mózgowych :( niestety... Było to 23 lata temu kiedy miałam 7 lat... nie wiem czy było to wirusowe czy bakteryjne... Pamiętam tą chorobę, pobyt w szpitalu ale nie o to chodzi. Mama mówiła mi, że w trakcie choroby nie potrafiłam odpowiadać na proste zadane pytania np. ile jest 2+2? gdzie mieszkam? ile mam lat? w sumie jakoś specjalnych problemów z nauką nie miałam po tej chorobie ale bardzo się zmieniłam emocjonalnie. często płakałam bez powodu, byłam strasznie znerwicowana, szybko się denerwowałam, łatwo było mnie wyprowadzić z równowagi. Mam to do dnia dzisiejszego jetem po prostu FURIATKĄ... odbija się to na mojej rodzinie :( Proszę o opinie czy ktoś po przebyciu również tej choroby ma problem podobny do mojego? Będę wdzięczna za każdą opinie bo naprawdę sobie nie radzę :(
gość
11-12-2014, 12:02:44

Witam. Również miałem zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych 20 lat temu, teraz mam 35lat i po chorobie stałem sie zupełnie inna osobą: wybuchową, agresywną, lękliwą, kłopoty z pamięcią, koncentracją, byle co potrafi wyprowadzić mnie z równowagi, miewam stany depresyjne. Jest to bardzo uciążliwe dla mnie i dla rodziny. Wspomne również że staramy sie z żoną o dziecko, ale lekarz powiedział ze są marne szanse jeśli miałem zapalenie opon. Pozdrawiam
gość
11-12-2014, 14:32:52

Witam rowniez mam ten problem i te same powiklania jak Wy . Ciezko jest z tym zyc ludzi czasem mysla ze kestem wariatka ale ja wiem ze to przez te zapalbie sie tak zmienilam tzn. Tez bylam osoba spokojna ,opanowana, usmiechnieta a teraz jestem rozdrazniona wybuchowa agresywna i do tego te migreny peka mi glowa ostatnio sa coraz czestrze. Przerazil mnie komentarz Pana ktory napisal ze ma to wplyw na jego potomstwo a taczej jego braak czy to moze.miec wplyw na to ? Mam dopiero 23 lata
gość
04-01-2015, 16:08:10

Gość 2013-10-29 22:11:21
I Ja również przeszłam zapalenie opon mózgowych :( niestety... Było to 23 lata temu kiedy miałam 7 lat... nie wiem czy było to wirusowe czy bakteryjne... Pamiętam tą chorobę, pobyt w szpitalu ale nie o to chodzi. Mama mówiła mi, że w trakcie choroby nie potrafiłam odpowiadać na proste zadane pytania np. ile jest 2+2? gdzie mieszkam? ile mam lat? w sumie jakoś specjalnych problemów z nauką nie miałam po tej chorobie ale bardzo się zmieniłam emocjonalnie. często płakałam bez powodu, byłam strasznie znerwicowana, szybko się denerwowałam, łatwo było mnie wyprowadzić z równowagi. Mam to do dnia dzisiejszego jetem po prostu FURIATKĄ... odbija się to na mojej rodzinie :( Proszę o opinie czy ktoś po przebyciu również tej choroby ma problem podobny do mojego? Będę wdzięczna za każdą opinie bo naprawdę sobie nie radzę :(
gość
04-01-2015, 16:09:54

Gość 2013-01-28 13:52:04
witam 11.11.2012 zdiagnozowano u mnie zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych:(nie dość ,ze wirusowe to także bakteryjne Cytoza 734:( 3 punkcje w ciągu 24 dni pobytu w szpitalu!!. Na dzień dzisiejszy czuje się inaczej niż przed chorobą!. Jestem lękliwa,mam ogromne problemy z koncentracją,zapominam np.rozejrzeć się przed przechodzeniem przez ulicę,a jeżeli chodzi o wypełnianie dokumentów to ,to już w ogóle masakra!!czy to mi kiedyś przejdzie??pozdrawiam cieplutko i życzę wszystkim zdrowia!!
gość
13-01-2015, 04:21:10

Witam!! Moj maz tez w dziecinstwie przechodzil zapalenie opon mozgowych. Lekarze byli pewni ze bedzie niepelnosprawny..ze nie dojdzie do zdrowia a tymczasem praktycznie wyzdrowial. Napewno nie jest on taki jak wszysy... jakby to powiedziec.ma prwne odchylenia od normy... ale nie w takim wielkim stoponiu. Zauwazylam jednak ze trudno bardzo do niego trafia wszystko.. mysli troche wolniej..nie radzi sobie z emocjami a niestety w tej chwili topi w alkoholu(piwo) i nie dovieraja do niego moje prosby...rozmowy. nie umiem do niego dottzec... coraz9 ciezej mi z tym..a chcialabym bo bardzo go kocham...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: