Reklama:

POMOCY! 3-LETNIA DZIEWCZYNKA Z PADACZKą (26)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
08-10-2007, 13:38:00

do zoliki mysle ze objawy twojej coreczki to nie lek .lek depakina chrono to dobry lek a zachowanie twojej coreczki to wlasnie sa ataki prosze opowiedz o tym co robi twoja coreczka jak sie zachowuje lekarzowi zlosc nadpobudliwosc flustracja to jest atak
Początkująca
08-10-2007, 13:38:00

do zoliki mysle ze objawy twojej coreczki to nie lek .lek depakina chrono to dobry lek a zachowanie twojej coreczki to wlasnie sa ataki prosze opowiedz o tym co robi twoja coreczka jak sie zachowuje lekarzowi zlosc nadpobudliwosc flustracja to jest atak
gość
11-10-2007, 16:02:00

Witam wszystkich ja tez uwazam ze DEPAKINE CHRONO jest dobrym lekiem. Moj synek dostal pierwszego ataku uogolnionego jak mial 6 miesiecy, probowal juz wielu lekow az doszlismy do depakine, ale niestety to bylo za malo wiec lekarz dodal mu TOPAMAX i wtedy zaczela sie agresja, bicie wszystkich,histeria. Lekarz zmienil mu topamax na CLONAZEPAMUM do tego depakine i jest swietnie. Zadnych atakow, zadnej agresji, poprostu super.
Początkująca
13-12-2007, 20:42:00

09-11-2006 o 21:50, ZOLINKA :
Witam.Mam 3-letnią córkę,w pażdzierniku zeszłego roku Zuzia dostała pierwszego ataku,w grudniu była na badaniach w szpitalu.Tomografia komputerowa była dobra ale eeg złe.Nie podjęto leczenia ponieważ to był pierwszy atak.W styczniu atak się powtórzył,podjęto leczenie.Podawałam córce Trileptal,2,5ml 2razy dziennie.Ataki się nie powtórzyły ale moja córka chodziła spać o dwunastej,pierwszej w nocy i to z wielkim krzykiem!Byliśmy z mężem wykończeni,zwłaszcza,że w czerwcu urodziłam drugą córkę.Po wywiadzie z naszą Dr neurolog,zaleciła nam podawanie dodatkowo Depakine chronosphere 250 w granulkach,2razy dziennie po pół saszetki.Zuzia chodzi spać raz w dzień a na noc ok 21.Ale...Cały dzień płacze,krzyczy,żuca zabawkami,na mieście płacze za wszystkim i o wszystko.W jej oczach widzę obłę!Widzę,że to nie moja córka.Te leki robią z jej umysłem coś dziwnego.Nie dajemy sobie rady.Ataki złości trwają aż do momentu kiedy po prostu nie padnie ze zmęczenia,wtedy zasypia.Od dobrej zabawy w sekundę przechodzi w furię,denerwuje ją wszystko:niepasujące ubranie dla lali,kończące się picie,brak firanek w oknach!Proszę o pomoc!Radę.Czy Depakina zawsze ma takie skutki uboczne?Czy to leczenie ma sens bo czasem mi się wydaje,że taka furia jeszcze bardziej prowokuje do ataku.Widzę po buzi i oczach,że jest w obłędzie.Później gdy dojdzie do siebie sama przeprasza,że płakała!Jestem bezradna.Nasza dr.neurolog mówi,że takie zachowanie jest normalne ale dla mnie to dziwne.Czasem nie można wyjść z domu lub z podkuloną głową i Zuzią na szyji szybko do niego uciekam!Nie radziłam się nigdy innego neurologa.Nie znam innego.Proszę o pomoc.Dodam,że każde eeg jest nieprawidłowe mimo leków i braku ataków.Zuzia ma padaczkę pourazową na skutek ciężkiego porodu,miała porażenie splotu barkowego.

no to rzeczywiście nieciekawie przede wszystkim radziłabym odwiedzić innego lekarza,bo przecież ten to jakiś dziwak,mój lekarz dawał tyle lekarstw aż w końcu dopasował mi,a gdzie wy mieszkacie?w jakim mieście,albo koło jaiego większego miasta,bo to przecież szkoda was i dziecka,ona się meczy
Początkująca
14-12-2007, 22:36:00

ZOLINKA witaj ja tez mam 3 letnią córeczke i też ma padczkę pourazową tylko ze ta padaczka jest wynikiem wypadku. Jesli natomiast chodzi o zachowanie twojej córeczki to rzeczywiście jest nie pokojące na twoim miejscu skonsultowałabym sie z inna neurolog. Do leku który bierze twoja córeczka tez mam zastrzezenia ale nie jestem lekarzem. Powiem tylko ze moja ma całkiem inny lek i bardzo dobrze go toleruje i nie ma zadnych podobnych objawów o kturych ty pisałaś że ma je twoja córeczka. Jeśli chcesz pogadac na ten temat to bardzo chetnie wymienie sie swoimi poglądami. Pozdrawiam
aneta
Początkująca
19-01-2009, 15:35:00

Chciałabym się skontaktować z autorem tekstu dodanego z dnia 11-10-2007r. autorstwa gość gdyż mam 2 i pół roczna córkę chora na epilepsję, która leczona jest topamaxem i występują u niej napady agresji, dziecko nie mówi i odkąd zaczeła go brac czyli od roku. Nastąpił brak dalszego rozwoju dziecka. prosze o kontakt na adres Antosia143@wp.pl

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: