Reklama:

POMOCY! 3-LETNIA DZIEWCZYNKA Z PADACZKą (26)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
09-11-2006, 20:50:00

Witam.Mam 3-letnią córkę,w pażdzierniku zeszłego roku Zuzia dostała pierwszego ataku,w grudniu była na badaniach w szpitalu.Tomografia komputerowa była dobra ale eeg złe.Nie podjęto leczenia ponieważ to był pierwszy atak.W styczniu atak się powtórzył,podjęto leczenie.Podawałam córce Trileptal,2,5ml 2razy dziennie.Ataki się nie powtórzyły ale moja córka chodziła spać o dwunastej,pierwszej w nocy i to z wielkim krzykiem!Byliśmy z mężem wykończeni,zwłaszcza,że w czerwcu urodziłam drugą córkę.Po wywiadzie z naszą Dr neurolog,zaleciła nam podawanie dodatkowo Depakine chronosphere 250 w granulkach,2razy dziennie po pół saszetki.Zuzia chodzi spać raz w dzień a na noc ok 21.Ale...Cały dzień płacze,krzyczy,żuca zabawkami,na mieście płacze za wszystkim i o wszystko.W jej oczach widzę obłę!Widzę,że to nie moja córka.Te leki robią z jej umysłem coś dziwnego.Nie dajemy sobie rady.Ataki złości trwają aż do momentu kiedy po prostu nie padnie ze zmęczenia,wtedy zasypia.Od dobrej zabawy w sekundę przechodzi w furię,denerwuje ją wszystko:niepasujące ubranie dla lali,kończące się picie,brak firanek w oknach!Proszę o pomoc!Radę.Czy Depakina zawsze ma takie skutki uboczne?Czy to leczenie ma sens bo czasem mi się wydaje,że taka furia jeszcze bardziej prowokuje do ataku.Widzę po buzi i oczach,że jest w obłędzie.Później gdy dojdzie do siebie sama przeprasza,że płakała!Jestem bezradna.Nasza dr.neurolog mówi,że takie zachowanie jest normalne ale dla mnie to dziwne.Czasem nie można wyjść z domu lub z podkuloną głową i Zuzią na szyji szybko do niego uciekam!Nie radziłam się nigdy innego neurologa.Nie znam innego.Proszę o pomoc.Dodam,że każde eeg jest nieprawidłowe mimo leków i braku ataków.Zuzia ma padaczkę pourazową na skutek ciężkiego porodu,miała porażenie splotu barkowego.
[addsig]
"CO NAS NIE ZABIJE,TO NAS WZMOCNI"
Początkująca
10-11-2006, 12:39:00

Treść zablokowana przez moderatora

Początkująca
10-11-2006, 18:49:00

Raczej nie.to musiałby być bardzo niefortunny upadek.Nie wydaje mi się.Ale po takim upadku mógłby wystąpić atak jeśli dziecko choruje na padaczkę.czy po tym upadku coś się wydażyło?miało obiawy padaczkowe?a wcześniej nic nie zaóważyłaś?
Początkująca
11-11-2006, 14:19:00

Początkująca
11-11-2006, 14:21:00

Początkująca
11-11-2006, 16:09:00

Co do badania eeg to te kreski zawsze są nierówne i wogóle,na to nie można zwracać uwagi,ważny jest opis takiego badania przez specjalistę,jeśli jest dobry to nie ma co się dopatrywać w zapisie.Co do tych dziwnych żeczy,które się dzieją z dzieckiem to to na prawdę dziwne.Mówiłaś o tym na wywiadzie?
Wiem,Ze niektórzy mają ataki w których niereagują na bodźce zewnętrzne,odchylają głowę do tyłu ale zachowują przytomność.To jednak powinien stwierdzić lekarz.Jeśli mówi,że o padaczce nie ma narazie mowy to może tak jest.Jeśli czujesz,że może być inaczej,to warto zasięgnąć opinii innego lekarza.Warto nawet prywatnie!Bo im wcześniej wykryje sie chorobę tym wcześniej podejmie się leczenie.Można wtedy zapobiedz kolejnym takim atakom jeśli to wogóle są ataki.Nie chcę błędnie odpowiadać.Nie chcę się wymądrzać.Naprawdę warto popytać innych lekarzy neurologów.Z jakiego miasta jesteś?Gdzie masz lekarza?[addsig]
Początkująca
11-11-2006, 16:20:00

Początkująca
11-11-2006, 22:18:00

Niestety ja leczę córkę w Wałbrzychu,to trochę daleko ale zapewne w Łodzi są większe możliwości.Pozostało tylko cierpliwie czekać ,mam nadzieję,że dasz znać co tam było [addsig]
gość
12-11-2006, 00:20:00

Hej!
czytałam o dziwnych stanach nerwowych po stosowaniu HOMEOPATII !!!
Podobno twórca homeopatii interesował się okultyzmem i w procesie produkcyjnym pomiędzy kolejnymi rozcieńczeniami potrząsa się naczyniami z "lekiem", by umieścić w nim jakąś energię.

UWAżAJCIE NA HOMEOPATIę
gość
15-11-2006, 18:08:00

Witam , nie wiem czy pani pomogę , ale wiem co pani przechodzi , mam córkę w tej chwili to pannica skończyła 13 lat , ale od 10 lat leczy się na epi , ale bezataków .Jak była mała 3 latka , to upadała dosyć często i nie umiała się podnieść i ten tępy wyraz twarzy , tak nieładnie to się nazywa , ale tak wygląda . brała wtedy convulex , było super . teraz jest duża i od 7 lat ma depakine chrono . Zapis eeg , był raz lepszy raz gorszy . chodziłam po neurologach , każdy co innego ,brała topamax ,było tragicznie 3 miesiące wyrwane z kalendarza , lek wycofano , i kazano trileptan podawać , ja go nie podałam , bo już miałam dość . Córka cały czas była ospała , anemia totalna , otępienie , szok . I wkońcu zdecydowałam się na innego lekarza , poszłam prywatnie , zrobiono eeg , zapis zły , ale brak objawów, powiedziałam , że nie podałam trileptanu ,a lekarz na to : to bardzo dobrze, wystarczy ta depakina , bo leczy się objawy , nie zapis , nieraz jest zły zapis , który może być spowodowany nadpobudliwością u dziecka . Córka leci tylko a depakinie chrono , chodzę co dwa miechy do neuro. Chętnie polecam tego lekarza , jest dobry , to ordynator oddziału neurologi i pediatrii w szpitalu w opolu . Mariusz Wierzbicki , przyjmuje tylko prywatnie , dwa razy w tygodniu , ludzie do niego przyjeżdżająz całego województwa , polecam , bo lepiej zawsze zasięgnąć porady innego lekarza . Dr . Wierzbicki , jest ordynatorem często jeżdzi na różne sympozja , do warszawy itd . z chorobami i diagnostyką ma doczynienia nna co dzień i coraz to nowsze są metody leczenia i nowe leki , nowszych generacji. Muszędodać , że mojacórka miałazawsze przez leki i chorobę problemy w nauce , od kiedy pan doktor zalecił , abym kupiła Kidabion ,jest to omega 3 ,poczytaj w internecie , super . C?órka jest bardzo kontaktowa , nie śpi , po prostu normalne dziecko . Podaję numer tel. do doktora jak byś była zainteresowana 0602180872. Pozdrawiam . glowa do góry , trzeba szukaćzawsze jakiegoś wyjścia , szkoda dziecka.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: