Reklama:

POMOCY! 3-LETNIA DZIEWCZYNKA Z PADACZKą (26)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
22-11-2006, 10:30:00

DZIEKUJE.tylko,ze moja córka ma zupełną odwrotność,nie jest senna a nawet i gdyby to broni się przed snem.spać chodzi na siłę.Podawałam jej kidabion ale lekarka powiedziała żeby uważać bo mała jest nadpobudliwa.Co do nauki to na razie nie narzekam,łapie wszystko aż za bardzo.wiem,że to nie efekt rozpieszczenia bo dawniej taka nie była,zaczęło po rozpoczęciu leczenia.Ciągle ma zmieniane dawki żeby uceliwać właściwie ale ja wiem czy to dobry sposób?Taki mały królik doświadczalny a organizm walczy! nie wiem czy coś z tego będzie dobrego.Dwa dni temu miała atak,pierwszy od kąd podjęto leczenie,to nie idzie w dobrą stronę.Jestem zupełnie bezradna.Myślałam,że specjaliści też tu zaglądają ale chyba się myliłam![addsig]
"CO NAS NIE ZABIJE,TO NAS WZMOCNI"
gość
11-04-2007, 18:51:00

09-11-2006 o 21:50, ZOLINKA :
Witam.Mam 3-letnią córkę,w pażdzierniku zeszłego roku Zuzia dostała pierwszego ataku,w grudniu była na badaniach w szpitalu.Tomografia komputerowa była dobra ale eeg złe.Nie podjęto leczenia ponieważ to był pierwszy atak.W styczniu atak się powtórzył,podjęto leczenie.Podawałam córce Trileptal,2,5ml 2razy dziennie.Ataki się nie powtórzyły ale moja córka chodziła spać o dwunastej,pierwszej w nocy i to z wielkim krzykiem!Byliśmy z mężem wykończeni,zwłaszcza,że w czerwcu urodziłam drugą córkę.Po wywiadzie z naszą Dr neurolog,zaleciła nam podawanie dodatkowo Depakine chronosphere 250 w granulkach,2razy dziennie po pół saszetki.Zuzia chodzi spać raz w dzień a na noc ok 21.Ale...Cały dzień płacze,krzyczy,żuca zabawkami,na mieście płacze za wszystkim i o wszystko.W jej oczach widzę obłę!Widzę,że to nie moja córka.Te leki robią z jej umysłem coś dziwnego.Nie dajemy sobie rady.Ataki złości trwają aż do momentu kiedy po prostu nie padnie ze zmęczenia,wtedy zasypia.Od dobrej zabawy w sekundę przechodzi w furię,denerwuje ją wszystko:niepasujące ubranie dla lali,kończące się picie,brak firanek w oknach!Proszę o pomoc!Radę.Czy Depakina zawsze ma takie skutki uboczne?Czy to leczenie ma sens bo czasem mi się wydaje,że taka furia jeszcze bardziej prowokuje do ataku.Widzę po buzi i oczach,że jest w obłędzie.Później gdy dojdzie do siebie sama przeprasza,że płakała!Jestem bezradna.Nasza dr.neurolog mówi,że takie zachowanie jest normalne ale dla mnie to dziwne.Czasem nie można wyjść z domu lub z podkuloną głową i Zuzią na szyji szybko do niego uciekam!Nie radziłam się nigdy innego neurologa.Nie znam innego.Proszę o pomoc.Dodam,że każde eeg jest nieprawidłowe mimo leków i braku ataków.Zuzia ma padaczkę pourazową na skutek ciężkiego porodu,miała porażenie splotu barkowego.
gość
10-05-2007, 05:23:00

Witam.Mam 3-letnią córkę,w pażdzierniku zeszłego roku Zuzia dostała pierwszego ataku,w grudniu była na badaniach w szpitalu.Tomografia komputerowa była dobra ale eeg złe.Nie podjęto leczenia ponieważ to był pierwszy atak.W styczniu atak się powtórzył,podjęto leczenie.Podawałam córce Trileptal,2,5ml 2razy dziennie.Ataki się nie powtórzyły ale moja córka chodziła spać o dwunastej,pierwszej w nocy i to z wielkim krzykiem!Byliśmy z mężem wykończeni,zwłaszcza,że w czerwcu urodziłam drugą córkę.Po wywiadzie z naszą Dr neurolog,zaleciła nam podawanie dodatkowo Depakine chronosphere 250 w granulkach,2razy dziennie po pół saszetki.Zuzia chodzi spać raz w dzień a na noc ok 21.Ale...Cały dzień płacze,krzyczy,żuca zabawkami,na mieście płacze za wszystkim i o wszystko.W jej oczach widzę obłę!Widzę,że to nie moja córka.Te leki robią z jej umysłem coś dziwnego.Nie dajemy sobie rady.Ataki złości trwają aż do momentu kiedy po prostu nie padnie ze zmęczenia,wtedy zasypia.Od dobrej zabawy w sekundę przechodzi w furię,denerwuje ją wszystko:niepasujące ubranie dla lali,kończące się picie,brak firanek w oknach!Proszę o pomoc!Radę.Czy Depakina zawsze ma takie skutki uboczne?Czy to leczenie ma sens bo czasem mi się wydaje,że taka furia jeszcze bardziej prowokuje do ataku.Widzę po buzi i oczach,że jest w obłędzie.Później gdy dojdzie do siebie sama przeprasza,że płakała!Jestem bezradna.Nasza dr.neurolog mówi,że takie zachowanie jest normalne ale dla mnie to dziwne.Czasem nie można wyjść z domu lub z podkuloną głową i Zuzią na szyji szybko do niego uciekam!Nie radziłam się nigdy innego neurologa.Nie znam innego.Proszę o pomoc.Dodam,że każde eeg jest nieprawidłowe mimo leków i braku ataków.Zuzia ma padaczkę pourazową na skutek ciężkiego porodu,miała porażenie splotu barkowego.
Początkująca
10-05-2007, 05:46:00

witam moja czteroletnia julka ma epi (do tego jest opózniona ma problem z jedzeniem z chodzeniem itp...) tez bierze chronosphere 250 w granulkach rano i wieczorem tylko ze u julki nie widac zadnych skótkó ubocznych( na razie bierze dopiero 4 miesionce} niewiem skond jestes ale my mamy swietnego neurologa w olsztynie lepiej niemoglismy trafic a tak wogóle trzymaj sie dasz rade musisz
gość
11-05-2007, 11:03:00

Iwa witaj.Niestetu Olsztyn jest daleko Jestem z dolnośląskiego,koło Jeleniej Góry.Neurologa mamy w Wałbrzychu,niby na niego nie nażekam ale czasem mi się wydaje ,że zuzia jest leczona bardzo szablonowo...czyli ,że wszystkich leczy się tak to i ją też a mi się wydaje,że każde dziecko powinno się leczyć indywidualnie i częściej robić badania przedewszystkim te,na skutki uboczne leków.Zuzia w sierpniu skończy 4 lata,od września idzie do przedszkola,ciekawe jak tam ją potraktują.W zeszłym roku chciałam ją posłać do 3 latków do innego przedszkola to jej nie przyjeli mówiąc że im nie potrzebne kłopoty z chorymi dziećmi ,w dodatku Zuzia ma alergię a tam były posiłki i powiedzieli,że nikt nie będzie jej gotował osobno a tym bardziej pilnował żeby nie zjadła czegoś czego nie wolno.W tym,przedszkolu do którego pójdzie od września nie ma posiłków a przedszkole jest integracyjne i różne dzieci tam chodzą i mam nadzieję,że będzie dobrze.Tobie też życzę wszystkiego dobrego!
ZOLINKA
Początkująca
14-05-2007, 20:32:00

Witaj Zolinka.Nie wiem jak Ci mogę pomóc,ale mam namiary na niezłego lekarza we Wrocławiu.To spory kawałek od Wałbrzycha,ale może spróbujesz.Ten lekarz jest neurologiem,pediatrą i psychiatrą dziecięcym.Takie 3 w 1.Leczyłam u niego syna.Uważam,że ten człowiek jest dobry w tym co robi.Jeśli chcesz mogę udostępnić adres i nr telefonu.Odezwij się.Pozdrawiam.
mag
gość
27-07-2007, 11:11:00

wczoraj mialem p[ierwszy atak nie wiem skad sie to wzielo mam 22 lata nigdy wczesniej cos takiego mnie nie spotkalo az do wczoraj
gość
27-07-2007, 14:01:00

Cześć kasiula23!
Ja też jestem z Łodzi. Nie próbowałaś zbadać dziecka w Matce Polce tam też są dobrzy lekarze. Nie potrafię ci powiedzieć który bo to ja leczę się na epi a mam 36 lat i choruję od 17 lat (można z tym żyć). Wiesz nie chcę się wymądrzać bo nie jestem lekarzem ale z tego co opisujesz to mogą być napady. To że eeg wyszło dobre o niczym nie świadczy, są pacjenci u których eeg wychodzi dobre a mają ataki i na odwród. A propo skutków ubocznych leków przeciwpadaczkowych są naprawdę różne, może wystąpić drażliwość i pobudzenie jak i ospałość i apatia. Ale myślę, że wasze córki za krótko biorą te leki by organizm się przyzwyczaił i unormował. Musicie się uzbroić w cierpliwość, padaczka nie jest chorobą która zaraz minie. Leczenie jest długotrwałe i wymaga cierpliwości. Zanim lekarz natrafi na odpowiednie leki i dawkę musi trochę potrwać, odradzam skakanie od lekarza do lekarza bo można przez to czasami zaszkodzić. Zgadzam się, że wygląda że wasze dzieci są króliczkami doświadczalnymi ja też nim jestem ale na tym polega leczenie epi. Chociaż jestem epi to urodziłam zdrową córkę ma teraz 7 lat. Życzę wam powodzenia i cierpliwości (z tą chorobą da się żyć).
gość
27-07-2007, 14:28:00

MEGAN7 dziękuję Ci bardzo.Oczywiście bardzo Cię proszę o dokładne namiary na tego lekarza. może na skrzynkę
maciej-zubel@wp.pl.Dzięki! Zolinka
gość
11-09-2007, 20:58:00

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: