Reklama:

pieczenie skóry - objaw neurologiczny (201)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
06-08-2022, 22:24:31

Od roku jestem chora do dzis bez diagnozy i leczenia.zaczelo sie od tego kiedy 3tyg.po szczepieniu na covid zaslablam zaczely sie zawroty głowy drżenie ciała wysokie ciśnienie szybkie bicie serca tu pomogl kardiolog to juz ustapiło,ale pojawily sie kolejne Symptomy bol stawow kolan ramion nadgarstki ból mięśni centralne osłabienie ktore nie pozwala mi funkcjonowac ręce nogi robia sie Jak by bezwładne a ja czuje sie Jak z Watt czasem dodatkowo silne bole plecow piersiowy i ledzwiowy,spowolnione ruchy,zadyszka i slabosc przy wchodzeniu po schodach.Czuje sie Jak niepełnosprawna a lekarze albo zbywaja mnie ale do psychiatry wysylaja a ja wiem ze cos dzieje sie ze mna i podejzewam szczepienie(moderna)za winowajce.Dodam ze robilam chyba wszystkie badaniaMrt glowy kregoslupa wyniki z krwi wszystko w miare ok.oni nic nie widza a ja od roku siedze w domu jestem bardzo slaba i te zawroty jeszcze.Aha zapomnialam dodac ze po calym ciele skacza mi mięśnie.Bolerioza badana 5razy zawsze ujemna.Czy ktos mial moze podobnie i doszedl do diagnozy?Ja juz nie mam sily nawet chodzic po lekarzach.moze wy potraficie mi podpowiedziec gdzie i co moge jeszcze zrobic.Neurolog byl laryngolog,kardiolog,ginekolog,reumatolog,neurochirurg, okulista, juz nie mam pojecia co dalej
gość
16-08-2022, 12:38:10

Hej. Miałam uczucie oparzonej skóry na biodrze i na części brzucha. Nikt nie wiedział co mi jest a internista nigdy nie słyszał o czymś takim. Bralismy pod uwage półpasiec ale ostatecznie okazało się że to nie to. W miedzy czasie wyskoczyły mi krosty na plecach ale po 2 stronach, miejsce to jednak nie było zaczerwienione ani nie bolało samo z siebie, jedynie przy dotyku czułam jakbym dotykała poparzonej skóry.. Na krosty ( te na plecach) dostałam maść do smarowania ale efekt,,poparzonej,, skóry utrzymywał się ejszcze 2 miesiące. Byłam totalnie podłamana i ostatecznie wybrałam biseptol - po tygodniowej kuracji objawy minęły i do dzis eni wiem co to było ..
gość
22-10-2022, 20:08:00

luiissssa 2016-04-10 13:49:03
Mam dokładnie takie same objawy już od kilku miesięcy... mam wizyte u neurologa 27 kwietnia.
U mnie jednak problemy ze zdrowiem zaczęły się od bólu kręgosłupa lędźwiowego (plus drętwienia nóg), zaczęłam klawiterapię, terapie manualne, integrację strukturalną i z kręgosłupem jest trochę lepiej (przepuklina mniej dokucza..), ale nie mogę cieszyć się tym, że w końcu się poruszam normalnie, gdyż znowu czuję się beznadziejnie a nawet i gorzej.. Całe nogi pieką, prądy... mrowienie.. do tego mnie coś gdzieś swędzi, nie daje rady siedzieć 11h w pracy, ani stać, ani siedzieć.. nic.. do tego czuję kłucia w stopach, ostatnio zdrętwiała mi ręka. CAŁY CZAS COŚ. nie mam pojęcia co to jest, ale czuję, że badania ogólne czy wizyta u neurologa tak szybko nie pomoże.. z tego co wyczytałam to nie łatwo znaleźć przyczynę a co dopiero się tego pozbyć..
gość
22-10-2022, 20:10:04

To moze byc bartonela,borylioza albo sLA
mariuszbartosz@hotmail.com
gość
15-11-2022, 04:24:00

Bartonella jak malowana. Ja mialem identycznie, dodatkowo porażenie nerwu strzałkowego, stany lękowe, wymioty, odrealnienie. Na NFZ wszyscy mi wmawiali psychiatrę, leżałem w 3 szpitalach na neurologii i mówili, że niedowład tej nogi to od krzywego łóżka w domu. Zakaźnicy też z zerowym pojęciem, że taka choroba w ogóle istnieje. Diagnozę uzyskałem w laboratorium Wielkoszyński i tam warto robić sobie badania w kierunku chorób odkleszczowych bo mają najlepsze sprzęty. Potem szukać lekarza ILADS. Mi wszystkie objawy minęły po kuracji antybiotykami, rifampicyna plus doxycyklina. Polecam też neurovit i solidne dawki witaminy D
gość
17-05-2023, 16:47:49

gość 03-07-2022, 09:43:36

Dziekuje za wiadomosc.Chcialem tylko powoedziec ze udalo mi sie wylaczyc chec korzystania z dr Google.Sprobuj dasz rade

gość
06-08-2023, 19:17:43

Witam czy komuś udało się znalesc przyczynę tych pieczeń? Widzę że to stare wpisy ale może ktoś się odezwie
gość
18-08-2023, 16:44:24

Witam,
Napisze swoją historię, może to komuś pomoże. U mnie zaczęlo się od grzybicy pochwy, pieczenie w okolicach sromu i podczas siedzenia. Grzybica została przeleczona i nie wychodziła w badaniach, a pieczenie nadal było i to coraz gorsze. Kolejni ginekolodzy rozkładali ręce, pielgrzymka po tych ignorantach to był koszmar, a pieczenie postępowało. Zaczęło obejmować uda i podbrzusze, a ja byłam kompletnie przerażona bo nie wiedziałam co sie ze mną dzieje. Przeczulica skóry doszła aż do głowy (zaczęłam mieć dziwny łupież) i łydek. Byłam wrakiem człowieka, nie mogłam zakładać obcisłych ubrań bo wszystko podrażniało. W pracy w zimie z dżinsów przebierałam sie w dresy siedzenie 8 h w pracy było koszmarem. W końcu po 3 latach! tej męczarni zostałam zdiagnozowana w poradni leczenia bólu. Diagnoza neuropatia nerwu sromowego u mnie to rozwinęlo się do neuropatii obwodowej. Cały układ nerwowy zwariowiał. Została mi zrobiona blokada nerwu sromowego, dostałam leki pregabaline, amytryptyline, d3, a+ e, kwas foliowy. Dzieki blokadzie nie czulam pieczenia sromu, a dzieki lekom powoli zaczynało ustepowac pieczenie skory. Poprawa byla diametralna, w koncu moglam odetchnac. Blokady mialam robione co miesiac przez ok 10 miesiecy. Z nimi czulam sie jak w raju ale w koncu doktor nie chciala ich wiecej robic i pieczenie sromu niestety powrocilo, ale juz nie tak silne jak wczesniej. Znowu zaczelam szukac pomocy i trafilam na fizjoterapie uroginekologiczna czyli po prostu masaze pochwy i sromu. Poczatkowo objawy zaostrzyly sie, ale pozniej ustapili spektakularnie. Nie moglam uwierzyc, ze efekty sa tak swietne. Moglam funkcjonowac moze nie calkowicie bez bolu, ale bez porownania lepiej niz przed diagnozami. Bol ustapil o ok.90 % mysle. Niestety caly czas jestem na lekach i musze masowac sie regularnie ok 2 razy w miesiacu, bo inaczej wszystko wraca, ale przynajmniej wiem co mi jest i gdzie szukac pomocy. I jeszcze jedno, w moim przypadku bardzo wazna jest dieta, niestety musialam odstawic slodycze, alkohol, make i kawę, bo te produkty zaostrzaly neuropatie. Takze jakby ktos mial taka sytuacje szukajcie pomocy u neurologa, fizjoteraputy, w poradni leczenia bolu. Juz w pierwszym gabinecie ginekologa powinnam zostac zdiagnozowana pod tym kątem , zaoszczedziooby mi to masy cierpienia i moze dzisiaj moja neuralgia bylaby tylko zlym wspomnieniem, a nie przewlekla wyciszona choroba. Zycze wszystkim zdrowia
gość
16-09-2024, 22:53:52

Witam, podzielę się tutaj swoją historią bo już nie wiem gdzie szukać pomocy , w poprzednia środę (4.09) byłam na wizycie u ginekologa ponieważ chciałam wykonać cytologię.

Lekarz wykonał cytologię a później USG dopochwowe. Zaczęłam od razu czuć w pochwie pieczenie a bardziej palenie po USG po wyjściu z gabinetu , wystraszona naczytałam się dziwnych rzeczy w internecie wróciłam do lekarza i zapytałam czy nie zapomniał użyć prezerwatywy na USG powiedział że nie to jest rutyna że ma tyle tego itp żebym była spokojna i żebym mniej czytała internetu. Ale minął tydzień i odczuwam pieczenie już prawie całego ciała szczególnie poldupkow oraz pleców przy lędźwiach czym to może być spowodowane ktoś tak miał ? Ja jestem tak już zestresowana że wkręcam sobie jakieś dziwne choroby...

Dodam jeszcze że po ponownym kontakcie z ginekologiem znowu zapewnił mnie że wsyztsko jest jednorazowe że to może zbieg okoliczności że akurat tak się stało w tym momencie a tym bardziej że jakaś infekcja itp nie wychodzi od razu po badaniu tylko po kilku dniach.

Do tego byłam u lekarzy ogólnych jeden ze to alergia może być drugi że albo pozycja ginekologiczna przyczyniła się do tego bądź rwa kulszowa , obie też rzeczy wykluczam.

Aktualnie teraz jest bardziej uczucie takiego poszczypywania na lędźwiach takiej dziwnej skóry ale jest wydaje mi się że lepiej . Wpadłam w paranoję bo nie chce być zarażona jakąś poważna chorba typu wisrusowanie zakażenie choroby , żółtaczka , HIV itp
Tym bardziej niemożliwe jest żeby od razu czuć po wyjściu jakąś chorobę tak jak lekarz mówił
Odchodzę od zmysłów ....
gość
26-03-2025, 12:07:30

Wys�any: Dzisiaj 12:07
Witam. Chciałabym opisać dolegliwość z którą borykam się od ponad 10 lat. Otóż podczas siedzenia zaczynają mnie boleć pośladki w okolicy guzów kulszowych. Ból jest tak nieznośny, że po kilku minutach muszę wstać z fotela czy też kanapy. Szukałam pomocy u specjalistów ze wszystkich dziedzin, niestety nikt nie potrafi zdiagnozować tej przypadłości. Neurolog przepisał mi Egzystę , którą systematycznie zażywam. Po kilku latach do tego bólu dołączyło pieczenie skóry w tych samych miejscach. Od ponad pół roku właściwie chodzę albo leżę na brzuchu.
W tej chwili jestem pod opieką specjalisty w klinice leczenia bólu. Lekarz próbuje znaleźć przyczynę, prawdopodobnie jest to uszkodzenie któregoś nerwu w okolicy kręgosłupa lędźwiowego. Ale jak do tej pory bez efektów. Może ktoś z Państwa spotkał się z podobnym przypadkiem i mi pomoże. Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: