Reklama:

pieczenie skóry - objaw neurologiczny (201)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
20-07-2020, 19:25:47

Witam ,od 1.5 roku też mam dolegliwości z pieczeniem takie jak opisujecie proponuje wizyte u neurologa.U mnie też był problem z diagnozą ,w końcu okazało się ,że są to bóle neuropatyczne .Neurolog powinien się poznać,przy odpowiednim leczeniu są mniej uciążliwe.Życzę powodzenis
gość
09-08-2020, 17:26:27

Gość 2020-04-07 00:17:59
Witam.
Ja od sierpnia mam ten sam problem. Zrobiłem już dziesiątki różnych badań jak rezonanse, morfologia, przewodnictwo nerwów i wiele innych.
Uczucia jakie mi towarzyszą to
Mrowienie głównie nóg
Pieczenie skóry najbardziej na nogach i okolicach nadgarstków ale także pleców, tyłka, ramion
Uczucie kłucia
Bóle nadgarstkow
Nadwrażliwość na dźwięk
Drętwienie palców w rękach.
Drzenie mięśni.
W styczniu wylądowałem u psychiatry i po dziś biorę leki przeciwlekowe Escitil które niestety nic nie pomagają. Nie wiem juz co robić.
Do neurologa. Zrobić próbę ischemiczną/tężyczkową! Zbadać poziom wapnia zjonizowanego, wit D3, parathormon (przytarczyca)
gość
10-08-2020, 16:10:30

sprawdź może to borelioza? testem LTT
gość
04-10-2020, 18:46:09

Ja też mam takie same objawy czy mogę prosić o informacje na maila anies.warchol@gmail.com
gość
04-11-2020, 18:36:24

Pana, który tu poleca się z dobrą poradą na wskazane pieczenia skóry, proszę o info na ziut44@onet.pl
gość
04-11-2020, 23:53:20

Witam! Od kilku tygodni strasznie piecze mnie skóra, najczęściej nogi i ręce, czasem kilka razy dziennie, najgorzej wieczorem nie pozwalają spokojnie zasnąć. Brałam już dwa razy antybiotyki, bo lekarz podejrzewał jakiś stan zapalny, ale niestety nic nie pomogly. Wizyta u neurologa ciągle jest przekładana. Czekam na jakieś rady
Początkująca
10-11-2020, 10:52:49

Mnie piecze lewa dłoń od środka,jest cała czerwona,do tego ból karku,mdłości,zawroty głowy,drętwienie ręki,nogi ,,,,,badań przeszłam chyba 1000,,,,,jedyne co to mam wyprostowana lordozę szyjna
gość
11-11-2020, 17:15:28

aż dziwne, że nikt Tobie nie pomógł
gość
03-01-2021, 22:58:11

helnow 2013-04-01 13:02:22
Od pół roku odczuwam pieczenie skóry, pośladków i ud (szczypanie, kłucie, mrowienie, uczucie pieczenia, jakby poparzenie pokrzywą, uczucie przebiegającego „prądu” po nogach, nadwrażliwość na dotyk ud np. jakby na prześcieradle rozsypany był piasek). Na skórze nie ma żadnych śladów ani zaczerwień. Mimo stosowania różnych maści przeciwgrzybicznych i przeciwzapalnych zalecanych u kilku dermatologów nie ma żadnej poprawy. Dermatologowie , u których byłam nie mają zielonego pojęcia co mi dolega i zalecają wizytę z neurologiem.
Czy to może być związanie z układem nerwowym ? Proszę o poradę/diagnozę. Czy ktoś może miał podobny przypadek ? Może jakiś kontakt ze specjalistą lub osobą, która miała podobne problemy ?
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Helen
gość
03-01-2021, 23:00:03

Masz Boreliozę, proszę poczytaj o objawach inne stronach o Boreloizie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: