Reklama:

padaczka u małych dzieci (133)

Forum: Padaczka

gość
12-09-2012, 11:03:50

to znowu ja
pojawił się kolejny problem od pewnego czasu na dziwne odruchy prostujące ciało pokazałam film pani doktor stwierdziła że to mogą być normalne odruchy kontrolujące ciało ale również powiedziała żeby obserwować i będzie miała za pewien czas badanie EEG i się okaże, muszę się postarać na tym badaniu żeby nie spała bo te odruchy są tylko jak nie śpi. co do poprzednich ataków to zwiększyliśmy leki i od zwiększenia nie ma ataków. wiec już moje samopoczucie jest troszkę lepsze.
dziękuje za odpowiedzi
gość
12-09-2012, 12:09:01

Witaj. To juz zalezy od pani dr jak bedzie wygladalo to eeg. wtedy dziecko musi lezec nieruchowo a wiadomo ze ciezko jezeli nie spi. Gdyby byly jakies nieprawidlowosci to nawet podczas snu to wykaze. Pogadaj z lekarzem o video eeg wtedy dziecko w szpitalu jest monitorowane kilka a nawet kilkanascie godzin. Ja z synkiem w pazdzierniku ide na takie badnie. Jest dokladniejsze bo przeprowadzene dluzej podczas normalnych zajec takze podczas snu... Pozdrawiam Aga
gość
12-09-2012, 12:14:05

Na youtube sa filmiki przedstawiajace napady padaczkowe u dzieci mozesz poogladac jak to wyglada. Aga
gość
12-09-2012, 15:22:10

Zawsze można lepiej zobaczyć z filmików, aby być przygotowanym na wszystkiego.
gość
12-09-2012, 15:57:58

Kim TY wogole jestes bo mam wrazenie ze nie masz zielonego pojecia na ten temat.... Udzielasz sie bez sensu,chyba tylko po to zeby wszedzie byc.
gość
12-09-2012, 16:08:54

nie28 2012-08-29 21:10:14 Witaj.Troszkę dla mnie dziwne aby tak male dziecko miało ataki padaczkowe. Po części lekarze mają rację.Rozwój dziecka z epilepsją będzie wolniejszy niż dziecka nie chorującego na epilepsję.
Co Ty wogole wiesz na te tematy, zal czytac haha. nie wazne ile lat ma dziecko.... napady moga pojawic sie w kazdym wieku... Co to znaczy ze rozwoj dziecka bedzie wolniejszy?Dzieci z padaczka rozwijaja sie normalnie,sa wyjatki fakt ale to zalezy od konkretnego przypadku.Ty zamiast tu pomoc to szkodzisz, nie masz zielonego pojecia o epilepsji.
gość
12-09-2012, 16:09:36

Gość 2012-09-12 17:57:58 Kim TY wogole jestes bo mam wrazenie ze nie masz zielonego pojecia na ten temat.... Udzielasz sie bez sensu,chyba tylko po to zeby wszedzie byc.
Osobą normalną , która jest doświadczona i wie co to znaczy choroba epilepsji:)
gość
12-09-2012, 16:13:28

nie28 2012-09-12 17:22:10 Zawsze można lepiej zobaczyć z filmików, aby być przygotowanym na wszystkiego.
Przygotowanym na wszystko.... Mama tej dziewczynki nie jest pewna czy to co widzi to napad padaczkowy,zaproponowalam jej filmiki bo tam wyraznie widac napad padaczkowy. A przygotowana ma byc tylko i wylacznie na polepszenie zdrowia, ta kobieta walczy lata po lekarzach i zrobi wszystko zeby dowiedziec sie co dolega jej dziecku
gość
12-09-2012, 16:14:48

To jakie Ty masz doswiaczenie?
gość
12-09-2012, 16:14:57

Gość 2012-09-12 18:08:54
nie28 2012-08-29 21:10:14 Witaj.Troszkę dla mnie dziwne aby tak male dziecko miało ataki padaczkowe. Po części lekarze mają rację.Rozwój dziecka z epilepsją będzie wolniejszy niż dziecka nie chorującego na epilepsję.
Co Ty wogole wiesz na te tematy, zal czytac haha. nie wazne ile lat ma dziecko.... napady moga pojawic sie w kazdym wieku... Co to znaczy ze rozwoj dziecka bedzie wolniejszy?Dzieci z padaczka rozwijaja sie normalnie,sa wyjatki fakt ale to zalezy od konkretnego przypadku.Ty zamiast tu pomoc to szkodzisz, nie masz zielonego pojecia o epilepsji.
Nie wiesz to nie wypowiadaj się. Nigdy ni chorowałaś jak ja przez 15 lat. Więcej nie masz prawa mnie oceniać.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: