Witam.klaudio rozumiem twoje rozterki i żal jeżeli chodzi o próbę znalezienia pracy.ja przez 10 lat nie miałam większych problemów z padaczką. ataki miewałam bardzo rzadko ,raz w roku,żyłam w miarę normalnie,urodziłam dwójke dzieci,jeździłam autem,pracowałam,chodziłam na imprezy,czasem skosztowałam wina….nie mówiłam o sobie JESTEM EPI ,bo tak się nie czułam.jednak w ciągu ostatnich dwóch lat choroba dała o sobie znać.pracowałam wczesniej również na nocki i to zaczęło odbijać się na moim zdrowiu.musiałam zrezygnowac z pracy,zrobiłam stopień niepełnosprawności,pokończyłam rózne kursy i wręcz byłam pewna,że pracodawcy czekają na mnie z otwartymi ramionami,bo mogą sobie z Pefromu odpisac za mnie 1800zł.ależ byłam w wielkim błędzie!!przez 10 miesiecy bezskutecznie szukałam pracy i w urzędach i po znajomych i w necie i
Jeżdżąc ze CV gdzie się tylko da.jeden pan był na tyleSZCZERY ,że powiedział”gdyby pani nie miała reki lub nogi to byłaby pani bezpiecznym pracownikiem”inni obiecali zadzwonić,ale tylko obiecali,bo nie mieli oDwagi powiedziec mi wprost,że PADACZKA działa na nich jak płachta na byka!od miesiąca pracuję ,ale co to za praca,która nie daje możliwości rozwoju i napawa wstrętem-jako salowa.tłumacze sobie ,że to tymczasowe,bo z czegos życ trzeba,ale dobija mnie to.jestem wstanie zrozumieć,że ludzie maja małą więdzę na temat padaczki,ale nie rozumiem ubliżania i traktowania nas jak zło swiata.a proszę mi uwierzyc ,że wiele przykrych słow usłyszałam pod swoim adresemspołeczenstwo to jedna sprawa,a państwo to druga!skoro mamy taki problem ze znalezieniem pracy ,to czemu nie dostaniemy renty chorobowej,żeby móc z czegoś zyc?nie tylko społeczeństwo nas odrzuca ,ale i państwo tak dbające o nas chorych!!jezeli nie masz szans na znalezienie pracy ,to pomaszeruj do osrodka pomocy społecznej i dowiedz się w jaki sposób mogą ci pomóc.i nie ma czego się wstydzić ,my tam idziemy ,bo jesteśmy zmuszeni,a są tacy którzy są zdrowi tylko nie chce im się pracowac i żyją na koszt panstwa.powodzenia Klaudio i DUZO ZDRÓWKA DLA WSZYSTKICH EPI