Reklama:

Padaczka czy raczej nerwica? PROBLEM... (8)

Forum: Padaczka

gość
14-08-2012, 21:25:29

Witam.
Mam 16 lat.
Od połtora roku mam takie dziwne omdlenia.
Podczas takiego "ataku" dretwieją mi konczyny, trace nad nimi wladzę, troche mnie wykreca,upadam lub ktos mnie trzyma.
Trace swiadomosc, ale jak mowią obserwatorzy mam otwarte oczy,pare razy mną lekko zatrzesie.
Po takim "ataku" mam konczyny (zwlaszcza rece), czasem boli mnie glowa.
Wzrok tez wowczas dziwny mam, jakby niektore rzeczy mi umykały...
Takie "ataki" zdzarzaja sie nie raz 2 razy w tygodniu, a czasem raz na 1,5 a nawet 3 miesiace.
Mialem wykonany badania EKG, EEG, ktore nic nie wykazaly. Byłem w szpitalu na obserwacji - tez nic...
Lekarze doradzają mi wizyte u psychiatry... Cięzko mi sie przemoc... . Ale pewnie sie przemoge bo nie daje rady, nigdzie wyjsc z kolegami nie mogę bo boje sie, ze wtedy mi sie to zrobi . Najgorsze jest wlasnie to, ze nie wiem kiedy mi sie "to" zrobi. Ech...
Ludzie, pomózcie bo juz nie daje rady z "tym".
Bardzo prosze o odpowiedz i pozdrawiam.
PS. Poki co biore codziennie rano poł tabletki Atarax 25mg i pije szklanke melisy, ale jak widac to nie za bardzo pomaga.
Dodam jeszcze, ze szybko sie męcze, wystarczy, ze chwile pokopie pilke i juz "dysze", wtedy gdy "dysze" rowniez czuyje sie slabiej (konczyny jak z waty), a kiedys (przed tymi omdleniami) uprawialem sport...
Prosze o pomoc .
Ludzie, pomozcie, ja nie moge zyc normlanie. Nawet jak "to" mi sie nie robi to zawsze siedzi mi z tylu glowy, ze moze mi sie zrobic:(.
gość
15-08-2012, 13:18:57

naprawde porosze o porade....
gość
17-08-2012, 14:19:07

Witaj , napisz ile razy byles w szpitalu i jaka jest diagnoza szpitalna ?
Powinienes zasiegnac porady neurologa , bo opisujesz fakty, a nie urojenia.
Czy zdarza sie Tobie miec takie napady trzesienia i niemoc w nogach kiedy jestes w szkole?Jak reaguje nauczyciel , wzywa pomoc czy wogole nie zauwaza , ze cos dzieje sie z Toba? , pozdrawiam
gość
17-08-2012, 17:46:49

Witam, Wygląda mi to na padaczkę.
To, że w EEG nie było zmian to nie znaczy, że to może nie być padaczka. Proponuję udać Ci się do dobrego lekarza neurologa, najlepiej takiego który zajmuję się leczeniem padaczki.
Na razie daj sobie luz z kopaniem w piłkę, rozumiem Cię, jesteś młody i masz chęć pokopać, wyjść do dyskoteki, ale dopóki nie zostanie rozpoznana choroba musisz się oszczędzać.
Później wszystko nadrobisz, w miarę możliwości.
Pozdrawiam Alicja.
gość
17-08-2012, 21:37:17

czytalem, ze omdlenmia przy neriwcy to czesto sie pojawiaja tak jakby z niczego, nie zawsze musi byc to od razu przy stresie, a po uspojeniu sie
Te "trzesawki" sa leciutkie i trwaja sekunde, w ogole cale omdlenie trwa max. 10 sekund
Padaczka czasem nie trwa duzej?
Alicjo, licze na odpowiedz, bo czytalem, ze padaczka trwac moze nawet 10 minut a nie skund.
gość
18-08-2012, 15:45:19

temat w góre...
gość
18-08-2012, 18:02:55

Powinienes byc pod opieka neurologa , ataki trwaja roznie , w zaleznosci od organizmu, od kilku sekund , takie zawieszenia , do kilku minut , ale powinienes byc obserwowany przez specjaliste. Co na to Twoi rodzice jak czesto chodzicie do lekarzy , Atarax nie rozwiazuje problemu , musisz miec dobrane leki , po uprzedniej diagnozie . My tutaj nie mamy lekarza , nie podejmujemy sie Ciebie diagnozowac , nie mamy uprawnien , najpierw zglos sie do neurologa. Powodzenia w diagnozie , byc moze masz tylko nerwice.
gość
18-08-2012, 19:26:14

dziekuje za pomoc w takim razie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: