Reklama:

padaczka a picie alkoholu (26)

Forum: Padaczka

gość
01-02-2015, 18:46:20

xmatru, dobrze, że ten temat poruszyłaś, będzie to ostrzeżenia dla innych chorych na epilepsję.
Pozdrawiam Alutka
Komentatorka
02-02-2015, 07:50:59

Gość 2015-02-01 19:46:20
xmatru, dobrze, że ten temat poruszyłaś, będzie to ostrzeżenia dla innych chorych na epilepsję.
Pozdrawiam Alutka
Ostrzeżeniem moze być dla ludzi logicznie myślących, bo taki człowiek, jak założyciel wątku niewiele sobie robi z ostrzeżeń, przykładów, czy dobrych rad. Nawiasem mówiąc nie brakuje tu tez osób, które piszą, że maja epi, od czasu do czasu - bardzo rzadko mają ataki, a jeżdżą - "ostrożnie". Czy to odpowiedzialne? Nie przy każdym typie padaczki nie można prowadzić samochodu, trzeba jeszcze myśleć, bo na ulicy nie jesteśmy sami...
gość
02-02-2015, 11:00:27

barbara55 2015-02-02 08:50:59
Ostrzeżeniem moze być dla ludzi logicznie myślących, bo taki człowiek, jak założyciel wątku niewiele sobie robi z ostrzeżeń, przykładów, czy dobrych rad. Nawiasem mówiąc nie brakuje tu tez osób, które piszą, że maja epi, od czasu do czasu - bardzo rzadko mają ataki, a jeżdżą - "ostrożnie". Czy to odpowiedzialne? Nie przy każdym typie padaczki nie można prowadzić samochodu, trzeba jeszcze myśleć, bo na ulicy nie jesteśmy sami...
Barbaro, nie zgodzę się z tobą, dlaczego tych co mają atak raz na kilka lat, ewentualnie go nie mają, bo mają dobrze dobrane leki, bo przestrzegają zasad jakie obowiązują przy chorobie jaką jest padaczka, traktujesz jako ludzi nie logicznie myślących. Skoro ustawa, skoro lekarze nic nie mają przeciwko prowadzeniu samochodów przez osoby chore na epilepsję, dlaczego ty je masz? Nie wszyscy mogą mieszkać w mieście, są osoby, które mieszkają na wsi, muszą pojechać na zakupy, do lekarza, po leki, dojechać do pracy, jak mają to zrobić, jeżeli nie będą mogli jeździć samochodem. Na wsi w dzisiejszych czasach nie ma MKS, PKS, każdy musi być samodzielny. Pracodawcy w dobie "demokracji" nie dowożą do pracy, trzeba w jakiś sposób do tej pracy dojechać. Wiedz jedno, że każdy zdrowy człowiek, w swoim życiu może dostać jednego ataku padaczki, przy czym ten atak nie podlega jeszcze leczeniu, leczeniu podlega już każdy następny.
Komentatorka
02-02-2015, 19:07:00

Wydawało mi się, iż napisałam jasno, że są rodzaje padaczki, kiedy można prowadzić samochód. Nie mam nic przeciwko ustawie, decyzjom lekarzy etc. Ostateczna decyzja, czy siądzie sie za kółkiem i tak należy do osoby prowadzacej.Oczywiście masz rację, że każdy może mieć atak padaczki, podobnie jak zawał serca, czy udar prowadząc samochód, pewnych rzeczy nie można przewidzieć, a myśląc Twoimi kategoriami trzeba by zlikwidować w ogóle prawko Z kolei nie jest dla mnie odpowiedzialne i słuszne prowadzenie wozu przez osoby, które mogą mieć raz na kilka lat atak, dlatego, że jest to świadome zagrożenie dla siebie i innych. Nie jest dla mnie zadnym argumentem to, że taki człowiek jeździ "ostrożnie", bo co to znaczy? Ostrożnie i rozważnie powinien jeździć każdy, prawda?
gość
30-01-2018, 11:46:55

Czy to mija z czasem jak się nie pije alkoholu
gość
08-04-2025, 18:58:17

gość 11-01-2015, 22:52:15
Nie wyjdziesz na frajera jeśli zrezygnujesz z odebrania sobie pakietu szarych komórek dla wątpliwej zabawy. Jeżeli bardzo chcesz to napij się z rozsądkiem - chociaż samo picie mija się z rozsądkiem :D Już zdrowiej dla epileptyka palić zioło niż pić ;)
hahahah go..wno prawda palenie tak samo szkodzi wiem to po sobie

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: