Reklama:

interpretacja wyniku EEG (40)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
24-08-2017, 12:40:26

Witam serdecznie,
ja również poproszę o interpretację wyniku. Kobieta lat 39.
Zapis z dominującą czynnością podstawową alfa, 20 do 50 uv, 10 do 11 Hz układającą się wrzecionowato wyraźniejszą w okolicach tylnoskroniowo-ciemieniowo-potylicznych przemieszaną z falami beta, 10 do 20uV, 15 do 20 Hz zaznaczonymi zwłaszcza w okolicach czołowo-skroniowych. Reakcja zatrzymania obecna. Na tym tle podczas hiperwentylacji pojawiają się wielokrotnie w okolicach czołowo-skroniowych grupy wyładowań iglica-fala o amplitudzie do 230uV. Rytmiczne błyski wywołują wodzenie przy częstotliwości 9Hz i 12 Hz.
Orzeczenie: Zapis nieprawidłowy z obecnością wyładowań prowokowanych hiperwentylacją.
Na marginesie: mam silne bóle głowy, strasznie piecze wręcz parzy mnie skóra głowy i całej twarzy, okropnie wypadają włosy, mam zaburzenia widzenia i straszne problemy ze skórą wokół oczu - puchną mi powieki. Robiłam wszystkie już chyba możliwe badania i wszystkie inne wyszły dobrze.
Bardzo proszę o pomoc ...
gość
02-09-2017, 13:12:37

Witam. Proszę o interpretację wyniku eeg 7 latki. Zapis o zachowanej organizacji przestrzennej. Czynność podstawowa 8-10 Hz o ampl. Do 50-75 UV stosownie do wieku - wyrażona dobrze, symetryczna. Dość obfita, zwłaszcza w odpr. Przednio-centralnych niskonapieciowa czynność szybka. RZ- obecna, niepełna. Rozsiane w grupach i seriach potyliczne fale theta 4-6 Hz o apla. do 55-85uv z przewagą w odpr. Czolowo- ciemiebiowo - skrobiowych. Aktywacja HV i PS bez istotnych zmian.
gość
06-09-2017, 12:41:26

Dzien dobry. Odebrałam dzis opis k***i. I mam wpisane eeg na tle nieregularnej czynnosci podstawowej obserwuje sie epizody wysokonapieciowych fal ostrych uogolnionych licznych.
Rozpoznanie ICD 10 M47
Wspolnistniejace G 44 i H 82
gość
29-11-2017, 11:47:57

Chlopiec 9 lat
mam taki opis
EEG: w czuwaniu, zróżnicowany przestrzennie, w tylnych okolicach obustronnie widoczna alfa nieregularna 8-9 Hz do 40uV ze wstawkami theta 6-7 Hz o w/w ampl.w tylnych okolicach i wierzchołkowo. RZ wyrażona. W przednich okolicach obfita beta do 50uV we wrzecionach. Również we wszystkich okolicach delikatna beta, modyfikująca czynność podstawową. W FS i HW bz. Zapis z większą ilością theta oraz obfitą beta we wrzecionach w przednich okolicach. Wskazany EEG Biofeedback.
o co kamana bo nie bardzo wiem jak mam sie do tego odniesc>
gość
11-12-2017, 11:01:36

Witam
gość
08-05-2018, 16:46:27

Proszę o pomoc w interpretacji wyniku eeg.
Czynność podstawowa prawidłowo zróżnicowana przestrzennie składająca się w odprowadzeniach ciemieniowo-potylicznych z rytmu alfa 10,3-10,7 Hz o amplitudzie do 50 uV oraz z serii niskonapięciowego rytmu beta. Na tym tle rejestrują się kilkakrotnie uogólnione, krótkotrwałe grupy fal theta 5-7 Hz o amplitudzie nieco wyższej niż tło zapisu. Reakcja zatrzymania zaznaczona. Hiperwentylacja i Fotostymulacja nie aktywują krzywej EEG.
Orzeczenie: Zapis czynności bioelektrycznej mózgu o cechach nieprawidłowych.
gość
17-08-2018, 11:50:45

proszę o interprertacje wyniku: zapis czynności podstawowej zorganizowany przestrzennie, w odprowadzeniach ciemieniowo-potylicznych składa się ze średnionapięciowych fal 8-9 Hz, z grup fal Alfa 7 Hz, z nałożoną czynnością fal beta, w odprowadzeniach skroniowych prawej półkuli sa grupy fal wolnych Theta i pojedyncze delta oraz pojedyncze zespoły fali ostrej z wolną, RZ obecna. FS i Hv bez istotnego wpływu na zapis choruję na toczeń układowy, mam 55 lat jestem kobietą
gość
27-08-2018, 05:28:25

Treść zablokowana przez moderatora

Początkująca
20-05-2019, 17:05:54

Gość 2018-08-27 07:28:25
To są skomplikowane sprawy. Według mnie interpretację wyniku najlepiej zostawić specjaliście. Polecam klinikę psychomedic w Warszawie. Mają kilka placówek. Myślę, że będziesz zadowolona z ich neurologa. Na wizytę można umówić się telefonicznie 22 253-88-88
Fakt, w tej klinice na pewno pomogą bo zawsze dbają o dobro pacjenta i chcą dla niego jak najlepiej. Można dodatkowo zarejestrować się do nich przez Internet. Oferują także możliwość wizyt w weekendy więc to spora wygoda.
gość
08-11-2022, 10:45:54

Bardzo prosze o interpretacje

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: