Reklama:

Operacja kręgosłupa szyjnego (35)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
17-12-2022, 08:52:19

Ja również czekam na operację odcinka szyjnego, czekamie stabilizacja dwóch lub trzech odcinków. Operacja za miesiąc. Mógłby mi ktoś, kto jest po takiej operacji napisać jaki miał powrót do codzienności, jak się czuł miesiąc, dwa, rok po operacji. Czy dolegliwości bólowe zniknęły?
Początkująca
17-12-2022, 11:14:20

Witam cię gościu
jestem półtora miesiąca po operacji kręgosłupa szyjnego na trzech poziomach plus stabilizacja Plus odbarczenia pytasz jak jest po takiej operacji No cóż ogólnie jest spoko dolegliwości w zależności jakie się miało ustępują w ciągu kilku dni przynajmniej u mnie tak było zawroty głowy ustąpiły drętwienie rąk ustąpiło Jednak nadal jestem bardzo słaba często odpoczywam i nie wykonuję żadnych obciążających czynności na chwilę obecną trudno jest mówić o powrocie do codziennych czynności dużo Spaceruję po mieszkaniu wychodzę też na krótkie spacery na dwór ale zawsze w asyście ,może dlatego że mam bardzo przewrażliwionego męża, choć nie wiem czy czułabym się na siłach iść sama.
Jednak biorąc pod uwagę jak czułam się przed operacją A jak czuje się teraz to uważam że było warto ,operacji bardzo się bałam ale to pewnie normalne i jedno jest pewne Strach ma wielkie oczy ja przed samą operacją praktycznie już nie egzystowałam 2/3 dnia leżałam ze zdrętwiałymi rękoma i nogami ,zawrotami i bólami głowy na które nie pomagały już silne leki które stosowałam nieprzerwanie przez 4 lata uważam że po tej operacji i tak jestem jak nowo narodzona
gość
24-01-2023, 21:40:18

Gość 2021-01-11 17:57:08
Witaj.
Jestem 3 tyg po operacji odcinka szyjnego.
Wstawiono mi 2 implanty. Wszystko poszło dobrze. Lekarz powiedział mi że życie z tym co mam to większe niebezpieczeństwo paraliżu np przy przewróceniu się niż operacja.
gość
24-01-2023, 21:43:45

Witam.
Gdzie i w jakim szpitalu miałeś zrobioną operację ? Czy masz namiary , pilnie potrzebuję poddać się leczeniu. Pozdrawiam
gość
24-01-2023, 21:53:29

Witam. Jestem z Górnego Śląska i muszę poddać się operacji kręgosłupa szyjnego i piersiowego. Czy jest ktoś na forum kto miał sam lub ktoś z rodziny, czy też znajomych miał tego typu operacje. Jeździłem po całej Polsce i ciągle mam problem ze znalezieniem leczenia. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam Wszystkich forumowiczów.
Wtajemniczona
25-01-2023, 19:25:07

Spróbuj na forum:
Dyskopatia kręgosłupa szyjnego a operacja.
gość
02-02-2023, 18:46:53

Dziękuję ślicznie zaa pomoc. Pozdrawiam wszystkich i życzę duuużo zdrówka
Wtajemniczona
03-02-2023, 06:35:37

Zumba123 2022-12-17 12:14:20
Witam cię gościu
jestem półtora miesiąca po operacji kręgosłupa szyjnego na trzech poziomach plus stabilizacja Plus odbarczenia pytasz jak jest po takiej operacji No cóż ogólnie jest spoko dolegliwości w zależności jakie się miało ustępują w ciągu kilku dni przynajmniej u mnie tak było zawroty głowy ustąpiły drętwienie rąk ustąpiło Jednak nadal jestem bardzo słaba często odpoczywam i nie wykonuję żadnych obciążających czynności na chwilę obecną trudno jest mówić o powrocie do codziennych czynności dużo Spaceruję po mieszkaniu wychodzę też na krótkie spacery na dwór ale zawsze w asyście ,może dlatego że mam bardzo przewrażliwionego męża, choć nie wiem czy czułabym się na siłach iść sama.
Jednak biorąc pod uwagę jak czułam się przed operacją A jak czuje się teraz to uważam że było warto ,operacji bardzo się bałam ale to pewnie normalne i jedno jest pewne Strach ma wielkie oczy ja przed samą operacją praktycznie już nie egzystowałam 2/3 dnia leżałam ze zdrętwiałymi rękoma i nogami ,zawrotami i bólami głowy na które nie pomagały już silne leki które stosowałam nieprzerwanie przez 4 lata uważam że po tej operacji i tak jestem jak nowo narodzona
Zumba,
mam nadzieję, że mi też miną te bóle głowy, bo mam je czasami aż do wymiotów 😔
gość
17-02-2023, 21:12:49

Gość 2021-10-12 13:40:15
Witam mam mieć operacje kregoslupa szyjnego chciałam zapytać osoby (panie)które są już po operacji czy miały robiona lewatywę i zakładany cewnik ??? Bardzo proszę kogoś o odpowiedź ponieważ nie mogę znaleźć nic na ten temat na internecie a zapomniałam dopytać lekarza
gość
17-02-2023, 21:13:34

Nie ma lewatywy i cewnika.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: