Reklama:

Operacja kręgosłupa szyjnego (35)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
20-06-2020, 18:34:16

Witajcie Kochani forum znalazłam przez przypadek :) szukałam informacji ile się dochodzi po operacji kręgosłupa szyjnego :( w poniedziałek albo w środę mam mieć operację ( czekam na telefon od lekarza ) i bardzo się boję ..wiem , że będę miała wstawiony stabilizator ....u mnie się zaczęło od ciężkiej pracy i zlekceważyłam ból ręki i tak pracowałam 8 miesięcy z takim bólem ..smarowałam maścią i zakładałam opaskę na rękę ...aż pewnego dnia lustro które wyjmowałam ze skrzyni ( pracowałam w fabryce Padma przy lustrach ) ważyło ponad 11 kg taki poczułam ból , że mi z ręki wypadło i już nie dałam rady pracować ...miałam robione badanie na zespół cieśni ( ale nic nie wyszło ) , rehabilitacja , sanatorium i dalej ból i tak prawie 5 lat ....zaczęłam mieć poważne problemy z ręką prawą wszystko mi leciało z ręki nie czułam po prostu jak mi wypadało :( potem było jeszcze gorzej bo zaczęły ramiona boleć i w końcu szyja ...a ręka zaczęła być niesprawna :( w międzyczasie miałam oczywiście robione rezonannse magnetyczne 2 ale zwlekali z operacją :( i w końcu jak już nawet miałam problem ze spaniem taki ból miałam ręki to dostałam skierowanie do szpitala ...ale bardzo się boję tej operacji ...pracuje w biurze turystycznym na pół etatu i zastanawiam się kiedy będę mogła wrócić do pracy :( bardzo lubię swoją pracę ...i właśnie też bardzo lubię jeździć rowerem ( do pracy jeżdżę :) ) pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie i byłabym bardzo wdzięczna za jakieś porady Aneta
gość
11-01-2021, 16:57:08

Witaj.
Jestem 3 tyg po operacji odcinka szyjnego.
Wstawiono mi 2 implanty. Wszystko poszło dobrze. Lekarz powiedział mi że życie z tym co mam to większe niebezpieczeństwo paraliżu np przy przewróceniu się niż operacja.
gość
12-04-2021, 08:09:36

Mam krytyczne zwężenia kanału i 3 przepukliny c4c5c5c6 c6c7.obecnie bóle potylicy i czasem barku raczej pieczenia no i ta szyja .Mam mieć w maju operacje ale tak się boję że chce znów odwlec .czy to ma sens czy ratować się dale rehabilitacja masażem.
Początkująca
14-04-2021, 19:36:31

Ja idę w poniedziałek:) trzymajcie kciuki. Dwa poziomy i dwa implanty. Rehabilitacji mi odmówiono, od przeciwbólowych boli brzuch. Już wiem, że nie ma innego wyjścia. Napisze po operacji:)
gość
12-05-2021, 18:38:58

I jak poszlo z operacja?
gość
28-07-2021, 16:23:29

Ja mam implant z uszkodzeniem rdzenia w szyjnym C4-C5 od 2000r (po urazie). Miałam się oszczędzać , ale renta była lichutka to sobie "pozwoliłam" na pracę w markecie. Jednego dnia stanie w pochyleniu na kasie , aż mi kolana drętwiały, a drugiego rozładunek kilku palet piwska. Po pięciu latach (w tym dwa rzuty dyskopatii wyleczonej tabletkami), rzut trzeci ! Uchowaj Boże , OPERACJA nr II- kr. lędźwiowego - zmiany degeneracyjne z uciskiem nerwów rdzeniowych z przeciążeń ! A Pan własciciel DINO , wysunął się z 6 na 2 miejsce najbogatszych !
gość
12-10-2021, 11:40:15

Witam mam mieć operacje kregoslupa szyjnego chciałam zapytać osoby (panie)które są już po operacji czy miały robiona lewatywę i zakładany cewnik ??? Bardzo proszę kogoś o odpowiedź ponieważ nie mogę znaleźć nic na ten temat na internecie a zapomniałam dopytać lekarza
gość
12-10-2021, 16:23:26

Gość 2021-04-12 10:09:36
Mam krytyczne zwężenia kanału i 3 przepukliny c4c5c5c6 c6c7.obecnie bóle potylicy i czasem barku raczej pieczenia no i ta szyja .Mam mieć w maju operacje ale tak się boję że chce znów odwlec .czy to ma sens czy ratować się dale rehabilitacja masażem.
gość
12-10-2021, 16:27:10

Hej, mialas już operacje? Ja tez mam mieć operacje kręgosłupa szyjnego boje się jak cholera
gość
24-10-2021, 16:12:38

Gość 2021-10-12 13:40:15
Witam mam mieć operacje kregoslupa szyjnego chciałam zapytać osoby (panie)które są już po operacji czy miały robiona lewatywę i zakładany cewnik ??? Bardzo proszę kogoś o odpowiedź ponieważ nie mogę znaleźć nic na ten temat na internecie a zapomniałam dopytać lekarza

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: