Reklama:

O epilepsi i o naszym życiu ;) (5652)

Forum: Padaczka

gość
27-06-2017, 08:10:53

Jestem, jestem, co ja porabiam, wiosna, lato i jesień praca na pasiece, właśnie czekam na pszczołę matkę.
Pa za tym dawno tu nie byłam, dzisiaj tak na chwilę wskoczyłam i zobaczyłam , że coś się dzieje na naszym forum.
Tak trudno skrzyknąć się wraz i posiedzieć jak za dawnych czasów.
Pozdrawiam Alutka
gość
27-06-2017, 08:13:23

amsterdam 2017-05-09 19:43:58
Cześć dziewczyny !
Poczytałem trochę, nie do końca (początku) oczywiście. Kilka stron.
Widzę tyle fajnych osób :
Gosia
Obłoczek,
Alutka,
Maja,
Ala,,
Marlena,
Kaska,
Alicja,
odezwijcie się !
Szkoda ze nie ma tu facetów , ale może też sie znajdą ?
Amsterdam; Alutka, Alicja, Ala to ta sama osoba.
Pozdrawiam Alutka
gość
27-06-2017, 08:17:10

Gość 2017-06-18 21:20:25
Hej hej!
Odzywam się :)
Nie było mnie tu trochę poniewaaaż... 2 miesiące temu wyszłam za mąż! (szkoda że nie mogę dodać tutaj zdjęć)
Mam cudownego męża ale.. tydzień temu zemdlałam i bardzo żałuję, że nie pojechaliśmy od razu na rezonans. Były 3 lata spokoju odkąd wykryto u mnie zmianę malacyjną w skroni, niestety muszę jak najszybciej zrobić rezonans czy się nie powiększa. Mam jednak nadzieję, że to jednorazowe.
Co u Was? :)
Gosia
Gosiu moje gratulacje, życzę Wam dużo zdrówka radości w życiu, gromadki cudownych dzieciaków, i wszystkiego czego sobie życzycie, aby się spełniło.
Alutka
gość
16-07-2017, 14:41:57

Goście na tym wątku to straszne chamy, oczekuje przeprosin, jako że jestem epileptykiem
gość
18-07-2017, 19:20:07

Gość 2017-07-16 16:41:57
Goście na tym wątku to straszne chamy, oczekuje przeprosin, jako że jestem epileptykiem
Dlaczego tak piszesz, jaka przykrość Cię spotkała ze strony uczestników forum? Określenie kogoś "chamem" naprawdę trzeba mieć powody.
Ja też jestem epileptykiem, taka choroba, musimy sobie nawzajem pomagać.
Pozdrawiam Alutka
Początkujący
19-07-2017, 01:52:40

Witam:)
Nazywam się Łukasz Konieckiewicz. Kilka lat temu napisałem artykuł dla Wolnych Konopi. O tym jak Marihuana działa na moje życie, które kroczy i będzie kroczyło z Epilepsją. Artykuł jak widzę jest jeszcze na portalach co mnie cieszy:)
Treść artykułu:
"Jestem Łukasz i mam 24 lata. Mieszkam w małej miejscowości – Ciechanów – jakieś 100 km od Warszawy. Od 12 lat choruję na Epilepsje (Padaczka).
Ja mam napady toniczno-kloniczne (grand mal). W moim przypadku wyczuwam, że zbliża się atak, mam tak zwaną „aurę”. Jest to takie przeczucie przed atakiem. Przerywam swoją czynność albo nagle się budzę, patrzę w jeden punkt. Wiem, że np. mama mówi coś do mnie i wiem co mówi lecz ja nie mogę jej nic odpowiedzieć. Później nic nie pamiętam, budzę się rano i dopiero wtedy zaczyna mi się przypominać i mówię sobie „miałem znów atak”. Wszystko mnie boli i język mam przegryziony albo, jakąś ranę na nodze czy na ręku. Każdy mięsień kończyn boli.
Kiedy miałem 11 lat pewnej nocy miałem tzw. Stan Padaczkowy. Jest to stan, w którym ataki występują jeden po drugim bez chwili odpoczynku dla organizmu. Pamiętam, jak wtedy zabrali mnie karetką i obudziłem się w szpitalu. Usłyszałem tam, że mój stan był zagrożony. Tu u mnie w szpitalu w Ciechanowie stwierdzili jednak, że to zwykła alergia.
Pojechałem do Centrum Zdrowia Dziecka, tam lekarz zobaczył tylko w papierek i od razu stwierdził, że to Epilepsja. I wtedy przepisał mi Depakine Chrono 500. Jednak mogłem tam się leczyć tylko do 19 roku życia.
W tym właśnie wieku po raz pierwszy zapaliłem. Marihuana tak uśmierzyła i zastopowała mi ataki, że nie brałem później leków przez pół roku. I nie miałem żadnego ataku. To rekord.
A czemu rekord? Bo od 12 lat biorę tą chemię, te leki, a ataki mam regularnie, nawet 5 razy w miesiącu! Chcę z kimś o tym pogadać, a w naszym kraju boję się komukolwiek zwierzyć.
Na koniec mogę przyrzec jedno: marihuana naprawdę pomaga przy leczeniu epilepsji. Pomaga przy hamowaniu jej ataków.
Łukasz"
Obecnie mieszkam w Warszawie i mam 28 lat. Ataki 3 lata temu były częściej. Także lekarz mi przepisał drugi lek Levetiracetam Teva. Następna chemia.
Czasem zapale, "NIELEGALNIE".
Ale wiem, że pomaga i hamuje ataki i zawsze będę to wiedział.
Może tu na forum znajdę jakąś "bratnią duszę" :)
Może z podobnym problemem do mojego:)
Czekam na jakąś wiadomość.
Łukasz.
gość
30-09-2017, 00:10:17

Alutka jesteś jeszcze na tym forum?
gość
20-11-2018, 19:28:16

Halo co tam u was??
gość
25-11-2018, 13:34:05

Lukaszcow, jesteś jeszcze na ty forum?
gość
28-11-2018, 10:41:17

Witam mam pytanie jeśli stwierdzono u mnie padaczkę objawową czy mogę spędzać czas przy komputerze? Lekarz nic o tym nie mówił. A ja zapomniałem zapytać. A bardzo lubię grać w gry komputerowe.😁 Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: