Chcę nie tylko aby pracę mieli nie pełnosprawni ale sprawni.Czy się uda tego nie wiem:) Nie da się przewidzieć czy pracodawcy będą zgłaszać propozycję pracy.
Witam. PFRON z tego co wiem to daje dofinansowanie dla pracowników, którzy zatrudniają osoby niepełnosprawne. Teraz też wchodzi ustawa dla osób pobierające rentę socjalną, że można pracować a jednocześnie pobierać rentę, bez jej zawieszenia. Pozdrawiam
Moim zdaniem lepiej niech dadzą pracę lepiej płatną ludziom niepełnosprawnym i do tego dadzą odpowiedni dodatek. Wynagrodzi im to przynajmniej część poczucia winy i poczucia ,że są chorzy:)
Moim zdaniem nic nie zapowiada ulepszenia ludziom niepełnosprawnym dobrobytu,to jest paranoja ze ludzie chorzy nie maja pomocy z zadnej strony mozna tylko wegetowac nic pozatym,ludzie chorzy miedzy innymi ze nie maja pracy nie maja takze na podstawowe leki ktorych im potrzeba a co tu mowic o lepszej płacy heeheh:(
Ja miesszkam w Łodzi i tutaj nic oprocz sprztania nie ma dla sob niepełnosprawnych,moja psiapsióła jest chora na epi i dostała tylko prace sprzataczki w muzeum:( Wlaczyc mozna z wiatrakami,wyzej nie podskoczymy nie mamy tyle siły ani poparcia:(