Reklama:

Forum dla chorych na chorobę SLA (pilne!!!) (24)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
01-09-2015, 20:18:11

Dobry wieczór czy ktoś z Was mógłby coś powiedzieć na temat sprzętu, tzw komunikatora dla osób chorych na sla. Dodam, że taki właśnie sprzęt miała Pani Katarzyna Rosicka-Jaczyńska, autorka m.in książki OŁÓWEK. Proszę o pomoc.
Mój e-mail bozenawiciak@vp.pl
Z góry wielkie dziękuję.
gość
14-04-2016, 04:45:39

U mojego męża wczoraj zdjagnozowano ALS ma 37 lat jesteśmy przerażeni.... Czy jest jakaś fundacja pomagająca chorym?
gość
14-04-2016, 10:21:21

Proszę wejść na forum dla osób chorych na sla tam jest więcej informacji bardzo współczuję znam tą chorobę osobiście Alicja
gość
14-04-2016, 10:31:08

Jest stowarzyszenie Dignitas Dolentium które pomaga osobom chorym na stwardnienie zanikowe boczne, przepraszam za wcześniejszy wpis Alicja
gość
15-04-2016, 06:14:21

Dzięki za informacje. Pozdrawiam
gość
19-04-2016, 14:32:46

Do Pani wyżej czy znalazła Pani jakąś pomoc dla męża jakie są objawy choroby proszę napisać może w czymś pomogę Alicja
gość
22-04-2016, 16:30:47

proszę napisać w jaki sposób zdiagnozowano u Pani męża SLA? I jakie miał pierwsze objawy, od czego się zaczeło?
gość
25-07-2016, 13:36:06

Pomocne są Terapie przy użyciu komórek macierzystych z Galarety Whartona. Takie Terapie prowadzone są w Olsztynie w Instytucie Terapii Komórkowych.
gość
08-12-2017, 20:20:09

Moja siostra też chorowała na sla po 3latach zmarła jej pogrzeb był akurat dzisiaj brakuje mi jej była młodsza oddemnie o 8lat bardzo cierpiała i się męczyła aż żal było patrzeć jak bardzo cierpi
gość
22-06-2018, 16:39:57

Witam czy poczatkowe objawy tej choroby moga byc bole miesni na.plecach i opuchlizna po prawej stronie bole glowy prosze o odpowiedz

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Entezopatia
Witam, Rozpoznano u mnie przodopochylenie kręgosłupa szyjnego u ortopedy poprzez wykonanie badania RTG. Byłem u neurochirurga i potwierdził ową przypadłość oraz wystawił mi rozpoznanie Entezopatia w zakresie kręgosłupa, Opis: Bóle w odcinku C bez promieniowania kończynowego. W wykonaniu Mri nie uwidoczniono kompresji struktur nerwowych. Ból jest najpewniej wynikiem entezopatii i wyrodnienia stawów miedzykręgowych. Proponuje leczenie zacząć od laserowego odnerwienia segmentów C4-C7 dx. Chciałbym się zapytać czy owa technika daje duża ulgę w bólu ? czy któryś z lekarzy specjalistów miał podobny przypadek do mojego? Jakie są jeszcze możliwości leczenia mojej przypadłości, która bardzo mi sprawia ból od samego rana do wieczora ;/ Czy po terapii laserem można jakoś wyćwiczyć kręgosłup aby tak bardzo nie naciskał na szyję ? Proszę o pomoc bo zabieg kosztuje 3000 zł i nie wiem czy warto się na niego decydować?
gość
DM1
Cześć choruje na dystrofie miotoniczna typu 1 od 10 lat czy ktoś jest w podobnej sytuacji? Proszę o kontakt na maila weronikakolodziejczak33@gmail.com
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
szukam miejsca dla taty po zawale i w stanie wegetatywnym , który wciąż jeszcze jest w programie budzikowim ale tylko do sierpnia...
Drodzy Wszyscy! dzień dobry! Nazywam się Joanna, mój tata rok temy 16.05 miał rozległy zawal, był długo niedotleniony, niestety nie wybudził się ze śpiączki, nie odzyskał świadomości; przebywa w programie NFZ budzikowim w Sawicach; niedługo minie rok, prognozy nie są optymistyczne; na jesieni musimy znaleźć mu inne miejsce. jesteśmy z Poznania, tata jest teraz 500 km od nas na Podlasiu, to nas wykańcza.. chcemy znaleźć ośrodek xblziej, wiemy, ze trzeba liczyć się z kosztami... ale czy ktoś w ogole wie o dobrym miejscu w Wielkopolsce? pielęgniarki mwoiac do ZOLu go, a przecież ws tyscy wiemy, ze to wyrok.. chciałabym zawalczyć jeszcze ... proszę, jeśli macie takie doświadczenia lub wiedzę, gdzie mogłabym spawrdzac? pytać? bo nie wiem od czego zacząć....
Reklama:
Reklama:
Reklama: