Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
19-11-2020, 19:47:22

Asiu, ręce normalnie opadają Dla mnie to bardzo dziwny lekarz, wiadomo rwa barokowa bardzo czesto występuje, u mnie się tak zaczęło, Szumy uszne mialam przed zabiegiem i bóle głowy w potylicy. Rozumiem, może wymiana dysku jest problematyczne ale czemu Cię odrazu straszy. Mam w tej chwili 3 implanty dysków, płytka i nie metalowa a tytanowo-weglowa i 8 śrub, bo mocuja po dwie do każdego dysku. Nic sie nie dzieje, ruchomość szyji zadziwiająco normalna. Taki sam ma zestaw Kawo, możesz go też popytać jak funkcjonuje po takim zabiegu.
Nie wiem, ale ja chyba zmieniłabym lekarza, ale może sie mylę
18.07.2019 L4-L5-S1 implantacja dystraktorów międzykolczystych Bac Jac 16.09.2020 Dyscektomia C4/5 5/6 6/7 sposobem Smith-Robinson, implantacja klatek szyjnych LFC, stabilizacja płytką szyjna Biomet odbarczanie kanału kręgowego
Forumowiczka
19-11-2020, 19:52:50

Joanna chyba pozostaje Ci szukać innego neurochirurga i zobaczyć co Ci powie. Co z tymi niektórymi lekarzami?! Ani się nie zastanawiaj tylko szukaj.
Mateusz wracaj do zdrowia! Będzie dobrze cokolwiek by to nie było, a mam nadzieję, że tylko przeziebienie przez osłabiony organizm.
Pozostaje nam pozytywnie myśleć, że jakoś to się wszystko poukłada (te nasze kręgosłupy). Wkońcu musi!
13.11. 2020 Dyscektomia C4/5 i C5/6 sposobem Smith-Robinson. Implantacja klatek szyjnych LFC (rozmiary 5 i 4)
Początkująca
19-11-2020, 20:23:59

Dorka1616 2020-11-19 20:47:22
Asiu, ręce normalnie opadają Dla mnie to bardzo dziwny lekarz, wiadomo rwa barokowa bardzo czesto występuje, u mnie się tak zaczęło, Szumy uszne mialam przed zabiegiem i bóle głowy w potylicy. Rozumiem, może wymiana dysku jest problematyczne ale czemu Cię odrazu straszy. Mam w tej chwili 3 implanty dysków, płytka i nie metalowa a tytanowo-weglowa i 8 śrub, bo mocuja po dwie do każdego dysku. Nic sie nie dzieje, ruchomość szyji zadziwiająco normalna. Taki sam ma zestaw Kawo, możesz go też popytać jak funkcjonuje po takim zabiegu.
Nie wiem, ale ja chyba zmieniłabym lekarza, ale może sie mylę
Tak...ale to operacja już bardzo osłabionego miejsca... Trz ba wyrwać poprzedni implant.
Mam masę osteofitów...
Boli głowa nie do wytrzymania...
A tak naprawdę...myślę, że lekarz się wystraszył...
Na poziomie discectomii osteofity tylnych powi. trzonów kręg. C5 i 6,zwłasz. po stronie lewej,z cechami przyśrod/lewob rewypukliny resztkowego k/k, z ucis. na rdzeń szyjny i korzeń nerwu rdzeni. C6 po stronie lewej. Do korelacjiz objawami klinicznymi.
Forumowiczka
19-11-2020, 21:32:45

Asia, to może być to, że się wystraszył, bo robiony zabieg był u niego na oddziele. Odbarczenie kanału kręgowego, to jest dokładnie usuwanie osteofitow z kręgów, miałam na każdym kręgu z obu stron. Moj doktor śmiał sie, że mój kręgosłup wyglada dokladnie jak koralowiec
Znajdź dobrego operatora ,tak, żebyś mu zaufała i nie bój się. Naprawdę te operacje przebiegają bardzo dobrze, jestem tego przykładem
18.07.2019 L4-L5-S1 implantacja dystraktorów międzykolczystych Bac Jac 16.09.2020 Dyscektomia C4/5 5/6 6/7 sposobem Smith-Robinson, implantacja klatek szyjnych LFC, stabilizacja płytką szyjna Biomet odbarczanie kanału kręgowego
Forumowiczka
19-11-2020, 21:41:37

Wystraszyć się może i wystraszył, dodatkowo wystraszył i Ciebie. Z tym wyrywaniem implantu nie brzmi to dobrze.... Ale Myślę, że nie zaszkodzi poszukać innego neurochirurga i poznać inną opinie. Asiu szukaj, próbuj. Dorka ma rację, takiego któremu zaufasz.
13.11. 2020 Dyscektomia C4/5 i C5/6 sposobem Smith-Robinson. Implantacja klatek szyjnych LFC (rozmiary 5 i 4)
Wtajemniczona
19-11-2020, 23:42:51

Asiu,
A operator miał już specjalizację z neurochirurgii (na pieczątkę zerknij)? Jeżeli był w trakcie to za zabieg odpowiada opiekun, czyli pewnie ordynator. To miał prawo się wystraszyć. Że o odszkodowaniu nie wspomnę.
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu. Marzec 2014:discectomia i artroplastyka C5/6 i C6/7 Implanty ruchome Aesculap activ C
Wtajemniczona
19-11-2020, 23:45:19

No i operator sam też zapewne wiedział, że schrzanił robotę, bo miałaś po zabiegu kontrolny rezonans i go widział.
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu. Marzec 2014:discectomia i artroplastyka C5/6 i C6/7 Implanty ruchome Aesculap activ C
Początkująca
20-11-2020, 07:59:08

rupafin 2020-11-20 00:42:51
Asiu,
A operator miał już specjalizację z neurochirurgii (na pieczątkę zerknij)? Jeżeli był w trakcie to za zabieg odpowiada opiekun, czyli pewnie
ordynator. To miał prawo się wystraszyć. Że o odszkodowaniu nie wspomnę.
Operatorem był z-ca ordynatora .. doświadczony.
Raczej myślę o tym m, że to moje napinanie nocne zepsuło kręgosłup na nowo...
Na poziomie discectomii osteofity tylnych powi. trzonów kręg. C5 i 6,zwłasz. po stronie lewej,z cechami przyśrod/lewob rewypukliny resztkowego k/k, z ucis. na rdzeń szyjny i korzeń nerwu rdzeni. C6 po stronie lewej. Do korelacjiz objawami klinicznymi.
Początkująca
20-11-2020, 08:00:51

rupafin 2020-11-20 00:45:19
No i operator sam też zapewne wiedział, że schrzanił robotę, bo miałaś po zabiegu kontrolny rezonans i go widział.
Kontrolny MR zrobiłam prywatnie 4 miesiące po operacji... Był prawidłowy.
Początkująca
20-11-2020, 11:45:08

Witajcie,
Asiu, tak jak dziewczyny pisały, spróbuj jeszcze skonsultować się u innego neurochirurga, może będzie miał inne spojrzenie na Twój przypadek i jakoś na spokojnie Ci wszystko wytłumaczy. Swoją drogą to w dzisiejszych czasach neurochirurdzy wykonują takie skomplikowane operacje na kręgosłupie/rdzeniu/mózgu, każda jest obarczona ryzykiem i można powiedzieć niebezpieczna, a jednak nadal się odbywają, bo oprócz ryzyka niosą ze sobą korzyści dla pacjentów. Nie powinien Cię tak straszyć.
Tak na marginesie czasem mam wrażenie, że niektórzy lekarze znają tylko najbardziej podstawowe objawy danych chorób. To chyba dlatego, że sami na nie nie chorują. Tak wiele osób z tego forum skarży się na bóle głowy, szumy uszne, itp. i tak się sklada, że wszyscy chorujemy na dyskopatie, przypadek? Nie sadze

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: