"Łukasz freee 2011.12.01 [22:24]
Wiitam wszystkich. Ból lędźwi i łydki, pomogły mi zabiegi iglą nakłucia- cos od akupunktury troche ćwiczeń mc cenziego, w gabinecie terapi manualnej .Bylo wszytko ok przeszło pół roku aż do czasu gdy znowu zacząłem bardzo ciężko pracować na budowie (jestem zawodowym budowlańcem) choroba sie nawróciła niestety, zabiegi już mi nie pomogły i gdy usiądę gdziekolwiek lub wsiądę do samochodu to max 10minut i zaczyna mnie boleć łydka, taki ból jakby ktoś mi ja kroił nożem smutas.gif ale jak tylko wstanę wyjdę z samochodu albo sie położe to ból momentalnie przechodzi !. porsze o pomoc. pozdrawiam ,czyżby czekała mnie operacja. napewno ide zrobić rezonans i cos wiecej wtedy bede wiedział.30.08.2011
Witam. Po MR okazało sie że wyciekło mi jądro miażdżyste z dysku L5/S1 (tak zwany ***sekwestr***) do kanału i uciska nerwy które obiawiają się bólem w udzie,biodrze i łydce czasem aż do kostki.U neurochirurga po zbadaniu dostałem zaraz skierowanie na operacje usuniecia ucisku gdyż może to spowodować nawet bezwład od pasa w dół .Nie będę opisywał MR bo troche tego jest ale ogólnie
dyskopatia L/S.Lekarz był w szoku po obejrzeniu zdjęć z MR że ja sie jeszcze ruszam tu jest to w miarę fajnie opisane- http://dyskopatia-leczenie.pl/index.php?id=dy skopatia
Po operacji i rehabilitacji odezwe sie.Trzymajcie kciuki za chirurga zeby mu reka nie zadrżała o Boże.01.11.2011
Witam wszystkich bardzo serdecznie!Operacja pełny sukces,ból nogi znikł na drugi dzień po operaci jak tylko wstalem z łożka. w szpitalu spedzilem 10dni zaraz na drugi dzien po operacji stawiano mnie na nogi,mowiąc szczerze człowiek od nowa uczy sie chodzić,pierwsze dwa dni oj cieżko ale juz po dwóch tygodniach ruszam sie prawie jak przed operacją,mam specjalne ćwiczania na wzmocnienie i rozruszanie kregosłupa,przez miesiąc nie moge siąść na tylku- nie dotyczy toalety usmiech.gif no i zero dźwigania! po miesiącu ide na kontrole i bede wiedział co dalej. Operowany byłem metodą mikroskopowa w Szpitalu Wojewódzkim w Bielsku-Białej przez ordynatora neurochirurgi dok.Janusza Krauze, naciecie na plecach to max.3,5cm.Nie moge uwierzyć i nie moge nacieszyć sie tym że ból ustąpił!Mogę z czystym sumieniem polecić cały odział ww Neurochirurgi.Bogu dziekuje że natrafilem akurat na danego doktora który dokladnie zdiagnozował przyczyne bólu i podjął sie trudu operacji. Rezonans i wizytę u neurochirurga placilem prywatnie (chore kolejki )a reszte wszystko mialem na NFZ. Pozdrawiam i Życze wszystkim dużo zdrowia!01.12.2011r"
Witam
Dalszy opis choroby.
Przez o około 3 lata było super normalnie żyłem rozkręciłem firmę wyremontowane w końcu swój dom wakacje,imprezy jazda samochodem 1000km i pewnego dnia stało się to czego nie przewidywalne w ogóle nic mnie bolało i ciach od operacji po 3 latach doznałem ataku
rwy kulszowej blokady nóg itd. Każdy wie O co chodzi ,zdarzyło się to na wakacjach qurcze no lipa,Żona z Chorwacji przywiozła mnie na leżaco do polski (dobrze ze mamy busa).
Na szybko rezonans i wyszło że znów dysk L5 S1 ma przepukline protruzja , neurochirurg zaproponował implant zakładany między wyrostki kolczyste z tyłu bez ingerencji w os kregoslupa na szczęście kilka zabiegów u fizjoterapelty dokładnie trzy i już na 4 zabieg pojechałem sam samochodem, ból zaczął ustępować po 3 tyg. znów pracowałem.
Zacząłem lepiej ćwiczyć odżywiać się nie siedzieć jak mogłem się położyć np. TV
Niestety intensywność prac sezonowych zrobiła swoje (zmeczenie materiału tak to nazywam) . W grudniu 2016 położyło mnie znowu dwa tygodnie zaczęło popuszczac ale ból nogi i pośladkach aż czasem do kostki nie przechodzi.. Czekam na rezonans.
Szukam jakiejś sprawdzonej kliniki szpitala ktora kakretnoe poradzi i wykona co trzeba,może wymiany dysku na implant lub coś podobnego jak dla sportowców. Ktoś kto fachowo oceni że długofalowe było by to dobre i to . NIESTETY myślę że fizjoterapia tylko już usuwała skutki znieksztalconego dysku.
Jeśli ktoś miał podobnie proszę o info
sklepogrodzenia@tlen.pl
Łukasz Bielsko