Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
29-08-2007, 19:58:00

Witam. ( mój tata 58 lat 6-ty tydzień w śpiączce po ustanu akcji serca i niedotlenieniu- przypominam)
Nic się nie zmienia właściwie, robi to wszystko o czym piszecie, reaguje na łaskotanie w stopy, ziewa, otwiera oczy.

DO NOWYCH!!!
Uważajcie od pierwszego dnia na odleżyny, szczególnie na piętach (robią się w pierwszych dniach) i na kości ogonowej. Reagujcie bardzo szybko... Na początku wszyscy są w szoku a tu czas ucieka i robi się za późno, pytajcie pielęgniarki o rady i co możecie sami robić, będą unikały odpowiedzi ale musicie na nich delikatnie to wymusić
Nie wiem jak wyleczyć te na piętach, wyglądają nieładnie...
Majka
gość
30-08-2007, 06:59:00

Witam wszystkich.U mojego taty bez zmian.Dodatkowo miał gorączkę prawie 40 st.Codziennie słucha bajek mojego dziecka.Czy możecie dać mi namiary na prof.Talara.Mój adres kklimkiewicz@ld.onet.pl
EWA
gość
30-08-2007, 08:12:00

synek kolezanki ( 4 latka ) nie wybudzil sie po narkozie (( przeszedl kosmetyczny zabieg stulejki,zaniedbanie lekarzy,tak myslimy,po powrocie na sale ,mama zauwazyla zmiane koloru skory napewno doszlo do niedotlenienia ( i sie zaczelo reanimacja oiom,teraz synek jest w spiaczce farmakologicznej,pod respiratorem,w tomografi wyszedl obrzek mozgu,przy probie wybudzenia napad padaczkowy,dokladnie nie znam szczegolow,ale pojawily sie nastepujace objawy ktore nas niepokoja ściskanie powiek, potem wyciągnięcie nóg, silne pręzenie rąk i nóg, stópki wygięte w łuk, rozszerzone palce u stóp,co moga oznaczac????czy wszystko idzie w dobra strone,czy ma szanse szybko sie wybudzic??czy raczej sa to objawy ,jak widze jestescie kopalnia informacji na temat spiaczek prosze wypowiedzcie sie na ten temat to dla nas bardzo wazne

z gory dziekuje mala
Forumowiczka
30-08-2007, 09:56:00

Do Małej - objawy które opisujesz są niepokojące, najważniejsze żeby obrzęk mózgu ustąpił to może objawy prężenia itp mogą też ustąpić. Małe dzieci mają najwięsze szanse na powrót do zdrowia, trzymam kciuki, daj znać jak się zmienia sytuacja.

Mam pytanie, czy kobiety leżące w śpiączce (lub w stanie wegetatywnym) mają miesiączki?

[addsig]
Aniaiania
gość
30-08-2007, 12:57:00

Do małej! Niestety pręzenie i napinanie ciała nie sa dobrymi oznakami i mogą swiadczyc o uszkodzeniu mózgu, mogą ale nie muszą
Glowa do gory wszystko bedzie dobrze, napewno wkrótce sie wybudzi.
Jesli zawinili lekarze powinnisie zglosic sprawe i starac sie o odszkodowanie
gość
30-08-2007, 16:39:00

witam. jestem tu nowa...mam nadzieje ze otrzymam od Was jakąs odpowiedz. od tygodnia moja kuzynka (19 lat) jest w spiaczce po przytopieniu. nie wiadomo dokladnie ile trwalo niedotlenienie mózgu. ciagle utrzymuje sie obrzęk mózgu. był u niej prof. talar...mówił ze jest iskierka nadziei . nie jest dobrze ale trzeba walczyc. jej najblizasza rodzina złapała sie tych słów profesora jak tonący brzytwy...jak wy myslicie czy ona moze z tego wyjsc? podejrzewają ze niedotleniona byla ok. 15 - 20 min...dlaczego ten obrzek mozgu sie utzrymuje? byla przez kilka dni w spiaczce farmakologicznej...teraz juz chyba odstawili jej te leki....napiszcie swoją opinie
Początkująca
30-08-2007, 17:31:00

czesc też jestem tu nowa.... wiesz mi lekrze powiedzieli, że ok 5 dni trzeba czekać jak leki przestaną działać [addsig]
Początkująca
30-08-2007, 17:36:00

Wiesz mój narzeczony też jest w śpiączce już od 13/08 - zatrzymanie krazenia bez przyczyny . Ze śpiączki farmakologicznej zostałwybudzony dwa tygodnie temu. Teraz otwiera oczy, pręży sie, sam oddycha , reaguje na otyk, ból.....ale dzisiaj miał drugi raz robioną tomografię i wyrok, nadmiar wody w mózgu, zmiany niedotleniowe i czesciowe uszkodzenie pnia . Najgorsza jest bezradnośc bo jak osoba" obca" nie moge być przy nim na intesywnej....a wiem, że dla niego to bardzo ważne i co ja mam robić?
gość
30-08-2007, 19:45:00

czesc irmina dlaczego nie mozesz wchodzic na oiom dziewczyna mojego brata byla caly czas przy nim poprostu mowilismy ze to jego siostra nawet nie wiesz jak to dla niego wazne moj brat spi od 6 tygodni wiec tez jestem nowa na forum ale nawet nie wiesz jak wieczorne czytanie forum daje mi sile na kolejny dzie w przyszlym tygodniu jade do prof.talara do bydgoszczy.iwona
Początkująca
31-08-2007, 06:18:00

Cześc iwonka, nie mogę tam wchodzić bo stanęłam na odcisk ordynatorowi. Wiem, ze jest to dla Piotra bardzo wazne ale zadałam za dużo pytań. Pan ordynator nie widział potrzeby wezwania neurologa czy dokonania kontrolnego badania tomografu komputerowego , jego słowa zapamietam do końca moich dni" prawdziwą przyczynę poznamy dopiero na sekcji zwłok" Poszłam do dyrektorki i wybłagałam o badania kontrolne z tad wiem jakie są uszkodzenia. Ordynator -..... no cóż jak to określił...........skoro chodzę gdzie nie potrzeba to on mi pokarze[addsig]

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: