Reklama:

śpiaczka (15631)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
11-01-2009, 21:48:00

dziekuje za wyjasnienie
choc cisnienie mamie sie nie zmienia caly czas jest wysokie np.200/100 lub wyzsze tym bardzo sie martwie zeby nie doszlo do kolejnych wylewow ale jeszcze raz dziekuje pozdrawiam [addsig]
monika
Początkująca
11-01-2009, 23:11:00

Witam wszystkich serdecznie,

Od 5 miesięcy czytam to forum ale nareszcze zebrałam się aby tutaj napisać. Mój tata- 50 lat jest po NZK (wydarzyło to się 2 sierpnia 2008r.). Tata do szpitala został zabrany w bardzo ciężkim stanie, miał 50 minut reanimacje, po naszej pierwszej wizycie na OIOMIE 2 razy lekarze "strzelali" w serce aby się ustabilizowało- udało się pracuje poprawnie do dnia dzisiejszego. Oddychał przez respirator i był w śpiączce. W tym stanie bardzo dużo do taty mówiliśmy (dobrych rzeczy) 2 razy dziennie byliśmy na oddziale. po 1,5 tygodnia tata zaczął sam oddychać i otworzył oczy. później łapał ciągle infekcje razem z zapaleniem płuc, aż doszło do tego że nabawił się ropy w płucach gdzie miał ściąganą był przeniesiony do izolatki, codziennie przychodziła rehabilitantka, na początku ćwiczenia nie dawały efektu, aż wkońcu poruszył palcami u nóg, belikatnie przesunął ręką, woziłyśmy somowe pożywne zupy oczywiście zmiksowane, byliśmy u prof. Talara pokazał nam metode ćwiczeń, co podawać do jedzenia, efekt jest bo tata nie jest w śpiączce już długi czas, tata na oddziale słuchał mp3, a później to nawet zaniosłyśy radio, pokazywałyśy zdjęcia, miał mieć założonego pega ale okazało się że ma wrzoda na żołądku- został wyleczony a my zostaliśmy przy sondzie, 30 października nareszcie zabrałyśmy tatę do domu, i jest poprawa bardzo duża, nie mam wogóle gorączki, serce pracuje dobrze- była wizyta kardiologiczna, po wizycie neurologicznej też nie jest źle, bardzo rusza nogami wręcz powiedziałabym że kopie, rusza palcami u rąk i nóg, uśmiecha się , płacze, rusza głową na prawo i lewo oraz ją podnosi i trzyma ją sztywno oraz zaczyna unosić barki, patrzy sie bardzo przytomnie i mądrze, jak coś mówimy to rusza buzią tak jakby chciał nam coś powiedzieć, słucha płyty do synchronizacji półkul mózgowych, jak włączymy jakiś ulubiony taty film to patrzy z zainteresowaniem a jak już jakiś inny to usypia, odróżnia smaki, ostatnio nawet sam tata połknął 240 ml co to już jest sporo jak na początki łykania oraz wypił kakao 50 ml i nie ksztusił się ani nie pluł. Jesteśmy cały czas dobrej myśłi bo już niedługo mój tata wstanie

Pozdrawiam wszystkich
ps. jeśli macie pytania piszcie jak tylko będę mogła udzielę informacji

Gosia[addsig]
Gonia217
gość
12-01-2009, 10:03:00

DO GOSI ;MAM PYTANIE JAKA TO JEST PŁYTA DO SYNCHRONIZACJI PÓŁKUL MÓZGOWYCH
Początkująca
12-01-2009, 13:50:00

Płyta do synchronizacji półkul mózgowych to Alfa Synchro Theta 5Hz część 1. Można zamówić ją na stronie www.alfaton.pl lub pod adresem ALFATON ul. Wolności 165, 41-820 Zabrze, tel. 0 601 703 200, (032) 273 28 95, (032) 720 24 27, można zamówić też telefonicznie, koszt płyty razem z przesyłką wyniósł mnie ok 40 zł, naprawdę polecam tą płytę bo działa, i również dzięki tej płycie że mój tata ją słucha 3-4 razy dziennie są już takie postępy.
Pozdrawiam[addsig]
Gonia217
gość
12-01-2009, 14:10:00

DZIĘI BARDZO CZY TWÓJ TATO JUŻ SPEŁNIA JAKIES POLECENIA
Początkująca
12-01-2009, 14:57:00

Jeszcze co mogę polecić to maść Braunovidon ( Braun) na odleżyny jest rewelacyjna, mojemy tacie jeszcze na oiomie zaczęły robić się odleżyny na piętach i tylko tam tą maścia wygoiłyśmy rany, po odleżynach nie ma śladu.

Pozdrawiam[addsig]
Gonia217
Początkująca
12-01-2009, 15:02:00

czasem uda się aby spełnił polecenie ale nie zawsze choć już jest tak jak ja i siostra lub mama stoimy po różnych stronach łóżka i mówimy spójrz się tutaj ja jestem np. po lewej stronie i wzrok kieruje w tym kierunku co do niego mówimy,[addsig]
Gonia217
gość
12-01-2009, 16:08:00

CZY TATO MIAŁ ROBIONY TK JAKIE SA ZMIANY CO MÓWIĄ LEKARZE
gość
12-01-2009, 16:10:00

Płyty z myzyką do synchronizacji półkul można także kupić na allegro . Wpisać hasło " alfaton". ceny są różne. Ja używam kryształowej aury gałuszki. Działa. Wszystkie płyty są dostępne na stronie www.alfaton.pl . Dzięki GosiaczekTM za namiary .Pozdrawiam.
Początkująca
12-01-2009, 16:21:00

Tata robione miał CT.Wyszło nie złe,zmiany są nie duże lekarze dają 95% że tata będzie funkcjonował NORMALNIE!!. bo widzą jak reaguje cały się rusza itp.Pozdrawiam .[addsig]
Gonia217

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
gość
Podejrzewam u siebie początki Parkinsona
Skończyłem 87 lat, Pewne objawy utraty sprawności są zrozumiałe. Znalazłem w sieci opis objawów wczesnego Parkinsona. Utraciłem powonienie, mój charakter pisma odpowiada opisowi symptomu Parkinsona. Nie odczuwam żadnych ubytków w sferze psychiki. Nie odczuwam problemów z pamięcią i sprawnością w prowadzeniu samochodu. Zwracam się do autorów postów na forum, .czy opisane objawy widzieli u znanych sobie osób ze stwierdzoną chorobą.
gość
Operacja dyskopatii szyjnej
Miał ktoś ostatnoo u dr. Baranowskiej w Stocerze ,jak opinie ?
Reklama: