Reklama:

NEUROCHIRURG - ARKADIUSZ WILK (125)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
01-07-2009, 07:51:00

Dr Arkadiusz Wilk przyjmuje także na ul. Wolskiej 68 / 72 w Warszawie, tel. 22 862 53 53 .
Operuje w Klinice Neurochirurgii na Szaserów oraz w Instytucie Matki i Dziecka na Kasprzaka w Warszawie.

Dobry człowiek i prawidłowe podejście do pacjenta. Nie straszy, uczciwie przedstawia sytuację. W oparciu o własne doświadczenia -szczerze polecam.
gość
28-07-2009, 16:53:00

Witam, czy ktoś z Państwa był operowany na kręgosłup szyjny przez dr Wilka w szpitalu na Kasprzaka? Proszę o informacje, bardzo mi na tym zalezy. Pozdrawiam.
Forumowiczka
28-07-2009, 17:48:00

Witaj Gościu,
Byłam operowana (dyskopatia szyjna) przez dr Arkadiusza Wilka w Instytucie Matki i Dziecka na ul. Kasprzaka.

Mogę w czymś pomóc? Co chcesz wiedzieć?

Spinka
Spinka
gość
28-07-2009, 18:30:00

Na czym polega ta operacja? Lekarz mnie nie poinformowal, gdyz nie moge go nigdzie zastac i nie mam z nim kontaktu.
A Ty Spinko, gdzie sie leczylas? Operacja się powiodla? Kiedy to bylo? Jak wrażenia po pobycie w szpitalu (pielegniarki itd.) Jak sie Pani czuje? Jest poprawa? W jakim kołnierzu i ile trzeba chodzic?
Z gory dziękuję za odpowiedz
Forumowiczka
28-07-2009, 18:53:00

Drogi Gościu ( btw - czy mam Cię nazywać Gościem ? ) ,
Widzę, że masz sporo pytań. Proponuję, abyś zajrzał / zajrzała do wątku (na tym forum) DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA, znajdziesz tam dużo odpowiedzi.

Czy masz mieć operację? Kiedy?

Czuję się rozmaicie, raz na górze, raz niżej - jak to po operacji
I proszę - nie nazywaj mnie "Panią", na forum przyjęła się forma "na Ty". Jestem Spinka .
Spinka
gość
28-07-2009, 19:42:00

Tak, mam miec w sierpniu. A badania jakie sobie robilas? jak personel szpitala?
Forumowiczka
29-07-2009, 05:45:00

Trochę mnie dziwi, że nie możesz nigdzie zastać lekarza, z którym jesteś umówiona/y na operację w sierpniu. Masz w tym wątku podane dwa miejsca, w których przyjmuje - ul. Mokotowska i ul. Wolska. Jak to nie poinformował Cię na czym polega operacja? Pytałaś/eś? Masz prawo wiedzieć.
Pytasz, gdzie się leczyłam. Do dr Wilka na wizyty umawiałam się na ul. Mokotowską, operowana byłam na Kasprzaka w czerwcu tego roku.
Operacje kręgosłupa przeprowadzane są w IMiD na Oddziale Chirurgii Kręgosłupa i Ortopedii (mały oddział, wszystkiego chyba tylko 8 łóżek). Oprócz operacji dyskopatii szyjnej czy lędźwiowej przeprowadzane są tam operacje skolioz u dzieci. Czynią tam po prostu czasem cuda .
Personel to głównie młode pielęgniarki. Robią, co do nich należy. Znamienne dla oddziału jest to, że na stałe (24 godziny na dobę) nie ma tam lekarzy. Dr Wilk na przykład przyjeżdża załatwić formalności (zgoda na operację, wypis) i na operację, poza tym dzwoni na oddział, pyta o kondycję i zdrowie swoich pacjentów.

Co do moich badań - nie wiem, jakie masz na myśli. Diagnozujące dyskopatię czy przedoperacyjne?
Jeszcze jakieś pytania?

Spinka
Spinka
gość
29-07-2009, 09:39:00

Nie moge go zastac, gdyz na Wolskiej przyjmuje raz w miesiacu i jeszcze nie wiadomo, kiedy ten raz bedzie, a na Mokotowskiej 2 razy w miesiacu, ale kiedy dzwonilam aby zapisac sie na wizyte powiedziano mi, ze jeszcze nie ma zapisow, bo nie wiadomo, kiedy dr Wilk bedzie przyjmowal. I jestem w kropce.
Chodzi mi o badania przedoperacyjne. Jakie robilas na wlasna reke a jakie robiono Ci po przyjeciu na oddzial.
z Gory dziekuje
gość
29-07-2009, 10:06:00

a Ty, Spinko, miałaś wstawiany implant, tak?
Forumowiczka
29-07-2009, 10:22:00

Na Mokotowskiej dwa razy w miesiącu? Czyżby taka zmiana? Z tego, co wiem, dr Wilk przyjmuje tam w każdy poniedziałek a czasem także we wtorki. Kiedy tam dzwoniłaś?

Robiłam następujące badania:
Morfologia i OB
Grupa krwi i RH
Antygen HBs, HCV
WR, przeciwciała anty-HIV
mocz, badanie ogólne
mocznik i kreatynina
transaminazy i bilirubina
indeks APTT, wskaźnik QUICK-a
jonogram, poziom glukozy we krwi
rtg klatki piersiowej
EKG

Jakieś badania krwi powtórzono mi na oddziale ale nie pytałam jakie dokładnie.
Przy okazji - szczepiłaś się przeciwko WZW ?

Spinka
Spinka

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: