Reklama:

Neuralgia Nerwu Trójdzielnego - proszę o pomoc! (975)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
07-04-2018, 17:16:40

Witajcie...u mnie ta cholerna choroba zaczęła się w zeszłym roku w styczniu...bylam wtedy w ciąży, oczywiście neuralgia nerwu trojdzielnego twarzy, nic nie moge wziąć, bo ciąża i lepiej nie ryzykować. Jak miałam ataki...takie strzały jakby wyładowania prądem, koszmarny ból, lezalam na podłodze i wylam. ..po ciazy minelo...super aż do stycznia 2018...i się zaczelo...strzał za strzałem przez godzinę w nocy, potem w dzień coraz częściej i coraz.mocniej...siedziałam na schodach i wylam blagajac męża by mnie zabił. ..bol koszmarny, gorszy od porodu....pojechalam do lekarza, neurolog 1.2.3...każdy co innego...neuralgia , to od miartopatii, bruksizm..tężyczka i inne...jeden,ze musi być przyczyna takiego.bólu, drugi,ze to.idiopatyczne bóle. ...i bądź tu człowieku mądrym. ...sama na własną rękę zaczęłam brać anapran i amizepin...pierwsze kilka dni rewelacja, tylko spiaca byłam a tu 9 miesięczne dziecko...potem bóle wróciły. Uslyszalam,ze to na tle nerwowym się nasila, czy to.prawda nie wiem???fakt , że jestem kłębek nerwow, wszystko przeżywam, analizuje i biorę do siebie...efekt taki,ze bol jest...strzały są powalające. ..wyje z bolu...juz biorę amizepin 600mg na dobe i teraz od jutra Diclac zaczynam...boje się, że wróci ból. ..ja juz nie żyje. ..ja wegetuje w bolu...od stycznia wychodzę tylko do lekarzy...z domu nie ma opcji-ze strachu...jest ładnie na dworze a ja siedzę w domu,bo czasem gdzieś wiatr będzie i będzie atak...wsiadam w garażu i wysiadam w garażu...czy też tak.macie? ??coraz częściej myślę by odejść z tego świata dopóki mój syn jest malutki i nie będzie mnie pamietal...jestem ciężarem dla mojej rodziny, dla.męża, który już nie widzi mnie wesołej tylko ciagle ryczaca...ja juz nie chce tak żyć naprawdę...boje sie każdego dnia i nocy,boje się wyjść. ..boje sie schylac i.podnosic dziecko,bo wtedy tych strzalow jest więcej. ..boje sie wszystkiego...moje życie to.panicznie strach przed bolem....szczerze mówiąc -już nie mogę tak dalej....aga1822@poczta.onet.pl. ...szukam kogoś z Wrocławia lub okolic kto.ma to gowno..może będzie łatwiej . Razniej. .
gość
08-04-2018, 10:02:52

Idź kobieto na termolezje. Wyłącza Ci nerw na 2-3 lata w dobrych perspektywach albo na kriolezje i przestaniesz myśleć o śmierci. Zrób sobie angio MR głowy. Zapisz się do Poradni Leczenia Bólu.
gość
10-04-2018, 19:14:04

A na ile to pomoze? Nie ma nic co by zlikwidowalo ten bol na zawsze?marze o tym by nigdy wiecej nie czuc bolu...ale pewnie to tylko moje marzenia
gość
11-04-2018, 13:19:20

może i się da coś z tym zrobić innymi metodami
gość
24-04-2018, 11:32:19

Mój problem pojawił się po leczeniu zębów lewa górna 6 i prawa górna 5 ból był raz z jednej strony raz z drugiej łączyłam to ze zmianami pogody trwało po kilka dni . Od listopada ból jest ciągły zaczęłam chodzić do dentysty leczę zęby kanałowo ale ból się nie uspokaja .Mam bóle głowy , skroni ,z tyłu za uchem szum w uszach robione MRI i pantogram zębów .Nie wiem co dalej robic jakie badania .Proszę o jakieś sugestie dodam że bóle są od paru już lat .Alek
gość
16-05-2018, 20:31:08

Witam, przeczytałam Pani post i doskonale wiem co Pani czuje
Neuralgia jest w naszym domu od prawie 10 lat choruje mąż ,przez kilka lat pomagały leki w różnych kombinacjach=wszystkie wielokrotnie przedawkowane a ból -nie do opisania
W ubiegłym roku kiedy już zupełnie przestał reagować na leki, również narkotyczne, trafiliśmy do dr Kmieciaka w łodzi. Cała nasza rodzina odzyskała życie,ból całkowicie ustąpił
Teraz już po półtora roku nerw się zregenerował i znowu musimy się udać do łodzi.
Są różne metody, termolezja kriolezja, blokady, wlewy lignocainy
ewentualnie gamma Knife w Warszawie.
Trzeba próbować ,ma Pani małe dziecko, trzeba się ogarnąć i zawalczyć o siebie.
Mam nadzieję że mój email jest spóźniony i już sytuacja opanowana
Jeśli jednak nie to proszę spróbować
Jest jeszcze poradnia bólu w Krakowie, nie wiem jak we wrocławiu, trzeba poszukać.
A jesli chodzi o męża to niech mi Pani wierzy, pewnie cierpi tak samo jak Pani, oczywiscie nie fizycznie. Czuje się bezradny i nie wie co ma robic,jak pomóc.
Proszę się zdiagnozować, zrobic rezonans.Przyczyn neuralgii jest wiele,
Zycze ulgi w bólu i pozdrawiam
gość
18-05-2018, 22:11:16

przedawkowane leki,to niebezpieczne !ja mam 60 lat i neuralgie od 25 żadne Pijawki ani akupunktury mi nie pomogly a byłam i u chińczyka z certyfikatami i neurologa który jak mi nakuł twarz to mnie powykrzywiało spuchłam i musiał wzywać karetkę tak mi ta akupunktura pomogła.pomogła ale z portwela kase wyciągnąć.teraz jestem na topamaksie i miałam też wlewy z lidokainy ale na NFZ bo sa za darmo a pywatnie to nawet sobie za kroploweczke 300 zl licza od biednego cierpiacego pacjenta.
gość
01-06-2018, 17:08:20

Mój ból jest niestety 100 razy gorszy niż miałam przed wypadkiem. Choruje na neuralgie już 7 rok na koncie już prawie wszystkie leki przerobione. Miesiąc temu odstawiłam bo już wszystko się unormowalo. Ale za szybko wsiadlam za kierownicę i mam to co teraz tragedię niewyobrażalną. 3 dni po odstawieniu, gdy nie miałam już napadów wzięłam męża i dziecko na działkę. Prowadziłam. Po kilkunastu kilometrach tak mnie walnęło w twarz, prądy ze osleplam i straciłam panowanie nad kierownicą. Gdyby mąż w ostatniej chwili nie złapał kierownicy wyladowalibysmy na drzewie. Dziecko całe. On głową zszyta a ja skrecony kręgosłup w dwóch miejscach i ból jakiego w życiu nie miałam. Neuralgie mam jeszcze gorsza niż przed. Czeka mnie długa rehabilitacja. Jestem załamana.
gość
25-06-2018, 15:01:54

Proszę o kontakt w celu wymiany doświadczeń na temat przejść z leczeniem neuralgii nerwu trójdzielnego, najchętniej osoby z Warszawy, ale z innych miejsc również. U mnie zdiagnozowano w zeszłym roku, trwa to około dwóch lat, przeszłam farmakoterapię, bezskutecznie, gamma knife,nie polecam , zaczęło się od leczenia kanałowego zębów, później wyrywania, obecnie czekam, jak podziała krioterapia. Na razie boli.
Joanna
Mój mail: joanna.august@gmail.com
gość
26-06-2018, 14:54:08

czego oczekujesz od zabiegu który nie usunie przyczyny, a czy ta diagnoza jest pewna?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: