Reklama:

Neuralgia Nerwu Trójdzielnego - proszę o pomoc! (975)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
18-08-2017, 12:10:04

uszkodzenie tkanek miękkich jest ewidentne, jak uda się to wygoić objawy się zmniejszą lub nawet zanikną całkowicie, powodzenia
gość
18-08-2017, 12:32:23

Gość 2017-08-17 17:00:36
Od trzech miesięcy jestem dosłownie wyjęta z normalnego życia i funkcjonowania. Ból głowy tak silny ze nie jestem w stanie tego opisać słowami. Wydałam kilka tysięcy złotych na neurologów, neurochirurgów, dentystow, chirurga szczekowego nawet na endokrynologa. Zrobiłam oczywiście prywatnie rezonans szyji i głowy bo terminy na NFZ były za 7 miesięcy. Kilkanaście badań krwi. Kilka razy na sorze raz w szpitalu. Ból nie do zniesienia chciałam umrzeć. Czułam ze większość tych lekarzy myśli ze zwariowałam albo udaje a ja wydawałam kolejne pieniądze na wizyty u profesorów. Po trzech miesiącach prawie tej katorgi gdzie byłam pewna ze to guz mózgu i żegnałam się z życiem okazało się ze to neuralgia. Na sorze trauma. Smutne ale podejrzewam ze szybciej samemu można się przy pomocy Google zdiagnozować niż u lekarzy. Nie wspomnę ze wizytę na fundusz do neurologa mam na styczeń. Dużo pieniędzy trzeba i sił by chorować.
A czy było coś co ewidentnie zapoczątkowało Twoje dolegliwości czy też po prostu pojawiły się znikąd? I jaki ma charakter ten ból głowy - jest jednostronny, wędrujący, gdzie się umiejscowił?
gość
23-08-2017, 14:20:12

Gość 2017-08-18 14:32:23
Gość 2017-08-17 17:00:36
Od trzech miesięcy jestem dosłownie wyjęta z normalnego życia i funkcjonowania. Ból głowy tak silny ze nie jestem w stanie tego opisać słowami. Wydałam kilka tysięcy złotych na neurologów, neurochirurgów, dentystow, chirurga szczekowego nawet na endokrynologa. Zrobiłam oczywiście prywatnie rezonans szyji i głowy bo terminy na NFZ były za 7 miesięcy. Kilkanaście badań krwi. Kilka razy na sorze raz w szpitalu. Ból nie do zniesienia chciałam umrzeć. Czułam ze większość tych lekarzy myśli ze zwariowałam albo udaje a ja wydawałam kolejne pieniądze na wizyty u profesorów. Po trzech miesiącach prawie tej katorgi gdzie byłam pewna ze to guz mózgu i żegnałam się z życiem okazało się ze to neuralgia. Na sorze trauma. Smutne ale podejrzewam ze szybciej samemu można się przy pomocy Google zdiagnozować niż u lekarzy. Nie wspomnę ze wizytę na fundusz do neurologa mam na styczeń. Dużo pieniędzy trzeba i sił by chorować.
A czy było coś co ewidentnie zapoczątkowało Twoje dolegliwości czy też po prostu pojawiły się znikąd? I jaki ma charakter ten ból głowy - jest jednostronny, wędrujący, gdzie się umiejscowił?
gość
23-08-2017, 14:31:48

Zanim nastąpiły te 2 miesiące koszmaru pamietam dwa zdarzenia z którymi jakby mogę to powiązać. Nie wiem czy miało to realny wpływ na aż tak długotrwały i silny ból ale to co poprzedzało to kilka dni wcześniej byłam bardzo długo na słońcu mocno się nagrzalam pamietam ze miałam poparzenie na dekolcie i gorączkę nie wiem czy może to aktywować neuralgię ale czytałam gdzieś ze spalenie słońcem tak wpływa. Druga rzecz która łącze ale żaden z lekarzy tego nie potwierdza z uwagi na odległość w czasie to upadek z utrata przytomności pierwszy w moim życiu ale 3 miesiące przed rozpoczęciem bólu. Upadek był z obiciem głowy jednak tomograf nie wykazał nic poważnego. W rezonansie tez było Ok. Te dwie rzeczy kojarzę które poprzedziły to wszystko. Ból przez Ok 2 tyg był dokładnie w sprecyzowanym miejscu po prawej stronie później dokładnie w tym samym miejscu po lewej. Powodował szczękościsk i promieniował czasem do żuchwy czasem skroni. Najgorzej było w nocy i rano płakałam praktycznie codziennie i bez przeciwbólowych ani rusz...
gość
23-08-2017, 14:48:27

Gość 2017-08-23 16:31:48
Zanim nastąpiły te 2 miesiące koszmaru pamietam dwa zdarzenia z którymi jakby mogę to powiązać. Nie wiem czy miało to realny wpływ na aż tak długotrwały i silny ból ale to co poprzedzało to kilka dni wcześniej byłam bardzo długo na słońcu mocno się nagrzalam pamietam ze miałam poparzenie na dekolcie i gorączkę nie wiem czy może to aktywować neuralgię ale czytałam gdzieś ze spalenie słońcem tak wpływa. Druga rzecz która łącze ale żaden z lekarzy tego nie potwierdza z uwagi na odległość w czasie to upadek z utrata przytomności pierwszy w moim życiu ale 3 miesiące przed rozpoczęciem bólu. Upadek był z obiciem głowy jednak tomograf nie wykazał nic poważnego. W rezonansie tez było Ok. Te dwie rzeczy kojarzę które poprzedziły to wszystko. Ból przez Ok 2 tyg był dokładnie w sprecyzowanym miejscu po prawej stronie później dokładnie w tym samym miejscu po lewej. Powodował szczękościsk i promieniował czasem do żuchwy czasem skroni. Najgorzej było w nocy i rano płakałam praktycznie codziennie i bez przeciwbólowych ani rusz...
Sierpień to trzeci i mam nadzieje ostatni miesiąc tego byłam w szpitalu wyszłam i jest dużo lepiej boje się ze to wróci a nie dostałam żadnej recepty na wszelki wypadek. Co jeszcze do pytań co miało ale w końcu nie wiem czy bylo powiązane z tym bólem jako 3 rzecz w podejrzeniach własnych to tzw leżące ósemki na dole oraz górne nieprzebite ósemki. Ale chyba nigdy nie dowiem się skąd się wziął oby nie wrócił
gość
15-09-2017, 08:09:00

Wszystkim cierpiacym na nuralgie szczerze polecam hirudoterapie czyli leczenie pijawkami lekarskimi. Cudowne działanie jest poparte badaniami klinicznymi. Sprawdzilem na sobie gdzie moje cialo niestety doświadczylo kilka neuralgii na raz i bylem wyłączony z funkcjonowania na wiele miesięcy. Zapraszam na konsultację. Napewno pomoge. 606901443
gość
15-09-2017, 09:43:38

no to w takie bzdury to aż ciężko uwierzyć
gość
17-11-2017, 20:41:07

Witam dawno tu nie zaglądałam , ale widzę że problem jest ten sam nic się nie zmieniło . Miałam neuralgie , teraz mam neuropatię lewej połowy twarzy na pewno wiele osób tu piszących mnie pamięta . Dwa stymulatory bólu wszczepiane na korę mózgową , pod , nad oponę pod oponę ,odbarczanie , wcześniej wiele innych zabiegów tak nazywam to zabiegami , bo poważnych operacji miałam dużo więcej , elektroda do tylnej odnogi torebki wewnętrznej (niesamowity ból) jak muszą wywiercić Ci otwór w czaszce i to bez narkozy ,żeby widzieć Twoją reakcję krzyczałam ile miałam sił i co i NIC . Skończyło się na usunięciu wszystkiego co miałam w głowie (szkoda ze nie usunęli mi tych wszystkich nerwów) zrobił sie stan zapalny z głowy ciekła ropa za uchem spuchnięte wielkości dużego jabłka . Ciężko mi myśleć że wszystko przeszłam . Operacja kręgosłupa lędżwiowego ( stabilizacja, usztywnienie , śruby ) . Jedyna nadzieja to czekam na marihuanę ( mam receptę na aerosol 10 ml. koszt około 1000zł. ) na próbę . Dostępny we Wrocławiu w 1 aptece do Wrocławia mam około 550km. i co mam zrobić , a jak nie pomoże to CO? Koszt leczenia gdyby pomogło 3000zł. miesięcznie nie stać mnie za co zrobimy opłaty , jedzenie , inne leki które biorę . Najtaniej wychodzi mi chodzenie z lodem tak z lodem nawet śpię (owinięty w ściereczkę ) tak wygląda leczenie moje , już nie mam łez aby płakać jak mam ból przebijający pozostaje tylko krzyk rozpaczy . Opisałam Państwu historię nie do wiary ,NIESTETY TO PRAWDA . Pozdrawiam Mica
gość
17-11-2017, 20:46:45

Nie usuwajcie zębów bez przyczyny to nie od zębów jest neuralgia . Ja usunęłam wszystkie a mogłam mieć do tej pory też posłuchałam niepotrzebnie . Mica
gość
11-12-2017, 12:41:51

Prosiłabym bardzo Panią Mica jak tu jeszcze zagląda o skontaktowanie się podaję nr tel.609 271 425 Aneta .Jeśli Pani może ,ja oczywiście oddzwonię.Pani doświadczenia są i będą bardzo pomocne dla innych osób.pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Mielopatia - wymiar rdzenia 4mm
Cześć, mam zdiagnozowaną dyskopatia na poziomie C5 C6 i C6 C7. Dodatkowo też rozwinęła się już mielopatia / ucisk na rdzen bo wymiar strzałkowy wynosi tylko 4mm. Neurochirurg na razie nie widzi konieczności operacji bo nie mam ciężkich objawów. Aktualnie to lekko obnizona sila miesniowa w rekach, sporadyczne uciski w okolicach karku. Mam tez mrowienie lewej polowy twarzy ale powiedzieli ze to z innego powodu (mam tez zmiany w mozgu). Badania neurologiczne w normie. 2 fizjoterapeutów odmówiło rehabilitacji bo nic się już nie da zrobić a nie chcą zaszkodzić. Nie wiem co robić. Z jednej strony po co się operować jeśli objawy nie są mocno dokuczliwe, z drugiej strony nie chce żeby było za późno... Doradźcie proszę
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
Reklama: