Reklama:

Neuralgia Nerwu Trójdzielnego - proszę o pomoc! (975)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
04-08-2011, 19:12:46

Gość 2011-08-03 22:26:21 Witam.....
Mialam przez dlugi okres czasu (6 lat) zapalenie nerwu twarzowego. Bol nie do opisania..podawano mi tegretol i inne leki padaczkowe niestety nie pomagaly, ani nie usmiezaly bolu. Leczylam sie w klinice bolu i tam zaproponowano mi zabieg przeciecia nerwu, podano takze antydepresyjny lek cymbalta podobno usmiezajacy bole neuralgiczne. Na zabieg nie chcialam sie zgodzic bo spotkalam kilku pacjentow po takim zabiegu. Na koniec postanowiono usmiezyc ciagly bol plastrami morfinowymi....fatalna sprawa, bylam jak zamroczona a bol nie ustawal. Rok temu zdecydowalam sie na wizyte u homeopaty- i uwaga, juz po kilku homeopatycznych lekach odczulam lekka poprawe, a w po osmiu miesiacach bol w okolicy prawej strony obejmujacy zuchwe, kosc policzkowa, tylne zeby, ucho bardzo zmalal. W tej chwili czuje sie niezle, a bole sa znikome. Wszystkim ktorym przyplatala sie ta choroba szalenie wspolczuje. Mnie nerw czasami bolal tak iz mialam wrazenie, ze oszaleje. Prosze probowac wszystkich niekonwencjonalnych sposobow leczenia bo w moim przypadku pomoglo, a medycyna byla bezradna.

Witam,

Bardzo się cieszę, że po 6 latach udało się Pani zniwelować ból w dużym stopniu. Będę wdzięczna za namiary do osoby która pomogła Pani zmniejszyć ten ból oraz informacje na temat leków homeopatycznych, które zostały Pani zaordynowane. Mój e-mail: katarzyna.eu@o2.pl

Pozdrawiam serdecznie

Katarzyna Buć
gość
07-08-2011, 16:03:24

Gość 2011-08-04 21:12:46
Gość 2011-08-03 22:26:21 Witam.....
Mialam przez dlugi okres czasu (6 lat) zapalenie nerwu twarzowego. Bol nie do opisania..podawano mi tegretol i inne leki padaczkowe niestety nie pomagaly, ani nie usmiezaly bolu. Leczylam sie w klinice bolu i tam zaproponowano mi zabieg przeciecia nerwu, podano takze antydepresyjny lek cymbalta podobno usmiezajacy bole neuralgiczne. Na zabieg nie chcialam sie zgodzic bo spotkalam kilku pacjentow po takim zabiegu. Na koniec postanowiono usmiezyc ciagly bol plastrami morfinowymi....fatalna sprawa, bylam jak zamroczona a bol nie ustawal. Rok temu zdecydowalam sie na wizyte u homeopaty- i uwaga, juz po kilku homeopatycznych lekach odczulam lekka poprawe, a w po osmiu miesiacach bol w okolicy prawej strony obejmujacy zuchwe, kosc policzkowa, tylne zeby, ucho bardzo zmalal. W tej chwili czuje sie niezle, a bole sa znikome. Wszystkim ktorym przyplatala sie ta choroba szalenie wspolczuje. Mnie nerw czasami bolal tak iz mialam wrazenie, ze oszaleje. Prosze probowac wszystkich niekonwencjonalnych sposobow leczenia bo w moim przypadku pomoglo, a medycyna byla bezradna.

Witam,

Bardzo się cieszę, że po 6 latach udało się Pani zniwelować ból w dużym stopniu. Będę wdzięczna za namiary do osoby która pomogła Pani zmniejszyć ten ból oraz informacje na temat leków homeopatycznych, które zostały Pani zaordynowane. Mój e-mail: katarzyna.eu@o2.pl

Pozdrawiam serdecznie

Katarzyna Buć
gość
09-09-2011, 19:48:19

WITAM WSZYSTKICH dawno nie pisalam na forum ,ale chyba nie tylko ja ostatni wpis 04 08 . cos jest nie tak czy wszyscy szczesliwie wyzdrowieli (chyba raczej nie) zartowalam , ale tak naprawde to nie mam ochoty tak dalej zyc po tylu operacjach ,wszczepieniu 2 stymulatorow wszystko do niczego .Pan doktor powiedzial mi niedawno ,ze bardzo mu przykro niestety nic juz nie mozna zrobic z neuralgi zrobila sie neuropatia moge sprobowac jeszcze przyklejenie plastra QUTENZA ,ale w Polsce nie przyklejaja na twarz nieprawda przyklejaja w Warszawie w klinice MEDICOVER co prawda plaster drogi za dobe w klinice tez licza mimo ze bylam tylko 5 godz. ale trudno mialo pomoc przynajmniej na 3 miesiace , pomoglo na 2 tygodnie i dalej bol mozna powtorzyc po 3 miesiacach tylko ja za 3 miesiace pozyczki nie splace niestety nie stac mnie taka jest smutna prawda nie masz pieniedzy to musisz cierpiec . Pozdrawiam MICA
gość
09-09-2011, 20:01:52

WITAM WSZYSTKICH dawno nie pisalam na forum ,ale chyba nie tylko ja ostatni wpis 04 08 . cos jest nie tak czy wszyscy szczesliwie wyzdrowieli (chyba raczej nie) zartowalam , ale tak naprawde to nie mam ochoty tak dalej zyc po tylu operacjach ,wszczepieniu 2 stymulatorow wszystko do niczego .Pan doktor powiedzial mi niedawno ,ze bardzo mu przykro niestety nic juz nie mozna zrobic z neuralgi zrobila sie neuropatia moge sprobowac jeszcze przyklejenie plastra QUTENZA ,ale w Polsce nie przyklejaja na twarz nieprawda przyklejaja w Warszawie w klinice MEDICOVER co prawda plaster drogi za dobe w klinice tez licza mimo ze bylam tylko 5 godz. ale trudno mialo pomoc przynajmniej na 3 miesiace , pomoglo na 2 tygodnie i dalej bol mozna powtorzyc po 3 miesiacach tylko ja za 3 miesiace pozyczki nie splace niestety nie stac mnie taka jest smutna prawda nie masz pieniedzy to musisz cierpiec . Pozdrawiam MICA
gość
16-09-2011, 19:54:22

WITAM PONOWNIE - co sie dzieje ,ze nie ma zadnych wpisow czekam dosc dlugo i nic napraawde nikt tutaj juz nie pisze co sie dzieje gdzie podzialli sie wszyscy ,ktorzy opisywali swoje objawy i spostrzezenia .Prosze napiszcie cos przeciez ostatni wpis byl chyba gdzies w sierpniu . Czekam na dalsze wpisy MICA
Początkująca
22-09-2011, 09:30:06

Witam!
Jestem nową ofiarą tej bolesnej choroby.Choruję no właśnie chyba od 8 lat.Zaczęło się tygodniowym bólem bardzo silnym tylko przy schlaniu.Po tygodniu ból ustąpił ale zostało odrętwienie lewej połowy głowy.Wizyty u neurologa rezonans i nic.Po 2 latach dowiedziałam się od neurologa że to już tak zostanie i mam sobie brać miłorząb i nauczyć się z tym żyć.No i tak sobie żyłam do końca lipca tego roku 20011 .Trafiłam do szpitala z tak silnym bólem że się opisać nie da.Przez tydzień nie mogłam mówić ,jeść ,unosić głowy.Przez 4 dni można powiedzieć leżałam bez pomocy.Dostawałam najsilniejsze leki przeciwbólowe i.Pomagały tylko na krótką chwilę.Dopiero jak Pan ordynator wrócił z urlopu podjął decyzję o podaniu sterydów.To nareszcie zaczęło powoli panować nad nerwami. 2 tomografy, rezonans no i okazuje się że jest konflikt naczyniowo nerwowy 5 nerwu trójdzielnego.Dostałam NEURONTIN i to do tej pory ogranicza w dość znacznym stopniu ból i częstotliwość.Jestem na zwolnieniu ,ale jak długo.Co robić ze sobą dalej.Czy można przejść na to na rentę .PODPOWIEDZCIE mi co wy zrobiliście.Przestraszona
gość
25-09-2011, 18:52:02

Bardzo Ci wspolczuje ,bo ja cierpie juz chyba 16 lat , wprawdzie nie mialam konfliktu nerwowo-naczyniowego ktory mozna zoperowac ,niewiem najak dlugo pomoze ,mam znajomych co operowali ten konflikt ale po jakims czasie bol wracal . Jest jeszcze jedna mozliwosc nie pamietam dobrze jak to sie nazywa ,ale chodzi o owijanie nerwow cieniutka warstwa teflonu . Mozna to zrobic w Warszawie u Pana doktora Mandata . Najczesciej mazna go spotkac na oddziale neurochirurgi na ul. Sobieskiego lub na Ursynowie w szpitalu onkologicznym na 1 pietrze (oddz. nerwow i tkanek miekkich) cos takiego .Napewno trzeba sie z nim umowic na wizyte w szpitalu ,bo prywatnie to on chyba nie przyjmuje . Wracajac do mnie to popelnilam straszny blad dajac sobie przeciac pien nerwu trojdzielnego V . Mimo wielu operacji wszczepienia 2 stymulatorow nic to nie dalo zyc mi sie nie chce to jest nie do opisania . Jestem na rencie juz 12 lat . Pozdrawiam izycze powodzenia Mica
Początkująca
28-09-2011, 10:19:57

Ja jestem z Bydgoszczy właśnie wczoraj zadzwonił neurochirurg ze szpitala wojskowego w którym leżałam że w grudniu może zrobić operację.Tak jak pisałaś owinięcie nerwu teflonem czy czymś podobnym.Na razie czuję się na neurontinie 3x300mg znośnie i jestem w kropce co robić.Może ktoś jest po takiej operacji i powie mi jak się czuje i czy to na pewno pomogło. piszcie pod olas63@tlen .pl
gość
29-09-2011, 19:07:40

Zrobisz jak uwazasz ,ale radzilabym sie jednak zdecydowac , tez lezalam w tym szpitalu u prof. Harata ,slyszalam ze po zabiegu jeszcze jakis czas boli ale pozniej mija . Na neurontinie dlugo nie bedziesz to jest kwestia przyzwyczajenia pozniej trzeba bedzie brac cos mocniejszego .Mnie w Bydgoszczy tez robili operacje ,prof. powiedzial ze pomoze ,ale niestety wszystko przez przeciety pien nie mam szans . Niewiem czy to prawda ,ale zapytaj lekarza w szpitalu czy to prawda ze teflon po jakim czasie sie utlenia tak slyszalam i to od lekarza w Warszawie . Jednak mimo wszystko idz na operacje poki nie masz jeszcze silnych boli i atakow od ktorych mozna zwariowac . Tylko pamietaj nie przecinaj nerwow . Pozdrawiam Mica
Początkująca
30-09-2011, 11:57:20

MICO!
Dziś przy myciu zębów walną mnie dość duży nerw i dość mocno od żuchwy do brwi.Boli mnie cała polowa głowy.Boję się umyć,przeraża mnie pójście do dentysty Przeszył mnie ponownie olbrzymi strach przed tymi fajerwerkami jakie miałam gdy trafiłam w sierpniu do szpitala.
Przeczytałam prawie całe forum i ogromnie tobie współczuję,straszne cierpienie do tego jeszcze nerwica.Ogrom bolesnych doświadczeń - jesteś i tak bardzo silna i odważna.Podziwiam cię w tej chorobie .Ja boję się jak cholera

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: