Reklama:

Neuralgia Nerwu Trójdzielnego - proszę o pomoc! (975)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
06-07-2011, 16:25:47

jakimi metodami leczą w tych miastach NNT?
gość
08-07-2011, 17:52:29

Gość 2011-05-03 16:33:02
Gość 2011-05-02 20:43:53 leki przeciwbólowe nie dają rady neuralgii? hmm doświadczam tego piekącego, palącego, ogromnego bólu czując również przy tym jakby rażenie prądem, a jednak po dawce trzech tabletek ibupromu odczuwam poprawę. Przy czym jednocześnie wygrzewam miejsce termoforem by złagodzić dyskomfort.
Czy ktoś posiada wiadomości na temat neuralgii wywołanej borelioza?

Z doświadczenia wiem, że w wielu przypadkach nerwy są ciepłolubne i mnóstwo osób stosuje metody podobne do Twoich z bardzo dobrym efektem. Innym pomagają zimne okłady.
Jeżeli mogę Ci pomóc, to szukaj informacji na temat neuralgii spowodowanej boreliozą pod hasłem: NEUROBORELIOZA (w Iiteraturze i Internecie jest naprawdę tego mnóstwo). A najlepszy jest dobry lekarz, który zbierze dobry wywiad, zaopatrzy Cię w niezbędne badania, w razie potrzeby skieruje na konsultacje do innych specjalistów, postawi właściwą diagnozę i wdroży odpowiednie leczenie.:)

Pozdrawiam

Katarzyna Buć
http://boltwarzy.blogspot.com/

Pani Kasiu, wiem że jest okres wakacyjny teraz. Bardzo proszę Panią o kontakt - tata jest już po zabiegu na zwoju kolankowym i jesteśmy już w Polsce! :) Wysłałam do Pani wiadomość tydzień temu i nie wiem czy dotarła. Jeżeli czyta Pani to forum to proszę o odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie! Magdalena: magdawozniak1@o2.pl
gość
17-07-2011, 19:47:31

malgorzatatinz 2008-08-29 00:26:00 Witam wszystkich,

prosze o pomoc. czytalam wszystkie wypowiedzi i dowiedzialam sie wiecej o tej chorobie. rowniez cierpie - doslownie - na bole glowy. trwaja one od paru lat, raz jest lepiej, raz gorzej. lekarze wykluczyli zapalenie zatok. mam pytanie, czy przy zapaleniu nerwu wystepuje wydzielina z nosa. nie mam kataru, tylko wszystko splywa mi z tylu glowy. przepraszam, ze tak dokladnie opisuje, ale rozpaczliwie szukam pomocy, aby ustalic, co to jest. lekarze odsylaja mnie do roznych specjalistow. mialam dzis badanie EEG (badanie glowy) i nic nie pokazalo. moze to badanie jest niedokladne, aby wykryc zapalenie nerwu trojdzielnego? Prosze o wskazowki, jak u was przebiega ta choroba, jakie sa objawy, czy wystepuj ewydzielina z nosa? ja uparlam sie, ze to sa zatoki, bo inhalacje nosa mi pomagaja, pomaga mi rowniez plukanie nosa sola? problem w tym, ze tomografia komputerowa zatok nic nie pokazala. prosze o pomoc.
gość
17-07-2011, 19:48:15

proszę sprawdzić na okoliczność raka mózgu
gość
19-07-2011, 20:01:04

Gość 2011-07-17 21:48:15 proszę sprawdzić na okoliczność raka mózgu
gość
19-07-2011, 20:02:49

Czy to ma być dowcip? Jeśli tak to barrrrrrrdzo kiepski
gość
19-07-2011, 20:36:47

Czy to ma byc dowcip? nie to nie jest dowcip , nikt nie zartuje z choroby. Rak to tez choroba i nikt nie stroi zartow, bywaja raki niezlosliwe mozgu tzw. guzy. Ona nie miala badania w tym kierunku ani TK, ani Rezonansu Magnetycznego. A wogole dziwie sie dlaczego tak pozno , ten wpis za miesiac bedzie mial 3 lata. O co wlasciwie chodzi i gdzie jest malgorzatatinz. Odezwij sie i wyjasnij bo przez ciebie sa nieporozumienia.Mam nadzieje , ze przeprosisz za zamieszanie.
gość
03-08-2011, 18:32:09

witam serdecznie,
Moja Mama ma też neuralgię ,ostatnio bóle były okropne i długotrwale.Został operacyjnie przecięty nerw ,ale ból nadal się pojawiał po klika razy dziennie.Teraz Mama korzysta z pomocy energoterapeuty,oczywiście leki przeciwpadaczkowe też bierze.Powiem szczerze odczuwa dużą ulgę .Ból występuje rzadko i tylko chwilowy .Może warto skorzystać z leczenie niekonwencjonalnego ?Mojej Mamie pomaga.Pozdrawiam
gość
03-08-2011, 20:26:21

Witam.....
Mialam przez dlugi okres czasu (6 lat) zapalenie nerwu twarzowego. Bol nie do opisania..podawano mi tegretol i inne leki padaczkowe niestety nie pomagaly, ani nie usmiezaly bolu. Leczylam sie w klinice bolu i tam zaproponowano mi zabieg przeciecia nerwu, podano takze antydepresyjny lek cymbalta podobno usmiezajacy bole neuralgiczne. Na zabieg nie chcialam sie zgodzic bo spotkalam kilku pacjentow po takim zabiegu. Na koniec postanowiono usmiezyc ciagly bol plastrami morfinowymi....fatalna sprawa, bylam jak zamroczona a bol nie ustawal. Rok temu zdecydowalam sie na wizyte u homeopaty- i uwaga, juz po kilku homeopatycznych lekach odczulam lekka poprawe, a w po osmiu miesiacach bol w okolicy prawej strony obejmujacy zuchwe, kosc policzkowa, tylne zeby, ucho bardzo zmalal. W tej chwili czuje sie niezle, a bole sa znikome. Wszystkim ktorym przyplatala sie ta choroba szalenie wspolczuje. Mnie nerw czasami bolal tak iz mialam wrazenie, ze oszaleje. Prosze probowac wszystkich niekonwencjonalnych sposobow leczenia bo w moim przypadku pomoglo, a medycyna byla bezradna.
gość
03-08-2011, 20:36:43

Jeszcze raz wlacze sie do rozmowy....czasami postawienie diagnozy "neuralgia nerwu trojdzielnego" jest zbyt pochopna. Wydzielina z nosa, ostry bol w zuchwie, bol w skroniach promieniujacy na tyl glowy oraz bol zebow moze miec prozaiczna przyczyne. Torbieli na korzeniu zeba, ktora uciska nerw. Zdjecia rentgenowskie, skaner glowy i inne nie zawsze wykazuja jej obecnosc. Za czym sie zacznie leczyc nerw warto skonsultowac sie z chirurgiem szczekowo-twarzowym.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: