podczas brania leku nie dokuczały Panu efekty uboczne? ja przy dawce 300 miałam biegunke, więc zmniejszyłam do 200 i na razie jest dobrze. Biorę już drugi tydzień. Podczas brania gapentyny przez pół roku bóle ustąpiły? czy po zakończeniu leku?
Przepraszam za te pytania, ale jestem naprawdę zdesperowana, tym bardziej, że niedługo matura i boję sie nawrotu bólu...
Miał pan wykonywane lasery? Czy może jeszcze inne kuracje?
Po około 3 tygodnia brania leku bóle prawie zniknęły. Nadal występowały ale zdecydowanie rzadziej i chyba słabsze. Później odstawiałem lek na kilka tygodni i znowu brałem jak częstotliwość ataków wzrosła.
Dodatkowo zmieniłem całkowicie tryb życia na bardziej zdrowy. Zero alkoholu, papierosów, kawy. Zdrowa dieta z olejem budwingowym lnianym, dużo warzyw itp. Suplementacja witaminą z gr B. Kilka zabiegów akupunktury. Teraz czytam o medycynie ajurwedyjska więc może zdecyduje się na kuracje tą metodą. Oczywiście równolegle z kuracją konwencjonalną i za zgoda lekarza prowadzącego. Człowiek odczuwający taki ból szuka pomocy wszędzie
Ma pan rację, ból nie do wytrzymania. A co mówi pański neurolog?
Proszę pisać o tej metodzie, jeżeli ja pan zastosuje, może akurat zadziala skutecznie.
Od kilku miesięcy prowadzę badania do pracy dyplomowej z psychologii.
Bardzo chętnie spotkam się osobiście z ludźmi cierpiącymi na różne nerwobóle twarzy (m.in. Neuralgia Nerwu Trójdzielnego).
Za zgodą osoby chorej, przeprowadzę krótkie (ok. 20 min.), ANONIMOWE badanie polegające na wypełnieniu dwóch kwestionariuszy i jednej ankiety.
Miejsce badania: Warszawa
Osoby zainteresowane proszę o kontakt:
Katarzyna Buć
721 710 712 lub katarzyna.eu@o2.pl