Reklama:

MRI na NFZ? Zachodniopomorskie (37)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
07-07-2013, 21:27:04

Witajcie,
chciałabym zapytać czy ktoś może polecić dobre, sprawdzone miejsce, gdzie można zrobić MRI w ramach NFZ? Jestem z zachodniopomorskiego, okręg szczeciński. Wiem, że prywatne placówki też mają podpisaną umowę z NFZ i wtedy badanie jest refundowane. Tak pewnie byłoby też szybciej. Podpowiecie? Z góry dziękuję!
Początkująca
07-07-2013, 21:46:50

hej
jestem z innego rejonu bo z wielkopolski ale przyznam CI racje ze szybciej zrobi sie badanie idac do prywatnej placowki ktora ma umowe z nfz, ludzie sa przyzwyczajeni chodzic do szpitali ze jesli nfz to musi byc panstwowa placowka. Robiłam MRI u siebie w miescie w takiej niepublicznej placowce tyle ze prywatnie jeszcze, chociaz nie dlugo bede tam szla na nfz kontrole bo podpisali umowe i powiem CI ze z czekaniem nie ma tragedii
Początkująca
07-07-2013, 21:59:31

Dokładnie tak. Jak termin szybki to i pojechać kawałek na badanie można bez problemu. A gdzie Ty się badałaś jeśli mogę podpytać?
Początkująca
07-07-2013, 22:18:49

nie wiem czy kojarzysz miasto w ogole-na ul. Walczaka przychodnia nawywa sie Starmedica. Całkiem przyjaznie zrobiona dla pacjenta, personel miły wiec nie ma pod wzgledem kultury czego sie czepic. Umowiłam się i jeszcze w tym samym tygodniu mialam MRI a po 2 dniach wyniki
Początkująca
08-07-2013, 22:54:51

Ja będę na tym badaniu pierwszy raz i zależy mi, żeby sprzęt był dobry a przeprowadzający badanie kompetentny. I żeby nie trzeba było czekać do zimy :P. Hmm, trochę przeraża mnie jak to wygląda, tzn. chodzi o samo leżenie w tym tunelu nieruchomo i ta ciasnota... Oby tylko nie wpaść w panikę :P. A czy to prawda, że podczas badania jest tak głośno?
Początkująca
10-07-2013, 09:56:09

mysle ze możesz do nich przedzwonić i spokojnie sie wszystkiego dowiedziec z pierwszej reki, ja prywatnie czekalam bardzo krótko, ale nie jestem pewna czy juz oni maja badania na nfz-moja wizyta dopiero za pol roku.
masz klaustrofobie?
Początkująca
10-07-2013, 09:59:45

a co do hałasu, jest to własciwie jedyny dyskonfort podczas badania ale masz do dyspozycji albo zatyczki do uszu albo słuchawki z muzyką wiec jest on do wytrzymania
Początkująca
10-07-2013, 20:43:03

Klaustrofobii niby nie mam, ale jednak mam trochę obawy :/. Chyba rzeczywiście założę słuchawki na uszy i nie otworzę oczu przez całe badanie :P
Początkująca
10-07-2013, 20:47:47

Tak patrzę na stronę tej przychodni i widzę, że oni nawet w sobotę pracują. Nie trzeba zwalniać się z pracy i można w weekend iść, fajnie.
Początkująca
10-07-2013, 21:12:45

jak nie masz klaustrofobii to nie powino badanie byc dla Ciebie problemem, mozesz udawac ze jestes w solarium ale serio badanie jest bezbolesne i nie ma czym sie stresowac jesli chodzi o jego przebieg, wyniki to juz wiadomo kazdy sie martwi o swoje zdrowie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: