Reklama:

Mioklonie? Padaczka? Tiki?pomocy (62)

Forum: Padaczka

Początkująca
27-09-2017, 18:54:33

Ale tiki powinny sie wygaszac w nocy? A u niego w nocy są. To najbardziej mnie martwi. Oszaleje do czasu tego rezonansu
gość
27-09-2017, 19:05:57

Katarino to może być na tle nerwowym, naprawdę. Nie czerp informacji z internetu. Umysl ludzki jest zagadką. Po prostu jedź do dobrego neurologa! Wtedy wszystko się wyjaśni. Niestety dobrych neurologow jest. W większości przypadków lądują leki bez pojęcia. Często za szybko decydują się na wprowadzenie leków. Poczytaj sobie o napadach rzekomopadaczkowyxh. Często są mylone z atakami padaczki, często lekarze niepotrzebnie przypisują leki. Tak jak pisali ludzie zle eeg nie oznacza padaczki.
Początkująca
05-10-2017, 20:07:49

Witam ponownie, jestesmy po tomografii komputerowej glowy. Wynik jak najbardziej w porządku.
gość
06-10-2017, 08:21:58

Katarino, umówiłas wizytę u innego neurologa. Mam nadzieję, że tak. To jest na pewno na tle nerwowym. Czy nadal to się powtarza? Czy zaczelas dawać leki. Nie rób tego przed wizytą
Początkująca
06-10-2017, 11:32:27

Jeszcze nie umowilam bo 16 października mamy rezonans. Zastanawiam się czy konieczny jest rezonans skoro tomografia wyszla dobrze. Stresuje sie bo badanie musimy wykonac w narkozie bo nie ma szans by syn tak dlugo wylezal spokojnie. Nie podaje żadnych lekow. Syn jeszcze czasem tak robi, 2-3 razy dziennie wciagnie brzuch tak gleboko. W nocy tez sie zdarza.
gość
06-10-2017, 15:24:37

Myślę, że nie ma sensu robić rezonansu. Umów wizytę jak najszybciej i się nie martw. Dobrze, że nie dajesz leków.
gość
16-10-2017, 08:51:01

Katarino napisz co u Twojego synka? Czy to minęło?
Początkująca
16-10-2017, 08:56:05

Niestety nie.Jest tego mniej ale niestety zdarza się. W ciagu dnia nie robi wcale, czasem zdarzy sie raz lub dwa. Za to w nocy pojawia sie czesto to wciaganie brzucha. Lekow zadnych nie podaje. Dzisiaj mam wizyte u tej pani doktor Senkowskiej. Dam znac po
Forumowicz
16-10-2017, 14:04:41

Ja myślę, że rezonans magnetyczny jest jak najbardziej wskazany. To dużo bardziej dokładne i precyzyjne badanie niż tomografia komputerowa i w przeciwieństwie do tomografii komputerowej badanie nie jest wykonywane przy użyciu promieni rentgenowskich.
Początkująca
16-10-2017, 14:28:26

Pani Doktor mowi ze to na 95% nie jest padaczka a tiki. Mamy powtórzyć eeg na początku grudnia. Skoro tomografia wyszla dobrze mowi ze nie widzi potrzeby robienia rezonansu. Mamy go obserwować

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: