Reklama:

Mioklonie? Padaczka? Tiki?pomocy (62)

Forum: Padaczka

Początkująca
24-09-2017, 18:10:39

Witam, jestem strasznie zaniepokojona zachowaniem mojego 7 letniego syna. Od jakiegoś czasu mocno wciaga brzuch. Szukalam pomocy u tutejszej neurolog ale nie potraktowala nas specjalnie powaznie, ze niby na tle nerwowym i przejdzie. Niestety nie przechodzi. Zdarza sie kilkukrotnie w ciagu dnia. W nocy, w poczatkowej fazie snu tez tak robi, pozniej chyba nie. Prywatnie zrobilam eeg i wynik jest nieprawidłowy. Z calego serca prosze o pomoc, pokierowanie mnie co dalej. Co to moze byc? Od czego? Opis eeg: Badanie w czuwaniu. W zapisie obecne artefakty ruchowe i miesniowe. Czynność podstawowa nalezna dla wieku nieco nieregularna zlozona z fal o częstotliwości alfa 9-10Hz, modyfikowana czynnością szybka beta, o amplitudzie 20-45 uV. Zapis zróżnicowany przestrzennie. Reakcja zatrzymania OZ obecna. Na tle czynności podstawowej zarejestrowano w prawej okolicy ciemieniowo-centralnej grupy nisko i srednionapieciowych fal ostrych. FS bez wpływu na zapis. W czasie i minute po HW widoczne we wszystkich odprowadzeniach rozsiane i w grupach, srednio i wysokonapieciowe fale wolne theta 4-7Hz, delta 3 Hz. Zapis z obecnością zmian napadowych zlokalizowanych w prawej okolicy ciemieniowo-centralnej, obecna nadmierna reakcja na HW.
gość
25-09-2017, 06:24:52

Skonsultuj to z innym lekarzem neurologiem. Myślę, że to może być na tle nerwowym. Nie martw się. Zly zapis eeg nie oznacza padaczki. Może udaj się z dzieckiem do dobrego, powtarzam dobrego psychologa
gość
25-09-2017, 06:29:20

Z jakiego jesteś miasta? Może będę mógł pomóc i kogoś polecić
gość
25-09-2017, 06:41:54

Jestem spod Krakowa
gość
25-09-2017, 06:44:06

Najbardziej niepokoje sie że robi tak tez jak zasnie. Możliwe zeby przez sen moglo to byc na tle nerwowym? Czytalam o padaczce mioklonicznej i przy niej dzieje sie tak w nocy
gość
25-09-2017, 07:43:11

Dr Barbara Prawdzic Seńkowska jest z Krakowa. Skosultuj się z nią koniecznie, jest bardzo dobra. Wpisz sobie do wyszukiwarki kontakt do dr (jej nazwisko) to na pewno Ci wyskoczy gdzie przyjmuje. Nie czytaj w internecie, bo tylko będziesz się dodatkowo stresować. Jak najszybciej pojedz do Pani dr, tam gdzie przyjmuje można też zrobić eeg, będziesz miala świeże bezpośrednio przed wizytą, ale nie musisz go robić jak nie chcesz. Nie martw się na wyrost, będzie dobrze. Umów wizytę jak najszybciej. Powodzenia. Napisz jak będziesz po wizycie. Nie czytaj internetu, objawy mogą być mylące. Myślę, że to nie padaczka
gość
25-09-2017, 07:48:18

EEG GRAF ulica Józefitów 19 tam przyjmuje, specjalnie dla Ciebie znalazłam
gość
25-09-2017, 08:04:10

I pamiętaj zle eeg to nie wyrok, ludzie zdrowi czesto mają zle, a chorzy dobre. Najważniejsza jest trafna diagnoza. Ta pani dr ma rewelacyjne podejście do dzieci i jest bardzo dobra, a to najważniejsze. Jak najszybciej pojedz do niej
Początkująca
25-09-2017, 08:05:35

Strasznie dziekuje, odezwę się
Początkująca
25-09-2017, 12:33:08

A czy ten wynik eeg jest bardzo zly? Co to wogole oznacza? Zupełnie sie na tym nie znam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: