Reklama:

Mioklonie? Padaczka? Tiki?pomocy (62)

Forum: Padaczka

Forumowicz
26-09-2017, 12:51:58

Czy pediatra zlecił wykonanie jakichkolwiek badań laboratoryjnych lub obrazowych np. USG jamy brzusznej? Czy wciąganiu brzucha towarzyszą dziecku jakieś inne objawy np ból, uczucie ucisku, skurczu?
gość
27-09-2017, 07:42:05

Katarino i jak umówiłas wizytę u dr? Zgadzam się z Gergio trzeba zrobić usg jamy brzusznej i serca. Wszystko trzeba przebadac. Zrób też badania tarczycy. Sprawdź poziom potasu, magnezu itd.Z kompletem badań udaj się do dr.
Początkująca
27-09-2017, 07:52:38

Tak, mial badania z krwii i usg jamy brzusznej, wszystko bylo ok. Nie towarzyszy temu bol to napewno. Obserwowalam go znowu dzisiejszej nocy i niestety robi tak tez w nocy. Nie tylko po zasnieciu, zdaza mu sie tez pozniej. Spi spokojnie. Dzwonilam zapytac o wizyte ale powiedzieli mi ze terminy sa nawet z dnia na dzien i mozna dzwonic jak dopiero bede miala wyniki rezonansu. Skonsultowalam sie jeszcze z tutejsza pania neurolog i na podstawie wyniku eeg zapisala mi lek przeciwpadaczkowy. Nie wiem czy podac. Mam filmik nagrany jak wyglada to wciaganie brzucha. Jesli ktos moglby mi cos poradzic, moge poslac na priv
Początkująca
27-09-2017, 07:55:00

Echo serca? Moze to miec cos wspólnego z sercem? Z takich rzeczy, ktore przychodza mi jeszcze do glowy to syn nadmiernie sie poci. Myslalam ze ma to o mezu, maz tez sie bardzo poci
gość
27-09-2017, 11:03:11

Katarino wszystko może mieć wpływ. Nie dawaj narazie leku, poczekaj co powie pani dr.Moze lek nie będzie potrzebny. Te leki są bardzo szkodliwe i ciężko się z nich schodzi. Lekarze pochopnie przypisują leki. Poczekaj na wizytę. Tak radzę
gość
27-09-2017, 11:50:16

Jeżeli masz możliwość to pojedz do Warszawy, wiem to jest daleko, ale tu przyjmuje dr Piotr Zwoliński, on jest epileptologiem, doskonałym. Możesz pojechać sama z wynikami. Nie podejmuj pochopnie decyzji o wprowadzeniu leków, może są niepotrzebne, może to nie jest padaczka. Namiary znajdziesz w internecie. Zawsze zdążysz z lekami, jemu pokaż film jak to wyglada. Będzie dobrze, nie martw się.
gość
27-09-2017, 11:51:25

U niego czeka się na wizytę, zadzwoń i się dowiedz. Zdrowie dziecka najważniejsze
gość
27-09-2017, 18:29:56

Katarino, a gdy to się dzieje to twoje dziecko jest przytomne? Normalnie rozmawia? Na podstawie eeg nie przypisuje się leków. Musisz udać się do dobrego neurologa. Poczekaj z lekami, bo możesz zaszkodzić
Początkująca
27-09-2017, 18:39:19

W ciągu dnia jest zupełnie przytomne, normalnie rozmawiamy, bawimy sie. Nawet wydaje mi sie ze wie ze tak zrobil. Nie zdarza sie to czesto 2 do 4 razy na dzien. Bardziej martwi mnie noc. Wiadomo ze jak spi to nie wie co robi
gość
27-09-2017, 18:51:56

Myślę, że to nie padaczka. Może powinnaś się też udać do dobrego psychologa, ale neurolog też, ale dobry. Nie dawaj narazie leków!!! Jak w nie wejdziesz zbyt pochopnie możesz tego żałować. Trudno jest potem je odstawić. To trucizna. Musisz być pewna, że to padaczka, a to nie wygląda na padaczke!!!! Masz namiary na dobrych lekarzy. Ta pani neurolog co przepisala leki, myślę, że zrobiła to za szybko. Jedź jak najszybciej do lekarza, wyniki rezonansu zawsze możesz dosłać. Ja bym postawiła na Warszawę.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: