Reklama:

Mam dość życia z dyskopatią! (35)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
09-01-2014, 12:48:50

http://www.terapiamanualna.eu/fakty-i-mity-w-rehabilitacji.html
gość
09-01-2014, 12:49:44

I jeszcze coś takiego znalazłam na innej stronie, warto poczytać :)
Początkująca
10-01-2014, 10:29:56

Ciekawe rzeczy w tym linku, zupełnie na odwrót mówią lekarze.
Ale napewno coś w tym jest, te wszystkie "zabiegi" i maści, wiadomo, że nie leczą, tylko uśmierzają ból i to raczej każdy człowiek jest tego świadomy.
Napisz jak wstajesz, bo ja byle jak i nie mogę się rano szybko rozruszać, a muszę dziecko do szkoły wyprawić.
Jak myć głowę? Ja zawsze pochylałam się do przodu, nad brodzikiem, żeby szybko było. Ale jak mam bóle i zawroty głowy to tak nie robię. Z kolei na stojąco w kabinie ostatnio też zakończyło się zawrotami, bo jednak ręce były w górę uniesione.
Porażka jakaś, czuję się jak kaleka, a ponoć życie zaczyna się po 40-tce.
Wczoraj odkurzałam, myślałam, że ręce mi odpadną i reszta kręgosłupa.
Jak umyć mopem podłogę, to też jest pochylanie.
Ja muszę sprzątać w domu, lubie porządek, nie wyobrażam sobie, abym całymi dniami leżała i czekała aż ktoś to zrobi. I tak bym musiała poprawiać, bo taka już jestem "perfekcyjna pani domu" ;)
(w tamtym wątku doszłam już do twoich wypowiedzi, czytam od końca i piszesz coś o tarczycy, a jak byłam teraz na UDP tętnic to radiolog najechał mi na tarczycę i okazało się, że mam tam jakieś malutkie guzki, ponoć nic złego, kazał zrobić badanie krwi i jak będzie ok. to tylko obserwować i ponowne USG zrobić za pół roku. Martwię się)
gość
10-01-2014, 12:43:30

Witam. Pewnie jesteś spod znaku panny :D :D bo ja jestem :) ta perfekcyjna, dokładna, poprawiająca po każdym :) Już to sobie odpuściłam!!!! I Tobie radzę też. Odkurzanie raz w tyg. mycie też.Jak najmniej prac z wyciągniętymi rękoma, z pochyloną głową. I to nie żart.Wstawanie z łóżka: mąż musiał mi ustąpić miejsce do spania z brzegu, najpierw przeciąganie się i parę ćwiczeń na wznak(zalecone mi przez ortopedę) potem na bok,opuszczanie nóg równocześnie z podnoszeniem poprzez odbijanie się od łóżka ręką.To polecenie fizjot. jak również mycie głowy tylko pod prysznicem ( grzeszę bo lubię myć głowę o różnych porach dnia i robię to nad wanną).Przy myciu ręce też mi się szybko męczą, ale tym się nie martwię ;) Jestem po 50-tce ale moje życie też się skończyło trzy lata temu, tak myślałam,bałam się paraliżu,uzależnienia od innych osób.Ale czarnowidztwo wyrzuciłam z głowy.Oczywiście ograniczenia są duże, ale do przyjęcia.Zapomniałam napisać o ważnym badaniu dopplera tętnic szyjnych.Ale chyba to jest to co piszesz, skrót mi nie znany. Wykazują "drożność" tętnic.U mnie jest ok, żadnych blaszek miażdżycowych, to ważne bo od tego są zawroty głowy.Ja c4-c5 mam w porządku, a to jest związane z nerwami prowdzącymi do głowy(tak mówię potocznie).Co do tarczycy to biorę na stałe od lat sztuczne hormony.Jest bardzo ważna w organizmie pełni wielką rolę.Przemiana materi, serce, skóra włosy, na wszystko ma wpływ.Zrób badania i jak najszybciej do endokrynologa, kolejki są długie.Bo może się okazać że pewne Twoje dolegliwości to jej zasługa ;) I miną jak zaczniesz się leczyć :) Ten link to tak trochę z przymróżeniem oka, bo wiadome że człowiek wszędzie będzie szukał ratunku, i wszystkiego będzie próbował, aż znajdzie sposób który pomaga.Ja wierzę swojemu lekarzowi, napełnił mnie wiarą że skoro jest poprawa to czemu nie może być jeszcze lepiej ?Moj cel: pozbyć się bólu, który wytrzymuję bez tramali itp ale jest strasznie *** i baaaardzo ogranicza. Leżeć nie wolno bo klapną wszystkie mięśnie, ja tak kilka miesięcy sobie poleżałam kiedy miałam straszne bóle i nie robiłam nic żeby tylko ich nie pogłębić.Oprócz dodatniej wagi ;) mam problem z nogami. Są słabe,szybko bolą i puchną.Teraz ćwiczę w domu rowerek :) ale z wyczuciem. Nie martw się,bo to nie rozwiąże problemu, zacznij działać i walcz o siebie,trzymam kciuku, jak coś to pisz :)
Początkująca
13-01-2014, 12:46:22

Witam :)
Weekend dla domu i rodziny, więc cisza była.
Jestem Lwem, ostatni dzień, więc prawie jak Panna.
Jutro idę do tego fizjoterapeuty, napisze wrażenia po.
Przeczytałam o nukleoplastyce, nikt o tym nie wspominał na forum, z tego co do tej pory przeczytałam. To się dotyczy tylko dysków z zachowanym całym pierścieniem, a ja tak mam.
Ciekawe to jest i u mnie w Opolu na neurochirurgii to robią, nie wiem tylko czy dotyczy szyi czy tylko lędźwiowego. Będę musiała zgłębić temat.
http://www.neurochirurg.opole.pl/a1270738228pol-Dlaczego-nie-powinnismy-sie-bac-operacji-kregoslupa.html
Dziękuję Ci za poświęcony dla mnie czas, to ważne, że można z kimś pogadać kto ma taki sam problem :)
Pozdrawiam serdecznie :)
Początkująca
13-01-2014, 18:41:05

Przepraszam,że tu napiszę,ale mam prośbę do lidiabe.Jeśli możesz podać namiary na swojego neurochirurga będę wdzięczna,bo ja też jestem z zachodniopomorskiego i chciałabym z kimś skonsultować te moje bolączki kręgosłupowe
pozdrawiam
gość
13-01-2014, 19:15:07

http://tuwima.pl/?p=205
gość
13-01-2014, 19:18:50

Wklej sobie ten adres, ciężko się dodzwonić, koszt wizyty dość duży ale warto :) Pozdrawiam.
Początkująca
16-01-2014, 19:08:32

Dzięki wielkie Lidiabe,dostać się tam to chyba graniczy z cudem....ale zobaczymy
gość
16-01-2014, 20:50:39

No czasem można się nie dodzwonić, a innej możliwości nie ma. Ja zatrudniłam rodzinę i na trzy telefony, stał się cud ;)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: