Reklama:

Malformacja żyły galena (26)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
22-12-2021, 13:39:59

Na Facebooku jest strona poświęcona dzieciom z Galenem. "Dzieci Gallena" zapraszamy
gość
08-03-2022, 23:11:14

Leoś miał malformacje żyły Galena 2 stopnia. W 20 dobie życia miał pierwszą embolizację bez powikłań chociaż ja uważam że wymioty aż do teraz są powikłaniem. Krążeniowo było już bardzo źle, dostawał tahykardii ale w CZD Warszawa go za każdym razem ratowali. Teraz w 11 tygodniu miał drugą embolizację i doznał rozległego wylewu 4 komorowego, wodogłowie-założyli zbiornik Rickhama i co z tego skoro już wiem, ze mnie nie widzi i nie słyszy i nie rusza nóżkami i nie wiem co jeszcze. Ma też VSD, ASD, nieprawidłowy spływ żył płucnych i wreszcie nadciśnienie płucne Drodzy rodzice zastanówcie 2 razy zanim podejmiecie decyzje o ratowaniu życia embolizacją. Mój Leoś na pewno nie chciałby tak żyć. Nie ma z nim kontaktu i boi się każdwgo dotyku. malwina.portus@gmail.com
gość
08-03-2022, 23:16:11

P.S. W necie w pdf. jest bardzo dobra publikacja prof. Roszkowskiego na temat Galena.
18 stron z pełnym opisem postępowania niewdolności krążeniowej i statystykami prekursora w dziedzinie tego typu malformacji - Lesjauniasa. Polecam.
Malwina
gość
12-09-2023, 09:06:21

Dzień dobry, pokusiłam sie o wpis, gdyz jak sie dowiedzielismy o naszym galenie pierwsze co to trafilam tu i po przeczytaniu tych wiadomosci bylam w kompletnej rozsypce. Drodzy Rodzice, jesli macie postawiona diagnoze i trafiliscie tutaj, nie biezcie az tak do glowy pozyszych wpisow. Wpisy sa dosc starawe, dzisiaj w czd robia cuuuda, jest swietny lekarz! Az niemozliwe ze jest jeszcze w Polsce. Waszw dziecko bedzie w dobrych rekach i ma duuuuze szanse na zdrowe, normalne zycie i prawidlowy rozwoj. Nastawcie sie bojowo przez okres embolizacji, wroccie do domu i cieszcie sie soba 🥰
gość
20-04-2024, 18:35:34

Czy Malformacja Żyły Galena po całkowitym zamknięciu może nawrócić?
gość
16-08-2024, 15:10:44

gość 20-04-2024, 20:35:34
Czy Malformacja Żyły Galena po całkowitym zamknięciu może nawrócić?

Nawrocic pewnie niekoniecznie ale moga powstac nowe ujscia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
Reklama: