Reklama:

kostniak? (102)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
10-12-2007, 13:29:00

Witam,
u mnie stwierdzono coś odobnego zwanego potocznie "kostniakiem" ale w prawej części czoła. Zdiagnozowano to jako niewyrośniętą zatokę czołową lub kostniak. Na zdjęciu jest to cień, czarna plama a lekerza powiedzieli, ze to nic strasznego i da się z tym normalnie żyć. U mnie jest to jako niewielkie, prawie niewidoczne zgrubienie ma czole, wyczuwalne tylko dla mnie. Odkąd wiem, ze coś tam mam wydaje mi się, że to boli, wręcz odczuwam ból w tej okolicy, boli mnie głowa a gdy przez przypadek się w to miejsce udzerzę odczuwam fizyczny ból. Lekarze twierdzą, że to normalne bo to moja podświadomość, bo wiem, że coś tam mam. Podobno kostniak nie rośnie. Już sama nie wiem. Trzeba być jednak dobrej myśli. Grunt, że nie rak. Pozdrawiam
Aga 30
gość
02-07-2008, 08:55:00

Witam
RTG stwierdziło mi że również mam kostniaka, ale stawu skokowego. Czy ktoś może mi opisac co to takiego jest? Czy to jest cos powaznego? Monika
gość
02-07-2008, 08:55:00

Witam
RTG stwierdziło mi że również mam kostniaka, ale stawu skokowego. Czy ktoś może mi opisac co to takiego jest? Czy to jest cos powaznego? Monika
gość
02-07-2008, 08:56:00

Witam
gość
28-07-2008, 12:33:00

witam dwa lata temu wykryto mi kostniaka ,od tej pory ciagle mam wrazenie ze cos mnie boli,czasem obraw widziany u dolu ekranu np jak ogladam film czesto jest obrazem podwojnym ,czytajac tekst filmu jeden tekst jakby nachodzil na drugi... nie mam jako takich buli glowy ale jakby dziwne sciskanie z roznych stron ,czasem tez nawet bardzo czesto (akurat teraz) mam zamazany obraz z lewej strony widze mgle i jak patrze np na napis POLSAT to widze tylko SATschizuje juz ze to cos groznego ale lekarze mowia ze poki nie rosnie nie ma sie czym przejmowac ,jest teraz 5mm na 7mm i jakby mieli mi go wyciac to nie przez nos bo mowili ze sie nie da tylko przez łuk brwiowy czyli by mi musieli rozciac czaszke ,koszmar..tyram sie tym wszystkim tym bardziej ze niedawno zmarla mi babcia na tetniaka i pol roku widzialam jak lezala w domu jak roslinka meczac sie;(
gość
18-09-2008, 19:37:00

niedawno dowiedzialam sie, ze moja mama ma znow kostniaka(15lat temu miala trepanacje czaszki i go usuneli), nie wiem tak naprawde co mam robic i na czym polega ta choroba...Mama nie chce poddac sie kolejnej operacji, bo sie boi( wtedy miala 7 godzinna)Bardzo sie martwie o nia, poniewaz tylko ona mi zostala na swiecie(moj tato nie zyje od 13 lat, a ja mam dopiero 17 lat)
Nie rozumiem dlaczego ludzie odchodza tak szybko....
Dlugo sie zyje z ta choroba?
gość
18-09-2008, 19:38:00

niedawno dowiedzialam sie, ze moja mama ma znow kostniaka(15lat temu miala trepanacje czaszki i go usuneli), nie wiem tak naprawde co mam robic i na czym polega ta choroba...Mama nie chce poddac sie kolejnej operacji, bo sie boi( wtedy miala 7 godzinna)Bardzo sie martwie o nia, poniewaz tylko ona mi zostala na swiecie(moj tato nie zyje od 13 lat, a ja mam dopiero 17 lat)
Nie rozumiem dlaczego ludzie odchodza tak szybko....
Dlugo sie zyje z ta choroba?
gość
17-10-2008, 07:42:00

Nie zawracaj sobie glowy guzem niezlosliwym dopoki nie jest uciazliwy w codziennym zyciu - pocieszyl mnie niemiecki neurolog.
Wiadomo - powidzial neurolog z gdanskiej ak. med - kazdy by chcial zoperowac ale do wczesniejszej kondycji nie wraca sie z reguly. Na podwojny obraz zapisano mi pryzmatyczna wkladke plastykowa. Sa drozsze i tansze. Dobrze przyklejona przez optyka (oczyszczona falami ultra) znakomicie poprawia widzenie.
Gram w tenisa jak dawniej i ciesze sie kazdym dniem.
Jedynie w galeriach znikaja moje rzezby od czasu jak sklasyfikowano mnie na druga sttrone.
Pozdrawiam - i nie stresujcie sie Jerzy1944 - rzezba polska - z za Oceanu.
gość
17-10-2008, 12:55:00

W tym przypadku trudno coś doradzić. Jak zauważyliście lekarze też mają problem i tak do końca nie wiedzą co teraz z tym robić. Można napewno doradzić tym co ich jeszcze to nie dosięgło. Chorób nie ma. Chorobę sam człowiek sobie funduje własną łyżką. Teraz jest łatwo sobie zafundować taką przypadłość. Przykład; wpisz sobie w GOOGLACH "wolnoamerykanka mięsna" lub zajrzyj do archiwów "www.uwagi.onet.pl" na temat nabiału z września 2008.r i zastanów się ile już zjadłaś takich wynalazków. Tam jest również wypowiedź lekarzy na temat takich chorób a raczej skutków. To dotyczy naprawdę 99,99% produktów. I to jest problem. A teraz to tylko walka z żywiołem i nikt Ci nie zapewni 100% Pomocy. Musisz w każdym razie usówać toksemię z organizmu, a nie jej dodawać to masz większe szanse-tak uważam
gość
25-10-2008, 10:23:00

28-07-2008 o 14:33, gość :
witam dwa lata temu wykryto mi kostniaka ,od tej pory ciagle mam wrazenie ze cos mnie boli,czasem obraw widziany u dolu ekranu np jak ogladam film czesto jest obrazem podwojnym ,czytajac tekst filmu jeden tekst jakby nachodzil na drugi... nie mam jako takich buli glowy ale jakby dziwne sciskanie z roznych stron ,czasem tez nawet bardzo czesto (akurat teraz) mam zamazany obraz z lewej strony widze mgle i jak patrze np na napis POLSAT to widze tylko SATschizuje juz ze to cos groznego ale lekarze mowia ze poki nie rosnie nie ma sie czym przejmowac ,jest teraz 5mm na 7mm i jakby mieli mi go wyciac to nie przez nos bo mowili ze sie nie da tylko przez łuk brwiowy czyli by mi musieli rozciac czaszke ,koszmar..tyram sie tym wszystkim tym bardziej ze niedawno zmarla mi babcia na tetniaka i pol roku widzialam jak lezala w domu jak roslinka meczac sie;(

Wkladka pryzmatyczna plastykowa - tania w stosunku do szklanej.
Mam i jestem zadowolony. Opisalem to szerzej w innym punkcie tych wiadomosci.
Oczywiscie po zbadaniu i zmierzeniu optometrysty. Pozdrawiam Jerzy 44

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: