Reklama:

fibromialgia (28)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Początkujący
18-04-2016, 17:10:42

Nie ma nowych testerów harmonizatora? Ciekawią mnie wasze opinie, z nowych obserwacji dodam, że szybciej mi przechodzi ból głowy ...
gość
15-08-2017, 03:05:52

Treść zablokowana przez moderatora

gość
15-08-2017, 09:34:16

a prof. Dziak powiedział, że ta choroba trąci fikcją, bo nikt jeszcze nie odkrył badania które ją wykrywa
Początkująca
07-05-2018, 13:15:35

gość
21-02-2019, 10:01:12

gość
22-12-2021, 21:45:43

To jest borelioza!!!!
gość
28-09-2023, 16:54:06

Witam,
dlaczego na wszystkich forach sa tylko stare wypowiedzi na temat fibromialgii +- 10 lat! Czyzby wszyscy wyzdrowieli....Ja choruje ponad 20 lat i wiem ze ta choroba bedzie ze mna do konca zycia.
W tej chwili mam 50 lat i zamierzam po dlugiej przerwie znowu sprobowac z lekarzami,nie wiem czy sytuacja sie zmienila czy nadal panoszy sie niewiedza i brak kompetencji,czy ktos moze sie wypowiedziec jak to teraz wyglada w Polsce. Bylam przez jakis czas w Wielkiej Brytanii gdzie choroba jest znana i nikogo nie dziwi. Czy dotarlo to do Polski wreszcie? Zamierzam sie starac o grupe inwalidzka poniewaz nie daje rady juz pracowac a moj zoladek po 20 latach brania lekow przeciwbolowych reaguje skurczami nawet po ibuprofenie. Bez wspomagania przeciwbolowego funkcjonuje jedynie w domu nie mam szans na wykonywanie prac fizycznych ktore sa dla jedynymi mozliwymi.Kolejni pracodawcy pozbywaja sie takiego pracownika jak ja dosc szybko; problemy z wydajnoscia ,ciagle stany zapalne miesni i spojowek, migreny, nieobecnoci, spoznienia itd.Lata temu obiecalam sobie ze juz nigdy nie odwiedze zadnego lekarza z powodu fibromialgii ale czas plynie a ja juz nie daje rady. Czy spotkam sie z takim samym traktowaniem mojej choroby jak 10,15 lat temu; boje sie tego, boje sie rezygnacji, boje sie ze latwo dam sie"splawic" jak dawniej tym bardziej ze nie mam obecnie pieniedzy, kiedys mialam ale fibromialgia sporo kosztuje; rehabilitacje prywatne, baseny,masaze,experymenty z roznymi lekarzami i leki...ech chyba ksiazke powinnam napisac po tych 20 latach! Napiszcie....
gość
28-11-2023, 22:50:32

grandziara 09-12-2009, 13:23:36
po dwóch miesiącach od zdiagnozowania fibromialgii, nadal czuję się tak samo, biorę SERONIL 20mg, oraz MYALGAN 2x1tabl. Piłam też sok z NONI. Są dni lepszego samopoczucia, sporo zależy też od pogody, większe bóle odczuwam gdy jest zimno. Najgorsze są bóle nadgarstków i dłoni, łokcie i stawy skokowe. Zmęczenie daje się we znaki, wieczorami jestem senna a koło godz. 3 budzę się zupełnie trzeźwa. Do tego mam zaburzenia wzroku (pogorszył się od miesiąca), kłopoty z pamięcią. Szukam specjalisty, który objąłby mnie opieką, zlecił rehabiliatację... nie wiem gdzie szukać, w necie jest mało informacji, mieszkam we Wrocławiu. Chodziłam do dwóch reumatologów, odesłali mnie do pychiatry. Zastanawiam kto powiniem mnie leczyć? Może ktoś podzieli się wiedzą?

Skoro budzisz się o 3 to zbadaj kortyzol

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Stan po urazie czaszkowo-mozgowym
Witam serdecznie, otrzymałem wynik rezonansu magnetycznego ojca i chciałbym zapytać czy jest ktoś w stanie przybliżyć mi znaczenie tego opisu w przyziemny sposób? Pozdrawiam.
gość
Parkonson
Witam czy ktoś poleca dobrego neurologa z Katowic albo z Warszawy od Parkinsona drżenie lewej ręki Proszę jak ktoś już był i poleca Dziękuję❤️ Gosia
Obrzęk mózgu
Witam mój tata 11 dni temu miał wypadek, upadł bezwładnie na czoło, pierwsza tomografia stłuczenie mózgu, krwiak w okolicy czoła i prawej skroni, większe zagrożenie krwiak czołowy który się nie powiększył po trzeciej dobie, z tego powodu konieczność operacji wstrzymano, krwiak na prawej stronie uległ powiększeniu, obecny obrzęk prawej skroni. W tym czasie tato budził się niestety znacznie pobudzony agresywny leczenie głównie mannitol, leki odbarczajace, 10 doba gdzie zapewniano nas że wszystko co najgorsze za nami, stan taty drastycznie się pogorszył obrzęk pojawił się również na lewej stronie, aby uniknąć problemów z oddychaniem podłączony został respirator, lekarze za dużo nie mówią a jak słyszę że przecież żyje to ręce opadają mamy dalej czekać, proszę czy ktoś może mi wytłumaczyć skąd takie pogorszenie co tam może się dziać w tej głowie że zmiany obrzęku uległy pogorszeniu może zostało coś przeoczone, jakie rokowania w takiej sytuacji czy jest szansa że tata z tego wyjdzie czy już tylko możemy modlić się o cud
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
Reklama: