Reklama:

fibromialgia (28)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Początkujący
18-04-2016, 17:10:42

Nie ma nowych testerów harmonizatora? Ciekawią mnie wasze opinie, z nowych obserwacji dodam, że szybciej mi przechodzi ból głowy ...
gość
15-08-2017, 03:05:52

Treść zablokowana przez moderatora

gość
15-08-2017, 09:34:16

a prof. Dziak powiedział, że ta choroba trąci fikcją, bo nikt jeszcze nie odkrył badania które ją wykrywa
Początkująca
07-05-2018, 13:15:35

gość
21-02-2019, 10:01:12

gość
22-12-2021, 21:45:43

To jest borelioza!!!!
gość
28-09-2023, 16:54:06

Witam,
dlaczego na wszystkich forach sa tylko stare wypowiedzi na temat fibromialgii +- 10 lat! Czyzby wszyscy wyzdrowieli....Ja choruje ponad 20 lat i wiem ze ta choroba bedzie ze mna do konca zycia.
W tej chwili mam 50 lat i zamierzam po dlugiej przerwie znowu sprobowac z lekarzami,nie wiem czy sytuacja sie zmienila czy nadal panoszy sie niewiedza i brak kompetencji,czy ktos moze sie wypowiedziec jak to teraz wyglada w Polsce. Bylam przez jakis czas w Wielkiej Brytanii gdzie choroba jest znana i nikogo nie dziwi. Czy dotarlo to do Polski wreszcie? Zamierzam sie starac o grupe inwalidzka poniewaz nie daje rady juz pracowac a moj zoladek po 20 latach brania lekow przeciwbolowych reaguje skurczami nawet po ibuprofenie. Bez wspomagania przeciwbolowego funkcjonuje jedynie w domu nie mam szans na wykonywanie prac fizycznych ktore sa dla jedynymi mozliwymi.Kolejni pracodawcy pozbywaja sie takiego pracownika jak ja dosc szybko; problemy z wydajnoscia ,ciagle stany zapalne miesni i spojowek, migreny, nieobecnoci, spoznienia itd.Lata temu obiecalam sobie ze juz nigdy nie odwiedze zadnego lekarza z powodu fibromialgii ale czas plynie a ja juz nie daje rady. Czy spotkam sie z takim samym traktowaniem mojej choroby jak 10,15 lat temu; boje sie tego, boje sie rezygnacji, boje sie ze latwo dam sie"splawic" jak dawniej tym bardziej ze nie mam obecnie pieniedzy, kiedys mialam ale fibromialgia sporo kosztuje; rehabilitacje prywatne, baseny,masaze,experymenty z roznymi lekarzami i leki...ech chyba ksiazke powinnam napisac po tych 20 latach! Napiszcie....
gość
28-11-2023, 22:50:32

grandziara 09-12-2009, 13:23:36
po dwóch miesiącach od zdiagnozowania fibromialgii, nadal czuję się tak samo, biorę SERONIL 20mg, oraz MYALGAN 2x1tabl. Piłam też sok z NONI. Są dni lepszego samopoczucia, sporo zależy też od pogody, większe bóle odczuwam gdy jest zimno. Najgorsze są bóle nadgarstków i dłoni, łokcie i stawy skokowe. Zmęczenie daje się we znaki, wieczorami jestem senna a koło godz. 3 budzę się zupełnie trzeźwa. Do tego mam zaburzenia wzroku (pogorszył się od miesiąca), kłopoty z pamięcią. Szukam specjalisty, który objąłby mnie opieką, zlecił rehabiliatację... nie wiem gdzie szukać, w necie jest mało informacji, mieszkam we Wrocławiu. Chodziłam do dwóch reumatologów, odesłali mnie do pychiatry. Zastanawiam kto powiniem mnie leczyć? Może ktoś podzieli się wiedzą?

Skoro budzisz się o 3 to zbadaj kortyzol

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: