Reklama:

fibromialgia (28)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Początkująca
08-12-2009, 20:42:14

czy są leki na fibromialgię?
Początkująca
09-12-2009, 12:23:36

po dwóch miesiącach od zdiagnozowania fibromialgii, nadal czuję się tak samo, biorę SERONIL 20mg, oraz MYALGAN 2x1tabl. Piłam też sok z NONI. Są dni lepszego samopoczucia, sporo zależy też od pogody, większe bóle odczuwam gdy jest zimno. Najgorsze są bóle nadgarstków i dłoni, łokcie i stawy skokowe. Zmęczenie daje się we znaki, wieczorami jestem senna a koło godz. 3 budzę się zupełnie trzeźwa. Do tego mam zaburzenia wzroku (pogorszył się od miesiąca), kłopoty z pamięcią. Szukam specjalisty, który objąłby mnie opieką, zlecił rehabiliatację... nie wiem gdzie szukać, w necie jest mało informacji, mieszkam we Wrocławiu. Chodziłam do dwóch reumatologów, odesłali mnie do pychiatry. Zastanawiam kto powiniem mnie leczyć? Może ktoś podzieli się wiedzą?
Początkująca
09-12-2009, 12:51:11

Witaj Kasiu!!
Ja od 3 lat mam stwierdzoną Fibromialgię!!
Dobrze jest skorzystać z Pomocy Psychiatry!!
dobry specjalista jest w Opolu nazywa się Augustyniak przyjmuje w szpitalu wojskowym. Przy fibromialgii skuteczne bywają leki antydepresyjne. Myalgan brałam ale niestety nie pomaga!! Zauważyłam że ważne jest by dbać o dobre samopoczucie i starać się nie nakręcać!! Głowa do góry!!!
laura
Początkująca
12-01-2010, 12:01:20

Witaj Droga Kasiu! Chcialabym Ciebie zapytac czy dostalas sie do dobrego lekarza? Jestem nowym czlonkiem tego portalu i podobnie jak Ty poszukuje kontaktu z lekarzem.Moja choroba zdiagnozowana jest przez neurologa w sierpniu 2009r i na tym koniec.Konsultacje przekazalam lekarzowi rodzinnemu i tez nic, a ja bardzo cierpie.Nie ma nikogo kto moglby mi pomoc.Prosze daj znac.Pozdrawiam Iwona z Klodzka.
gość
12-01-2010, 14:41:36

Poniżej podaję adresy Poradni Reumatologicznych we Wroclawiu i Opolu:

Poradnia Reumatologiczna Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej "FORMICA"
Wrocław, ul. Zatorska 23 A , tel: 071-3297884

Poradnia reumatologiczna Przychodnia Rejonowo - Specjalistyczna nr 2
Wrocław , ul. Dominikański 6 , tel: 071-3438251

Poradnia reumatologiczna OTTO - PRODENT Prywatna Przychodnia Lekarsko - Rehabilitacyjna
Wrocław, ul. Kilińskiego 36 , tel: 071-3226600

Poradnia reumatologiczna Przychodnia Specjalistyczno - Rehabilitacyjna PULSANTIS Sp. z o.o.
Wrocław, ul. Ostrowskiego 3 , tel: 071-3391140

Poradnia reumatologiczna Przychodnia Lekarska
Wrocław, ul. Joannitów 10/12 , tel: 071-7957027

Poradnia reumatologiczna Centrum Medyczne "MEDICOVER" Wrocław
Wrocław, ul. Grabiszyńska 165 , tel: 071-7818146

Poradnia reumatologiczna Przychodnia Ogólnolekarska Specjalistyczna
Wrocław, ul. Oławska 15

Poradnia reumatologiczna Wojewódzki Zespół Specjalistycznej Opieki Zdrowotnej
Wrocław, ul. Dobrzyńska 21/23

Poradnia reumatologiczna Okręgowy Szpital Kolejowy s.p.z.o.z.
Wrocław, ul. Wiśniowa 36 , tel: 0713692030

Poradnia reumatologiczna Poczta Polska Centrum Infrastruktury Oddział Regionalny we Wrocławiu Przychodnia Lekarska ul. Krasińskiego 9 , 50-946 Wrocław
Wrocław, ul. Krasińskiego 9 , tel: 3471-995,996

Poradnia reumatologiczna Zespół Usług Medycznych "Lek-Trans" Sp. z o.o. Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej
Wrocław, ul. Kręta 25 , tel: 071-7924901

Poradnia reumatologiczna Poradnie Specjalistyczne
Wrocław, ul. Wita Stwosza 16

Poradnia Reumatologiczna Zespół Wojewódzkich Poradni Specjalistycznych
Opole, ul. Katowicka 66 , tel: 4433588, 4433295
Poradnia Reumatologiczna Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej "MEDICUS"
Opole, l. Mickiewicza 1

Poradnia Reumatologiczna Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej "MEDICUS"
Opole . l. Piłsudskiego 5 , tel: 4413234, 4444999

Poradnia Reumatologiczna Przychodnia NZOZ "SPECJALISTYKA"
Opole, ul. Ozimska 20 , tel: 4545427, 4545428

Poradnia Reumatologiczna Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej "ADMET" Centrum Utrzymania Zdrowia
Opole, ul. Chabrów 58 , tel: 077-4418972

Poradnia Reumatologiczna Poliklinika
Opole , ul. Krakowska 44 , tel: 077-4011100

Pozdrawiam,
Początkująca
15-01-2010, 09:44:55

Bardzo serdecznie dziekuje za podane adresy przychodni,ktore moga mi pomoc.Napewno skorzystam i to jak najszybciej.Trudno sie zyje jak wszystko boli.Jeszcze raz bardzo dziekuje,a o wyniku mojej konsultacji napewno powiadomie.Pozdrawiam - Iwona.
Początkująca
20-01-2010, 13:20:37

witam wszystkich. Chętnie podzielę się swoimi doświadczeniami ze swoją ( a raczej naszą) chorobą. Fibromialgię stwierdzoną mam od roku ale choruję na nią dobrych pare lat i zanim trafiłam do wspaniałego lekarza odwiedziłam ich chyba 10. Bardzo się cieszyłam, bo leki jakie otrzymałam amitryptylinę na noc i fluoksetyne na dzień początkowo były skuteczne. Czułam się całkiem przyzwoicie ale tylko pare miesiecy. Niestety bóle i zmęczenie zaczęły stopniowo wracać. Lekarz namówił mnie abym wzięła udział w badaniach klinicznych, tzn jestem leczona lekiem badanym. Krótko mówią zgodziłam się byc królikiem doświadczalnym. To już drugi tydzień. Na razie nie widze jakiś wielkich efektów jeśli chodzi o bóle ale przynajmniej jestem wyspana i nie tak zmęczona w dzień. Co będzie dalej będę informować. Na razie pozdrawiam wszystkich i życze zdrówka
Początkująca
09-02-2010, 14:30:38

Witam ponownie. od początku nowego roku zaczęłam coraz gorzej sypiać, choć słowo sypiać nie kojarzyło się wcale ze snem. Całą noc budziałam się kilkanaście razy zupełnie trzeźwa i tak do początku lutego, gdy poszłam do psychiatry. Od października brałam Seronil. Pani Psychiatra powiedziała mi, że to bardziej zaburzenia adaptacyjne i, że mam nie mysleć o fibromialgii bo wielu lekarzy sądzi, że ona nie istnieje. Zapisała mi ASTERIN. Mój organizm walczył przez kilka dni zanim w końcu nadeszła pierwsza noc, którą przespałam z jednym przebudzeniem. Teraz sypiam lepiej ale niestety zauważyłam, że mam silniejsze bóle niż gdy brałam Seronil. Z wzrokiem coraz gorzej, cały czas widzę jak przez łzy, kłopoty z pamięcią... ehhh szkoda gadać.
Ogólnie reumatolog powiedział mi, że na tym etapie kończy sie jego pomoc, więc nie szukam już pomocy w poradni reumatologicznej. Moja lekarka pierwszego kontaktu patrzy na mnie jak na dziwaczkę, gdy przychodzę do niej po leki lub poradę. Zmęczenie i ból jest moim codziennym przyjacielem, Zapisuję się na psychoterapię może coś mi pomoże. Pozdrawiam wszystkich, którzy rozumieją o czym rozmawiamy!
Początkująca
15-04-2010, 07:41:52

witam wszystkich ponownie. Właśnie skończyłam brać udział w badaniach klinicznych na które się zgodziłam w nadziei ,że choć na chwile poczuję się lepiej. Rzeczywiście na początku przynajmniej czułam się wyspana, ch0ć bóle nie przechodziły, ale teraz... szkoda gadać. Wszystko mnie boli, oczy spuchnięte, do tego zaczęłam się okropnie czuć psychicznie. Chyba czas najwyższy udać się do psychiatry. Pozdrawiam wszystkich Urszula
Początkująca
15-04-2010, 08:47:20

Urszulo, już prawie 1,5 miesiąca chodzę na psychoterapię, wróciłam z powrotem do SERONILU 20mg, czuję się o wiele lepiej, zwłaszcza pod względem psychicznym, bóle są do wytrzymania. Sypiam w miarę dobrze. Gdyby tak miało zostać to zgadzam się!! Nie mam pojęcia kiedy odstawię Seronil ale narazie nie chcę znowu cierpieć jak wtedy, gdy go nie brałam.
Oprócz leku i wizyt u psychologa, od ponad dwóch miesięcy leżę dwa razy dziennie na BEMERze, mata elektro-magnetyczna. Myślę, że ona też ma sporą zasługę w moim lepszym samopoczuciu.
Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: