Cześć. Rok temu w lecie strasznie spadł mi sód. Można powiedzieć, że raptownie. Staram się co 3 -4 miesiące go badać. Najgorzej jest w lecie jak jest wysoka temperatura, sód ucieka razem z potem i do tego tabletki wypłukują sód. ( trzeba uważać ) Myślę, że poprzez to że wynik sodu był niski to miałam atak. Później szybko go uzupełniłam. Kupiłam sobie tą książkę, co do epi to szału nie ma. Jest opisane, że nasza choroba wynika z niskiego magnezu. Uważam, że jest w tym dużo prawdy, tylko nie pisze jak ten magnez badać. Wyniki krwi mówią tylko ile jest magnezu w w krwi, a nie w komórkach. Oprócz tego z magnezem powinno się brać D3 i myślę, że B12 i K2MK7. Ostatnio słucham webinaria, na temat brania magnezu. Podobno cytrynian jest najlepszy ( jak ktoś magnez przyswaja ). Ja zamówiłam sobie chlorek magnezu. Będę moczyła stopy ( można się też kąpać ). Z tego co wiem to przez skórę lepiej się wchłania. Co do odrobaczania, też o tym słyszałam, ale nie zgłębiałam tego tematu. Teraz szukam w jaki sposób zbadać sobie magnez, żeby był wiarygodny. Mam pytanie, masz jakieś artykuły o tym jak aminokwasy wpływają na epi.