Reklama:

EPILEPSJA A MARIHUANA, POZYTYWNE DZIAŁANIE CZY BUJDA??? (100)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
03-04-2017, 16:06:54

Olejek THC TETRA -HYDRO- CANABINOID nie jest wskazany przy epilepsji, jedynie olejek CBD.
THC bardzo czynnie dziala psychogennie , a nie o to chodzi , poniewaz nie leczy padaczki.
Zamiast olejku CBD, otrzymalam olejek z silnie stezonym THC.
Malo tego nie sprawdzilam etykiety , zazylam wedlug zalecenia jedna krople ( olej gesty konsystencja miodu), nie moge darowac sobie jak moglam byc taka nieostrozna , zaufalam sprzedawcy a co mnie spotkalo po tej jednej kropli , to koszmar , przez czyjas pomylke
Nie przeproszono mnie , nie przyjeto skargi, bo nie mialam potwierdzenia stanu zdrowia fizycznego i psychicznego z pogotowia.
Jeszcze trzese sie na wspomnienie , lek i strach pozostanie na zawsze bo zbyt silne przezycie i skutki pomylki .Prosze was o ostroznosc.Jedynie olejek CBD canabidiol wskazany jest w leczeniu epilepsji i innych chorob( wielu), WEDLUG ZALECENIA LEKARZA .
Pozdrawiam i prosze o uwage i koncentracje bo mozna sobie zaszkodzic a nie pomoc. Pozdrawiam
gość
12-04-2017, 14:23:32

Zwracam się z ogromną prośbą do wszystkich odwiedzających to forum, a w szczególności do lekarzy i chorych na padaczkę. Proszę o zapoznanie się z tym tekstem i możliwie szerokie jego rozpropagowanie: http://marihuanaleczy.pl/kannabinoidy-w-padaczce/. Chciałbym dotrzeć do jak największej liczby neurologów, ale oczywiście na pomoc tzw. czynników oficjalnych (w tym 3 działających u nas towarzystw neurologicznych) liczyć niestety nie mogę.
Dziękuję, pozdrawiam
Bogdan Jot
gość
15-05-2017, 12:22:50

Na epi. choruje od baaaardzo dawna.....wczesniej po wypiciu kilku kieliszkow na drugi dzien mialem atak
Teraz alkochol moge wlewac....co tyczy mery palilem I pale bez skutkow ubocznych.
W moim przypadku wzrost temperatury ciala ponad 38 wiaze sie z atakiem jestem oczywiscie na lekach...wiec wracajac do tematu buvh z wami
gość
12-06-2017, 11:38:22

Ja stosuję CBD 6 % + CBDA jest naturalny nie syntetyczny Polecam
Poczytacie o nim na www.konopiafarmacja.pl
gość
22-06-2017, 03:42:14

Ja pale codziennie a alko piję od okazji i dobrze. Sie czuje. Atak mam dwa trzy razy na rok
gość
08-07-2017, 05:13:22

Gość 2012-09-17 21:48:44
Witam wszystkich. Czytałem wiele postów na temat epi i marichuany i postanowiłem ze opowiem jak to było ze mną. Mam nadzieje ze to komuś pomoże.
mam 28 lat na epilepsję choruje od 14 roku życia przyszło to nagle i nic tego nie zapowiadało dla mnie wtedy świat się zawalił gdy lekarz po badaniach stwierdził ze muszę zacząć brać leki dwa razy dziennie (depakine rano i wieczorem) byłem załamany brałem leki regularnie ale ataki się pojawiały po kilku latach poszedłem do wojska mimo sprzeciwu rodziny w wojsku miałem jeden atak ale jakoś udało mi się dotrwać do końca służby. Cale szczęście w tej chorobie ze potrafię wyczuć ta chorobę wiem kiedy się zbliża atak wiec mogę się zatrzymać, schować, usiąść.
Po wojsku stwierdziłem ze nie będę brał więcej leków wiec je odstawiłem. zaczolem żyć inaczej nauczyłem się nie stresować jednym słowem olewać wszystko przez to ci którzy dopiero co mnie poznali stwierdzali ze jestem cwaniak nigdy też nie stronilem od alkocholu polem jak miałem ochotę i co miałem ochotę nigdy nie miałem ataku po alkocholu prędzej ze zmęczenia. Przez wiele lat brania leków zauwarzylem że jestem po nich senny myślenie wygląda zupełnie inaczej nie porównanie z tym co było wcześniej szybkie rozmowy w towarzystwie błyskotliwe riposty i odpowiedzi nie poznawałem sam siebie. Pozatym Po lekach zaczęły mi się robić zakola włosy marniały a na ramionach rosły nie jestem brzydki wielu dziewczynom sie podobam wiele mówi że jestem przystojny wiec to też mnie trochę gniotło. Pozatym obniżyła mi się ilość krwinek we krwi. A ataki jak były tak były. Zaczolem pracować w firmie w Warszawie cały czas na wyjazdach i w drodze mimo ze czułem się dobrze to ataki nasilały się z kilku do roku zrobiło się od jednego do trzech w miesiącu. Szukałem na Internecie jakichś sposobów na walkę z tym raz było lepiej raz gorzej pewnego razu dokładnie półtorej roku temu czytałem o marichuanie. Cale życie się jej wystrzegałem bo nie uznawałem palenia i widząc małolatów opalonych ziołem to aż mi się ich żal robili ale spróbowałem i to był strzał w dziesiątkę odkąd pale marichuane nie miałem żadnego ataku z miejsca ustąpiły juz półtorej roku tak ciągnę nie pale dużo raz na dwa trzy tygodnie do tego piwko jakaś szama szansa przyjaciółmi jest spoko nie mowie ze to jest dobre ze palcie ludzie bo to was wybawi nie toleruje małolatów upalonych jacy to oni nie są super. Ale wole zapalić i idąc ulica nie myśleć gdzie noża by się schować w razie czego albo czy ktoś mi pomoże czy koledzy mnie zobaczą. Spokój który odczuwam jest wart tego aby zapalić staram się nie palic często bo jednak później człowiek trawę też odczuwa ale żadnych przykrych doświadczeń nie miałem odkąd pale czuje się dobrze robię na co mam ochotę i to dla mnie wiele znaczy.
Życzę wszystkim chorym aby się nie poddawali i walczyli a wkoncu każdy znajdzie swoje antidotum. Pozdro.
ja tak samo ziom kiedys po 1 piwku po wf bylem dentka a kiedy woadla trawka troche pomroczylo troche po wirowalo I mam spokoj baletuje podrwam tancze biegam :)
gość
14-07-2017, 10:56:58

Jeśli chodzi o piwo to pije bezalkoholowe, obecnie najmniej 0.5% ma Lech Free.
Co do marihuany, czasem lubie popalić ;)
Aha, najważniejsze.
Nie żyjemy w średniowieczu, wszyscy moi znajomi, znajomi mojej dziewczyny wiedzą, że jestem epileptykiem.
To normalna choroba, tak jak białaczka czy cukrzyca.
Nie ma czego ukrywać.
gość
16-09-2017, 05:49:19

Od 20 lat jestem chora. Wiele mówi się ostatnio o cudownych skutkach marihuany i podtanowilam spróbować. Może dostałam zbyt mocnego skręta, może za bardzo zaangażowała się w exploatację, ale jedno wiem napewno-trzy dni po chodziłam jak na kacu i podrygiwwało mną po 4x dziennie. Przez te trzy dni pierońsko żałowałam tego co zrobiłam. Na szczęście nie przyszło mi do głowy żeby odstawić leki ( lamitrin 100mg dzinnie) i to zapewne uratowało mnie od najgorszego. Od 17lat nie miałam napadu i WTEDY wystraszyłam na maxa.
gość
05-11-2017, 18:38:36

Witajcie wiem coś na temat marihuany mojemu mężowi bardzo pomaga zapali od czasu do czasu i widać poprawę lecz nie wiem jak by to wyglądało z postawieniem lekow
gość
16-02-2018, 12:23:19

Konopie leczą od tysięcy lat! Kannabinoidy, a zwłaszcza kannabidiol (CBD) to substancje o niezwykle dobrze zapowiadającym się zastosowaniu medycznym. Badania efektów biochemicznych i farmakologicznych sugerują zastosowania CBD: do łagodzenia ataków epilepsji, zaburzeń nastroju, lęków, depresji, wspomagające leczenie uzależnień od alkoholu i nikotyny, działa przeciwzapalnie i przeciwbólowo, hamuje rozwój i rozprzestrzenianie się komórek nowotworowych zwłaszcza glejaka, może być pomocny w leczeniu fibromialgii, czy zwłóknienia wątroby, jest skuteczny w terapii bólu zapalnego i neuropatycznego, pomocny w terapii stwardnienia rozsianego, działa przeciwwymiotnie (np. po chemioterapii), reguluje apetyt (…)
------>https://konopiafarmacja.pl/wyroby-z-konopii/17-konopny-ekstrakt-cbd-6.html
Uwaga: Nasze olejki NIE zawierają syntetycznego kwasu kannabidiolowego CBD, który jest produkowany in vitro w laboratorium, który nie tylko nie pomoże, lecz może zaszkodzić naszemu organizmowi, są całkowicie naturalne! Produkt również nie jest łacząny z kryształem wyizolowanym CBD, którego wiele firm używa w swoich produktach.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: