Reklama:

EPILEPSJA A CIĄŻA- POLECANY LEKARZ (40)

Forum: Padaczka

gość
20-05-2013, 09:40:39

od 1,5roku choruję na epi a mój lekarz gdy wspomnę o ciąży mówi NIE... czy ktoś może mi polecić lekarza z Wrocławia albo Poznania specjalistę który zajmuje się kobietami planującymi ciążę...
Wtajemniczona
22-05-2013, 15:56:34

Kochana,lekarza to Ci polecić nie mogę,bo jestem z zupełnie innego rejonu Polski,ale powiem Ci tylko,że moja siostra,która choruje na epilepsję od 7roku życia,urodziła naturalnie dwie zdrowe,śliczne córeczkiWięc absolutnie nie rezygnuj z ciąży,tylko faktycznie zmień lekarza,na takiego,który będzie Twoją decyzję wspierał Na pewno się uda,pozdrawiam i życzę powodzenia
gość
29-05-2013, 11:14:56

Dzięki igulinka.
W poniedziałek byłam u innego neurologa zwiększyła mi dawkę lamitrinu 150-0-200 i powiedziała, że nie ma przeszkód żebym próbowała zajść w ciążę(mam 34lata pierwszą ciążę poroniłam w 01.2013). Jeśli w ciągu miesiąca nie zajdę w ciążę to będzie chciała mi zrobić dodatkowe badania, bo jestem dziwnym przypadkiem (moja padaczka pojawiła się z nikąd -żadnych urazów, napadów w dzieciństwie - w wieku 32 lat 2mies przed ślubem i trzepie do dziś). No i z jednej strony czuję się pocieszona że mogę próbować, z drugiej boję się że te dodatkowe badania mogą wykryć coś co powoduje napady... pewnie martwię się na zapas
Wtajemniczona
30-05-2013, 10:31:10

Moja siostra pierwszą córkę urodziła w wieku 21lat,a następną 16 lat później w wieku prawie 38 Więc i Tobie na pewno się uda!!!Życzę Ci z całego serca pięknej i przede wszystkim zdrowej dzidzi
Wtajemniczona
30-05-2013, 10:33:46

No i przede wszystkim się nie martw i nie stresuj!Staraj się myśleć pozytywnie,bo to bardzo ważne i dla Twojego zdrowia i dla zdrowia Twojego przyszłego maluszka.Trzymaj się,buźka
gość
04-06-2013, 12:11:40

WIELKIE DZIĘKI
no to czekam na efekty...
od stycznia wcinam kwas foliowy 5mg. Kiedy zapytałam mojego poprzedniego neurol o dawkę kwasu przy lamitrinie w dawce 300na dobę to mi powiedział "ale po co chce pani brać kwas, przecież wyniki z krwi ma pani dobre" ( że planuję ciążę wiedział od pierwszej wizyty). A Pani dr z Trzebnicy od razu zapisała mi 15mg-większą dawkę wcinam od tygodnia, napewno nie zaszkodzi A teraz wiem, że lekarza powinnam zmienić już rok temu
gość
17-07-2013, 08:18:42

Igulka a czy Twoja siostra miała napady przed ciążą. bo ja mam często tzn czasami co 2 tyg czasami co 3 miesiące
gość
17-07-2013, 12:04:20

Igulka a czy Twoja siostra miała napady przed ciążą. bo ja mam często tzn czasami co 2 tyg czasami co 3 miesiące
Komentatorka
19-07-2013, 21:18:57

Aniu, jeśli chodzi o ciążę to można bez problemu. Wiadomo, najlepiej by nie było w ogóle żadnych ataków. Przed zajściem w ciążę długo nie miałam ataków, ale pod koniec ciąży miałam 4....
Urodziłam poprzez cesarskie cięcie ale epi nie jest przeciwskazaniem do naturalnego porodu.
Marlena
gość
22-07-2013, 06:58:37

Boję się, a mój mąż to w ogóle...
kurcze nie wiem jak to jest, chciałabym mieć dziecko, robię wszystko żeby było dobrze. Nie piję w ogóle alkoholu (nawet lampki wina, nic) nie palę staram się wysypiać itp. i tak ciągle mam "pod wiatr" a jak leżałam na ginekol., była z epi dziewczyna czekała do porodu kopciła jak parowóz i było ok.
Chyba wpadam w coraz większego doła...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: