Reklama:

Dziwne drętwienie/mrowienie prawej strony twarzy... (27)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
12-03-2010, 15:40:19

Na wszelki wypadek
postępować aby zapobiec mini udarowi
pozdro.
MW- nie zalogowałem się
Początkujący
21-03-2010, 01:16:03

Witam ponownie,

Jak sprawa wygląda na chwilę obecną?

To tajemnicze mrowienie (bardziej drętwienie) wciąż jest obecne. Nie ma zmiany, ani na lepsze ani na gorsze. Może dodatkowo pojawiło się uczucie lekkiego ucisku w okolicy ucha. Dodam, że badanie ciśnienia w uchu nic nie wykazało, ale 26 marca mam dokładne badanie słuchu - może ono coś wykaże?

Jestem po wizycie u innego neurologa. Tym razem badanie było dokładniejsze, ale niczego poważnego nie wykazało. Dostałem skierowanie do okulisty (jestem już po - wszystko ok) i witaminę B1 oraz Polfilin na poprawę krążenia (czyżby jednak jakiś udar?)

Kolejna wizyta: po świętach.

Dodam również, że od jakiegoś czasu doskwiera mi dziwne drętwienie w lewej ręce. O ile pamiętam, pierwsze przypadki miały miejsce na początku roku, ale były przeze mnie ignorowane i wszystko mijało samo.

Co z tym drętwieniem lewej ręki? Dotyczy palców IV i V. Ma miejsce rano po nocy. Kiedy się budzę, mam nieraz zupełnie te dwa palce zdrętwiałe. W dość krótkim czasie drętwienie mija, ale pozostaje dziwne uczucie w dłoni, które czasami przejawia się nawet lekkim pobolewaniem nadgarstka. Zanim pojawiły się moje problemy w drętwieniem wargi, pamietam co najmniej 3-4 takie epizody drętwienia w ciągu ostatnich 2-3 miesięcy. Teraz już 3 dzień męczę się z tym ustrojstwem.

Może jakieś sugestie? Wskazówki?
Czy te dwie sprawy jakoś się ze sobą łączą? Przy badaniu u neurologa nawet o tych swoich rękach nie wspomniałem, dopiero potem te dolegliwości się nasiliły. Dodam, że wcześniej dość intensywnie ćwiczyłem na siłowni, a mój kręgosłup również do prostych nie należy...

Pozdrawiam i czekam na jakieś sugestie, szczególnie odnośnie twarzy,bo to mnie już nieźle denerwuje ( i niepokoi)

W
gość
26-04-2010, 23:13:06

Podobne objawy występuja przy spozywaniu nieoczyszczonej viagry lub leków pochodnych ale to tylko tak - informacyjnie
gość
29-04-2010, 17:18:13

To nie są żarty. Mój mąż ( 36 lat ) miał prawie identyczne objawy przez około 3 tygodnie. Myślał, że od kręgosłupa i czekał na rezonans magnetyczny. Tydzień przed badaniem, nagle stracił mowę i wykrzywiło mu twarz. Okazało się, że to udar. Czesto, objawy które opisujesz są zwiastunem mającego nadejść udaru. Bierz leki, które przepisał neurolog, bo mają na celu jego zapobiegnięcie.
gość
08-06-2010, 14:24:53

hej przeczytałam przypadkiem Twoją wypowiedź.
Nie chcę cię straszyć ,ale miałam takie objawy a jestem po operacji guza mózgu, wydaje mi się że neurolog powinien ci zrobić tomograf lub rezonans głowy
gość
08-06-2010, 14:30:07

W uzupełnieniu mojej powyższej wypowiedzi - dziwny smak w ustach może być wynikiem częściowych napadów padaczkowych.
U mnie też początkowo sugerowano udar , gdyż nagle zdrętwiała mi cała prawa strona potem niestety okazało się że to częściowy napad padaczkowy.
Leczyłam się również na zatoki , byłam pod opieką okulisty.
Być może u ciebie nie chodzi o nic poważnego ale ja upierałam bym się o skierowanie na tomograf a najlepiej rezonans głowy ( to badanie jest o wiele dokładniejsze).Pozdrawiam
gość
20-02-2014, 07:12:26

mam pytanie, jak zakończyła sie ta choroba, jaka była diagnoza, mam podobne objawy , pozdrawiam
gość
29-06-2014, 05:13:29

Podstawą w neurologii jest TK lub MRI czyli badania obrazowe,tak to mozna sobie gdybać,Pozdrawiam
gość
17-10-2014, 11:26:20

MÓJ BRAT MIAŁ PORAŻENIE NERWU TWARZOWEGO-WŁAŚNIE NA SKUTEK PRZEWIANIA NA DWORZE
DOSTAWAŁ ZASTRZYKI I BYŁ W SZPITALU
gość
11-01-2015, 18:33:14

Witam jestem po lekkim udarze juz pol roku i caly czas mam dretwienie calej prawej strony spowodowany jama poudarowa w lewej polkuli mozgu badalo mnie trzech neurologow i zaden niezauwazyl zadnych objawow dopiero jak trafilam do szpitala i zrobili mi tomograf komputerowy to byli w szoku ze lekaze tak zbagatelizowali objawy bo wczesniej leczyli mnie na zatoki. Radze zrobic badania zanim postawi sie diagnoze w ciemno

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: