Reklama:

Dziwna przewlekła choroba Pomocy (70)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
03-07-2017, 07:26:14

Zrób badanie KKI pod kątem boreliozy. Ja od 6 lat jestem leczona na Stwardnienie Rozsiane. Ale dużo objawów mam które ty wymieniłeś a one do SM nie pasują. Zaczęłam czytać o boreliozie i wszystko pasuje. Okazuje się, że ta paskuda niszczy mi organizm od 15 lat. Test elissa robiony 4 razy za każdym razem daje wynik negatywny. A KKI jest bardziej wiarygodny. Walcz o siebie. Pozdrawiam.
gość
03-07-2017, 07:50:42

Ja też jestem zdania,że to coś odkleszczowego,zreszta wyżej już bylo napisane.Choroby odkleszczowe daja różnorodne ,dziwne objawy,a lekarze patrza na ludzi ktorzy uskarżaja sie na dziwne dolegliwosci,jakby Ci luszie spadli z ksiezyca i mówili od rzeczy.
gość
03-07-2017, 07:56:41

A robiłaś ten test KKI?Czemu leczą Cie na stwardnienie rozsiane,robili Ci jakies badania po ktorych stwierdzili ze to SM?
Początkująca
04-07-2017, 15:55:00

Ja miałam podobne problemy, robiłam różne badania. One nie od razu wychodzą wskazując na chorobę. Do diagnozowania potrzeb na prawdę dobrego lekarza. Pomogła mi Dr n. med. Małgorzata Dorobek z Evimed http://evimed.com.pl/neurologia/
gość
04-07-2017, 18:22:25

Przpraszam za ciekawość,ale co Ci zdiagnozowali,ze na poczatku nie wychodzilo w badaniach?
gość
05-07-2017, 22:20:56

mam zamiar isc do dobrego dermatologa,zrobic badanie z krwi na borelioze i kandydoze i badania z krwi na alergie oznaczyc ige na rozne produkty.. zobaczymy czy coś z tego wyjdzie..
gość
06-07-2017, 08:58:38

a jak jest pewność, że to co wyjdzie jest odpowiedzialne za takie objawy?
gość
06-08-2017, 10:41:03

Witam zrobiłem test na Boreliozę i wyszedł ujemny .. wiec odpada a objawy takie same.. ciagle jest mi goraco jak bym sie gotowal od srodka.. i ciagle czerwone piekące usta ..
gość
06-08-2017, 12:14:17

To ,ze test wyszedl ujemny to nie znaczy ,ze nie masz boreliozy.Ostatnio w programie Uwaga na TVN,byl poruszany temat boreliozy.Obejrzyj w necie.Nie twierdze tez ,ze masz borelioze,ale brak mi pomyslu co to moze byc.A byles jeszcze raz u lekarza?Co z ta grzybica?Moze trzeba zrobic jakies badania jednak w tym kierunku.Niech lekarz da Ci jakies skierowanie.
gość
07-08-2017, 07:22:12

robiłem badanie na candidie albicans antygen krążący z krwi,i na poziom witaminy D ,takie badania mam od dermatologa ktory przepisał mi również zyrtec i ketotifen wzf,biore te leki 2 tygodnie ale nic nie dają.. narazie czekam na wyniki powyzszych badań.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Ból głowy
Mam 31 lat i od 2.10.2024 zmagam się z bólami głowy z prawej strony. Bóle są w okolicy potylicy po prawej stronie oraz nad prawym uchem. Ból jest kłujący, pulsujący, codzienny. Czasem pulsuje szybciej , a czasem wolniej. Pojawia się o różnych godzinach z różnym nasileniem , nie ma reguły, powtarzalności. Przemieszcza się między tymi punktami. Dotychczas nie zauważyłem żadnych towarzyszących objawów. Przeszedłem szereg badań tj. - Rezonans magnetyczny głowy z TOF - Tomograf komputerowy głowy - Rezonans magnetyczny odcinka szyjnego kręgosłupa - Nakłucie lędźwiowe - Blokady nerwu potylicznego większego i mniejszego - Fizjoterapie u 3 różnych fizjoterapeutów i Osteopaty - Badania okulistyczne ( tomograf oka, badania dna oka) - Badania krwi, zwyczajną morfologię, boreliozę, w kierunku chorób układowych -Rf, anty-CCP, p/ciała p/jądrowe i p/cytoplazmatyczne. - Badania u laryngologa endoskopem + TK zatok Wyniki wszystkich powyższych badań wychodzą bardzo dobrze. Obecnie zażywam lek Pregabalin 2 x dziennie po 75 mg oraz Amitriptylinum 1 raz dziennie 25 mg. Oceniając obecne bóle w skali 1-10 , dałbym im max. 6 , ale w znacznej większości są na 3-4. Mam to przyjmować minimum przez 3 miesiące. Kiedyś tj. 12 lat temu borykałem się z migrenami z aurą , ale udało się to zwalczyć. Z takich kwestii , które powtarzam wszystkim lekarzom , ale nie biorą tego pod uwagę to od 2 lat noszę aparat ortodontyczny. Wiem, że ma mocno zakorzenione zęby. Jak wyrywali mi ósemkę to sięgała do zatoki. 21.09.2024 wybiłem bark 5. raz w życiu i to nastawianie w szpitalu było tragiczne. Pani chyba nie wiedziała co robi aż w końcu przyszedł ktoś kompetentny i to ogarnął. Podczas gdy niekompetentna Pani próbowała nastawić mi wybity bark, bardzo się spinałem, całe ciało. Obecnie jestem na etapie prowadzenia dziennika bólów głowy, które lekarz prowadzący mnie, chce przeanalizować. Czy ktoś z Państwa może borykał się z podobnym problemem i mógłby podzielić się ze mną swoim doświadczeniem ? Jakie badania mógłbym wykonać ? Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Tętniak tętnicy podstawnej
Witam jestem tu nowa. Z uwagi na chore zatoki lekarz laryngolog wysłał mnie na rezonans głowy z kontrastem. W opisie naczyniak w 3 komorze. Pojechałam do profesora do Krakowa który po obejrzeniu płytki stwierdził że to nie naczyniak a tętniak. Skierował mnie na dodatkowe badania żeby bliżej przyjrzeć się temu tworowi. Najbardziej niepokoi mnie że tętniak jeśli to tętniak jest na tętnicy podstawnej. Na forum poczytałam że raczej nie operuje się czy ebolizuje tętniaków w tym miejscu bo ryzyko za duże. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją? Czy ktoś miał tętniaka w takiej lokalizacji. Proszę o odpowiedź. Muszę podjąć decyzję co dalej choć pan profesor wspomniał o embolizacji. Dziękuję i pozdrawiam KG
Reklama: