Marcin o
rehabilitacji nie piszemy bo tu faktycznie nie ma standardów. Ilu pacjentów a jeszcze bardziej ilu neurochirurgów tyle podejść do tematu.
Tu chyba lepsza jest nasza powściagliwość. To co może być pożyteczne to namiary na terapeutów dobrze znających temat i przestrzeganie przed ,,masówkami" rehabilitacyjnymi.
Kasiu ja od 8 lat mam podobny model z wycięciem pod szyję tylko bez zagłębienia pod głowę
http://rehazakupy.pl/p/94/287/poduszka-ortopedyczna-valde-vila-b4-memory-do-spania-poduszki-koce.html
Przez tyle lat spisuje się dobrze, nie odkształciła się.
Są również zwolennicy poduszek z granulatem
http://allegro.pl/poduszka-ortopedyczna-z-granulatu-ergo-economy-wwa-i2662157046.html
Zagłębienie pod szyję wydaje się bardziej ergonomiczne. Dlatego radzę dokonać zakupu w sklepie rehabilitacyjnym żeby przymierzyć się do właściwego modelu.
Perpetuum większość z nas to dusze niepokorne w aktywnym ciele. Trudno czasową niemoc przełożyć na rozsądek. Do tego dochodzi powierzchowny odbiór przez otoczenie-dobrze wyglądasz, nie wyglądasz na chorą. Z cierpieniem uciekamy do swojego wnętrza żeby się nie obnosić. Cierpienia i niedyzspozycji nikt nam nie ujmie ale troszkę zdrowego egoizmu nie zaszkodzi.
Takie rogate dusze w gorszej opcji pooperacyjnej mogą sobie zafundować powtórkę z tematu. Uwierz- doświadczyłam ja i jeszcze kilka osób na forum. Z obecnych pewnie Janusz miałaby coś do powiedzenia. Nie ma się czym chwalić i nie bierzcie nas przykładu.
Podałam przykładową i dosyć prawdopodobną przyczynę odczuć neurologicznych ale jednak warto zweryfikować u neurologa. Opieram się tylko na własnym doświadczeniu.
Może pomocny będzie mój sposób na złagodzenie dolegliwości. Ja bardzo dobrze reagowłam na ciepło. Gorący prysznic, ciepłe okłady żelowe a w pracy rękawiczki gumowe wypełnione ciepła wodą.
Przykładałam je w bocznej okolicy szyi skąd wychodził ból i na rękę.
Ulga nie była trwała ale nieraz pozwoliła na chwilę oddechu. Natomiast źle reagowałam na zimno, wystarczyła włączona kilmatyzacja. Dolegliwości nasilały się przy niektórych pozycjach, w pracy przy przekładaniu pacjenta.
Warto obserwować reakcję własnego ciała.
Bogna nabieraj sił i kondycji. Daję Ci nominację do tytułu
POZYTYWNIE ZAKRĘCONEJ SZYJKI
Ja próbuję Ci dotrzymać kroku ale cosik się wznowiło. Jedna terapia zaliczona, kolejna w poniedziałek.
Dobrej,wypoczętej nocy Zosia