a co? Tylko tu można spotkać kolegę rafa to niech nie traci okazji
ulidka 2012-05-09 14:52:04 witam! Jestem tu nowa i jak większość mam problemy z szyjką.6 lat temu miałam wypadek samochodowy i od tej pory wszystko się zaczęło sypać z moim kręgosłupem .Czekam na zabieg ,mam mieć pod koniec czerwca w Lublinie.Strasznie się boję .Dwóch neurochirurgów mówi ,że powinnam się poddać opercji.Z tym ,że jeden mówi ,że już a drugi ,że można odwlekać operację. Miałabym wielką prośbę aby może Pan Marcin wypowiedział się o moim przypadku. Oto opis rezonansu;Rozlużnienie aparatu więzadłowego ze zniesieniem fizjologicznej lordozy szyjnej i kifotycznym ustawieniem na poziomach C2/C3/C4/C5/C6. Trzony kręgowe o prawidłowej wysokości oraz morfologii sygnału . Osteofity na krawędziach trzonów kregów . Tarcze międzykręgowe o prawidłowej wysokości, na poziomach c$/C5 oraz C5/C6 o obniżonej IS w obrazach niezależnych. Na poziomie C3/C4 niewielka szerokopodstawna protuzja tarczy międzykręgowej z zaznaczoną redukcją przestrzeni buforowej worka oponowego . Na poziomie C4/C5 niewielka centralna protuzja tarczy międzykręgowej z zaznaczoną redukcją przestrzeni buforowej worka oponowego . Na poziomie C5/C6 centralna przepuklina tarczy międzykręgowej z uciskiem na struktury worka oponowego oraz obustronnym ograniczeniem otworów międzykregowych . Morfologia sygnału rdzenia kręgowego prawidłowa . Bardzo prosiłabym czy mozna odwlekać termin zabiegu i czy rehabilitacja może pomóc czy tylko zatrzymać ten stan .Dodam,że chodzę co 3 miesiące na rehabilitację ,są to laser,pole magnetyczne,solux,prądy .Ale poprawy nie ma.Mam też osłabione czucie w rękach ,wypadają mi przedmioty,bóle w rękach ,bóle głowy ,zawroty głowy,cierpnięcia rak,a nawet czuję mrowienia po twarzy. Proszę doradżcie !!! Widziałam ,że wielu osobom odpisujecie ,radzicie.Waham się czy przypadkiem nie powinnam poczekać z tą operacją ???Bardzo się boję!! (mam 34 lata)
marcinsied 2012-05-04 18:59:24
hehe, na operację absolutnie nie namawiam smile
Twoje pieczenie może wynikać z nieprawidłowej postawy (mięsień który jest obciążany, ciągle napięty ulega lekkiemu "niedorkwieniu", i może pojawiać się pieczenie). Może być to również objaw oponowy, nie wiem też co było wcześniej "robione" w kręgosłupie wink
raf 2012-05-09 16:40:46
To "wczoraj ponowiłem rezonans" to był wrzesień 2011
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.