Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
13-06-2010, 10:54:44

Jolu, polecam Wleń - na poszpitalne nie będziesz czekać długo. Warunki świetne. Warto sie zatroszczyć o przydzielenie pojedynczego pokoju z łazienką, wtedy za pobyt zapłacisz 150 zł ale warto. W samym Wrocławiu bardzo dobra rehabilitacja jest na Bierutowskiej.
Godny polecenia tez jest Milicz, choć tam warunki raczej nie sanatoryjne, a szpitalne. Wojskowy szpital w Lądku Zdroju tez oceniam pozytywnie. Oczywiscie mozesz wybrać miejscowości dalej od domku, wtedy np cudowne Busko Zdrój.
Zwiedziłam już nieco tych placówek i jeśli chcesz dowiedzieć się co i jak,moje gg 3348670.
gość
14-06-2010, 20:16:21

Witajcie Szyjki, i te nowe i te stare.
dwa i pól miesiąca od zabiegu i jest wspaniale!! Chyba wreszcie z szyją koniec choć reszta kręgosłupa zaczyna być do bani. Na razie tylko na zdjęciach /zrobionych z innego powodu/a objawów jeszcze brak.
Też złożyłam papier na leczenie poszpitalne i czekam na przydział.Lekarz z gestem zaznaczył góry ale jestem ciekawa jak tam dojadę. Ale tym będę martwić się potem.
Czytam Wasze dylematy czy się operować- ja też z tej szkoły, że nie należy długo zwlekać. Mój pierwszy zabieg był po półrocznych próbach leczenia i dwóch rehabilitacjach, na których mdlałam.Jak się okazało u mnie wszelkie zabiegi były nie wskazane.
Trzymajcie się zdrowo-Vika
Początkująca
15-06-2010, 18:13:51

Hejka
Vika mam pytanko czy masz może gadu lub skypa gdzie mogłabym Ciebie popytać trochę o to wszystko???
pozdrawiam

Madzia
gość
15-06-2010, 21:08:17

Hejka!!!

Vika no ja niecałe 2 miesiace po operacji implant jest ładnie na miejscu ,ale niestety juz piersiowy i ledzwiowy tez daja znac o sobie.Lekarz na wizycie kontrolnej narazie kazał mi odpoczac po mojej przygodzie w szpitalu,jak to stwierdził pozniej bedziemy sie tym martwic.Tez mam zamiar starac sie o sanatorium

Pozdrawiam Marysia
gość
16-06-2010, 07:18:26

Podaję swoje GG 3995160 czekam na wieści i pytania od Was-Vika
gość
16-06-2010, 07:25:54

Marysiu, ja też miałam małe rewolucje po poprzednim zabiegu. Na drugi dzień po wyjściu za szpitala zaczęło mi cieknąc z rany małe źródełko płynu. Pobiegłam na oddział wzięli wymaz i dali antybiotyk. Niestety następnego ranka byłam już cała zalana a ze szwa się lało. Powrót i szybka reakcja- operujemy. Tak więc po czterech dniach znowu godzinka na bloku. Cały czas miałam szyję grubości słupa, dławiłam się i nie mogłam nic przełknąć. Po czyszczeniu szyja miała 1/3 objętości z chwili przed zabiegiem . Jeszcze antybiotyk na trzy tygodnie i było po wszystkim.Tym razem obyło się bez sensacji ale pierwsze co to sprawdziłam grubość szyi.
Vika
gość
16-06-2010, 10:15:59

Witam wszystkie szyjeczki.

Łucjo, Łucjo, Łucjo!!! odezwij sie, prosze, bardzo potrzebuje Twojej pomocy odnośnie Jedliny.

irena
gość
16-06-2010, 10:36:21

Witajcie !!!

Viki no ja w tym samym dniu trafiłam ponownie na stól ,utworzył sie krwiak i niestety nastapiła niewydolnosc oddechowa ... szybka reanimacja powtórna operacja ,ojom pod respirator i dopiero jak oddech wrucil do normy na sale pooperacyjna.Szyje tez miałam gruba jak cholerka do tego cała fioletowo - granatowa.Strach przed lezeniem na wznak niestety jeszcze mam ,a dlawienie ból niestety mam jeszcze do dzisiaj ,sa poprostu takie przypadki jak stwierdził lekarz i nic nie poradzimy
Marysia

Irena dlaczego milczysz ???? Co sie dzieje ??
Początkująca
16-06-2010, 18:03:30

Witam Wszystkich :)
mam takie pytanko czy ktoś z Was był operowany w Nowej Soli ???
Początkujący
17-06-2010, 17:06:46

Witam wszystkich! Mam 24 lata i od roku w mniejszym lub większym stopniu boli mnie kręgosłup, powoli zaczynają boleć mnie ręce i nogi. RMI wykazało, cytuję" spłycenie fizjologicznej lordozy oraz niewielkie zmiany zwyrodnieniowe trzonów kręgowych w postaci zaostrzeń krawędzi na poziomach C4-C5 C5-C6 i C6-C7. Na tychże poziomach uwypuklenia tarczek m-k modelują przednią ścianę worka oponowego." Czy ktoś z Was może się na temat w jakiś sposób wypowiedzieć??? Neurolog odradza mi póki co operacje, ale ten ból jest naprawdę męczący, da się z Nim póki co żyć ale co będzie dalej??? Jestem z Poznania i doszły mnie słuchy, że lekarze z Poznania zajmujący się kręgosłupem nie należą do czołowych:/

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Pieczenie skóry na pośladkach
Wys�any: Dzisiaj 12:07 Witam. Chciałabym opisać dolegliwość z którą borykam się od ponad 10 lat. Otóż podczas siedzenia zaczynają mnie boleć pośladki w okolicy guzów kulszowych. Ból jest tak nieznośny, że po kilku minutach muszę wstać z fotela czy też kanapy. Szukałam pomocy u specjalistów ze wszystkich dziedzin, niestety nikt nie potrafi zdiagnozować tej przypadłości. Neurolog przepisał mi Egzystę , którą systematycznie zażywam oraz Neurovit. Po kilku latach do tego bólu dołączyło pieczenie skóry w tych samych miejscach. Od ponad pół roku właściwie chodzę albo leżę na brzuchu. W tej chwili jestem pod opieką specjalisty w klinice leczenia bólu. Lekarz próbuje znaleźć przyczynę, prawdopodobnie jest to uszkodzenie któregoś nerwu w okolicy kręgosłupa lędźwiowego. Ale jak do tej pory bez efektów. Może ktoś z Państwa spotkał się z podobnym przypadkiem i mi pomoże. Pozdrawiam
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
Reklama:
Reklama:
Reklama: