Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
04-02-2010, 20:34:12

Andzia, miałam kiedyś ciotkę w Świdwinie...dawne czasy

Elu, szczerze powiem, że obecnie otrzymanie renty "na kręgosłup" nie jest takie łatwe...wszystko zależy od stanu zdrowia i orzecznika, a zapewne też od wieku...
Ja mam 40 lat i z tego co wiem, to renta jest dla mnie nieosiągalna (też miałam 2 poziomy +cage + mielopatia)...może po wielkich staraniach jakaś okresowa, ale później trzeba do pracy. Zresztą zależy jak kto sobie wyobraża dalsze życie, ja chcę wrócić do pracy, bo inaczej sobie nie wyobrażam

Gdyby na rentę mieli iść wszyscy ze schorzeniami kręgosłupa, to...bez pracy byłaby lekko połowa społeczeństwa
Renata [link=\\"http://straznik.dieta.pl/\\"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=60694d191237293e0.png[/image][/link]
gość
05-02-2010, 09:05:30

witam Renatko dziękuje za odpowiedz .Ja też mysle jak ty chce pracować ale lekarz mnie próbuje kierować na rente . jak to powiedział próbować trzeba a ja powiedziałam poki chodzę i mam rence i nogi i nadaje się do pracy to bede pracować bo nie lubie siedzieć bezczynnie .dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam wszystkich Ela
Forumowicz
05-02-2010, 15:54:19

zanzibar 2010-02-03 23:05:31 Po cichutku dostałem bojowe zadanie aby dołączyć zdjęcia na fotosiku z spotkania urodzinowo szyjkowego i je tam ładnie umieściłem wedle życzenia i rozkazu komitetu
Spinko i Ado to był naprawdę fajny występ byłyście oblegane i fotografowane jak na wybiegu w Mediolanie Pozdrawiam Janusz

A skleroza mnie dopadła coś słabo do spowiedzi chodzicie żadnych grzeszków?

prosze uzyc do tego galerii, ktora ma Pan w profilu,

za kilka dni zarowno zdjecia, jak i filmy bedzie mozna dodawac takze w ramach kazdego postu na forum, galeria do okolo srody bedzie bardzo mocno rozbudowana, chcemy aby byla uniwersalnym narzedzien do dodawania mediow w naszych serwisach.
Początkująca
05-02-2010, 16:15:14

Moi drodzy, jak długo jest sie na zwolnieniu....wiem ze tio zależy od sytuacji, ale po jakim czasie odzyskuje się sprawnośźć, zeby można wrócić do pracy...prosze o infor
Początkująca
05-02-2010, 17:43:05

renbaz 2010-02-03 15:13:52 Tatiana, przeczytaj nasze forum od deski do deski i wtedy na pewno wszystkie niejasności zostaną wyjaśnione
Generalnie na podstawie naszych dotychczasowych postów można napisać by książkę. Myślę, że jest to skarbnica wiedzy dla "nowych" szyjek.

Wszystko zależy od rodzaju operacji, ilości operowanych poziomów itp.,tego czy będziesz miała zalecony kołnierz, czy nie. W większości przypadków (warszawskich neurologów) kołnierz nosi się ok. 6 tyg., więc nie można raczej wrócić do pracy po 4 tyg.
Ale jak już napisałam - wszystko zależy od wielu czynników...

Renatko,
Dzięki za info...czytam formum i jestem coraz bardziej przerażona....lekarz powiedział, ze kołnierza nie będzie....
gość
05-02-2010, 18:01:50

prosze uzyc do tego galerii, ktora ma Pan w profilu,

za kilka dni zarowno zdjecia, jak i filmy bedzie mozna dodawac takze w ramach kazdego postu na forum, galeria do okolo srody bedzie bardzo mocno rozbudowana, chcemy aby byla uniwersalnym narzedzien do dodawania mediow w naszych serwisach. (cytat)

Dziękujemy na pewno nam to ułatwi sprawę oby tak dalej Jeszcze raz Dziękuję Janusz
gość
05-02-2010, 18:34:44

Witam Kochani.
Żonę przywiozłem dzisiaj ze szpitala. Czuje się tak sobie, zawroty i bóle głowy. w poniedziałek idzie ściągnąć cztery szwy z głowy. W późniejszym terminie kontrolne TK głowy.
Wczoraj byłem u neurochirurga i ma sobie ustalić termin na zabieg szyjki, najwcześniej na październik.
Jeszcze mam dostać jakiś kołnierz pneumatyczny, nosi się go trzy razy dziennie służy do wydłużania kręgosłupa szyjnego( miał ktoś z was takie cudo?)
Pierwszy dzień w sanatorium w Swoszowicach oceniam pozytywnie, miałem borowinę na cały kręgosłup oraz masaż również całego kręgosłupa. Masażysta patrzą na MRI szyjnego i lędźwiowego był bardzo zdziwione stanem mojego kręgosłupa.
Dziękuję Wam za wsparcie w te trudne dni.

Dobranoc
Irek
Forumowiczka
05-02-2010, 21:22:20

Rabka Was pozdrawia!!!
Wczoraj byłam na spotkaniu z naczelnym lekarzem uzdrowiskowym, specjalnych miejsc na nasze przypadłości tu nie ma ale Zakład Przyrodoleczniczy ma dużą bazę zabiegową, wszystkie zalecane nam zwykle zabiegi chyba tu serwują. Przyjemna okolica, myślę, że najfajniejsza latem i jesienią.

W kwestii długości zwolnienia lekarskiego - nie ma odpowiedzi na to pytanie. Każdy organizm w innym tempie wraca do "normy". Mój neurochirurg uważa, że zwolnienie powinno być minimum 3-4 miesiące.
Irek, co Ty masz na myśli pisząc o terminie zabiegu - zdecydowałeś się na operację? Nie wiem, co to kołnierz pneumatyczny ale zapytam kogo mogę bo brzmi ciekawie, może też powinnam się w to ubrać?
medforum 2010-02-05 16:54:19
za kilka dni zarowno zdjecia, jak i filmy bedzie mozna dodawac takze w ramach kazdego postu na forum, galeria do okolo srody bedzie bardzo mocno rozbudowana, chcemy aby byla uniwersalnym narzedzien do dodawania mediow w naszych serwisach.

Widzę, że na forum nowinki . Dobre wiadomości, będziemy mieli większą motywację do spotkań.
Janusz, a były jeszcze robione zdjęcia z prezentami, dostałeś takie od dziewczyn?
I co to za psinki na Twoim nowym avatarze?
Początkująca
05-02-2010, 21:56:44

Witam. Mam problem z kręgosłupem szyjnym. Słyszałam że dobrym neurochirurgiem jest Arkadiusz Wilk z Warszawy. Chciałabym się z nim skonsultować czy może mi ktoś pomóc?
Forumowiczka
06-02-2010, 00:39:43

Dorotko R. to adresy lecznic gdzie przyjmuje dr.Arkadiusz Wilk

ul. Fieldorfa 5A
Warszawa (Gocław)
tel. 22 671 06 06, 671 06 16, 671 06 14

Warszawa, ul. Mokotowska 6 A, tel. 22 825 85 99
Przychodnia Wolska

Warszawa, ul. Wolska 68 / 72, tel. 22 862 53 53

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: