Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
17-01-2010, 12:11:33

Temat: PIERWIASTEK NIEBEZPIECZNY

CHARAKTERYSTYKA

PEŁNA NAZWA: Kobieta

SYMBOL: Ko

ODKRYWCA: Adam

ROK ODKRYCIA: Znana od zarania dziejów

MASA ATOMOWA:
 Średnia około 65,6 kg, lecz istnieją izotopy o masie od 40 do 200 kg

WYSTĘPOWANIE:
Stosunkowo znaczne ilości występują w obszarach zabudowanych

WŁASNOŚCI FIZYCZNE:
 Powierzchnia zwykle pokryta cienka warstwa kolorowej substancji (maskującej?)
 Wrze i mrozi bez znanych przyczyn
 Topnieje przy odpowiednim traktowaniu
 Zgorzkniała przy nieprawidłowym użyciu
 Występuje w wielu odmianach począwszy od dziewiczo czystego metalu do rudej pospolitej...

WŁASNOŚCI CHEMICZNE:
 Wykazuje silne przyciąganie do metali i kamieni szlachetnych
 Absorbuje znaczne ilości drogich substancji
 Może nagle eksplodować bez żadnego ostrzeżenia czy powodu
 Nierozpuszczalna w płynach, lecz wykazuje wzrost aktywności po nasączeniu alkoholem etylowym
 Jest najsilniejszym znanym człowiekowi czynnikiem redukującym bogactwo

UŻYCIE:
 Element wysoce ozdobny, zwłaszcza w samochodach sportowych
 Uwalnia od naprężeń
 Bardzo efektywny czynnik czyszczący

REAKCJE:
 Czysty okaz, odkryty w stanie naturalnym, przyjmuje barwę różowo - czerwoną
 Barwa zmienia się na zielona, jeśli zostanie umieszczony obok dorodniejszego okazu

ZAGROŻENIA:
 Wysoce niebezpieczna w niedoświadczonych rękach
 Legalnie można posiadać tylko jeden okaz, choć można utrzymywać kilka, pod warunkiem, ze znajdują się w rożnych miejscach i nigdy ze sobą się nie stykają.
Początkująca
17-01-2010, 15:38:42

Witam wszystkich .Przepraszam ze tak rzadko bywałam ale nie mam zupełnie czasu . Sesja pochłonełam mnie całkowicie i tak pewnie będzie do konca lutego , potem obiecuje ze sie troche poprawie. Od 1 lutego szykuje mi sie nowa praca wiec wróci wszystko do normalności .Bardzo sie ciesze bo przecież trzeba na emeryturę zapracować . 2 tygodnie chodze na lekka gimnastykę 2 razy w tygodniu i musze wam powiedzieć ze czuje sie zdecydowanie lepeij nawet kregosłup lędzwiowy przestał mnie boleć, z reką troche lepeij i szyjka chodzi jak by troszeczkę lepeij .Nie ma tu zdecydowanej poprawy ale nawet malutki postep cieszy. Moge sama sie ubrac rano a to ważne. Serdecznie was pozdrawiam i życzę przede wszystkim zdrowia . Gosieńka
gość
17-01-2010, 20:11:28

Gosia K. ja bylam diagnozowana m.in. przez prof. Podgorskiego, rzeczywisce ma specyficzny sposob bycia. dla mnie to byl 3 lekarz z ktorym sie konsultowalam, ale najwazniejszy i po wizycie u niego podjelam decyzje o operacji.

pozdrawiam,
helena
gość
18-01-2010, 10:22:31

Witam wszystkie szyjki czyżby łącza pomarzły jakoś mały ruch w interesie szyjkowym czy może jakieś pogorszenie stanu zdrowie ma wpływ na tak słabą obecność na naszym forum ja od poprzedniego tygodnia chodzę na rehabilitację i udało mi się załapać na dodatkowe baseny więc mało przebywam chociaż wczorajszy spacer z moim psem wspominam nie miło bardzo bolało mnie między łopatkami a i nogi jakieś słabe by brnąć po zaspach do kolan Pozdrawiam Janusz
Początkujący
18-01-2010, 14:21:14

Witam wszystkich

Dawno mnie juz tu nie bylo ale czasu nie zbyt wiele a bol jak jest tak jest..... Skonsultuwalem sie z drugim Neurologiem ktory zamiast leczyc mi kark wyslal mnie na Tomografie komputerowa glowy nie wiem jakim jezykiem mam do nich mowic aby w koncu mi ktos pomogl..... juz sam zaczynam miec wątpliwosci czy to wina karku czy moze jakas nerwica eh.... z wyniku wyszlo AngioTG stwierdza się:

Wariant rozwojowy naczyń tętniczych pod postacią karotyzacji tętnicy mózgu tylnej lewej , z hipoplastycznym odcinkiem P1 po tej stronie.
Przepływ przez wewnątrzczaszkowe odcinki tętnic szyjnych wewnętrznych, tętnice podstawną,tętnice środkowe mózgu , kręgowe i naczynia koła Willsa zachowany.Ubytków przepływu podaz malformacji naczyniowych nie uwidoczniono.
Wnioki " Obraz naczyń mózgowych w granicach normy.

Zabardzo nie wiem o co chodzi ale lekarz powiedzial mi ze wszystko oki głową mam brać neurol 1 tab na noc po ktorej nie czuje sie jakos lepiej eh.... sam nie wiem co mam robić zostalem zbyty na 15 lutego miesac czasu a kolokwia w szkole sie zaczęły .... chyba bede musial zacisnac zęby i jakos przetrwać ....

pozdrawiam was
gość
18-01-2010, 17:55:53

Witam !

Mam pytanie. Jestem po operacji odcinka szyjnego C/6 C/7. Po jakim czasie mozna funkcjonować w pełni sprawnie?

Z góry dziękuje !

Pozdrawiam !
gość
18-01-2010, 21:11:00

Bez imienny gościu funkcjonować normalnie To wszystko zależy od tego kiedy miałeś tą operacje minimalny czas od operacji do rehabilitacji powinieneś rozpocząć najwcześniej trzy miesiące od niej jedynie teraz wskazane są dla Ciebie ćwiczenia izometryczne które powinieneś otrzymać podczas wypisu z szpitala Pozdrawiam Janusz
Forumowiczka
19-01-2010, 10:45:19

A funkcjonujesz w tej chwili nie w pełni sprawnie, Gosciu nad wpisem Janusza? Co to dla Ciebie znaczy "w pełni sprawnie"?
Gość 2010-01-17 13:11:33
Temat: PIERWIASTEK NIEBEZPIECZNY
CHARAKTERYSTYKA
PEŁNA NAZWA: Kobieta
SYMBOL: Ko
ODKRYWCA: Adam
ROK ODKRYCIA: Znana od zarania dziejów

A coż to za gość to wkleił?
Może się ujawni? Bardzo ciekawe...

ADA!!!
Wysłałam do Ciebie e-mail w sprawie urodzin i naszego spotkania 29 stycznia.
Koniecznie zajrzyj i napisz czy Ci się podoba mój pomysł...
Początkujący
19-01-2010, 13:16:22

Dzień Dobry.
Zbliża się moja wizyta u dr Baranowskiego, pytałaś Spinko do jakiego jeszcze się wybieram, nie chciałem zapeszyć, udało się zapisać do dr Podgórskiego.
Może ktoś by podał mi namiar na jakiegoś rehabilitanta w W-wie lub okolicy, który pokazałby, powiedział jak ćwiczyć, gdyż w moim mieście brak takiej fachury.
Nie mam doświadczenia z Tymi lekarzami, a może Oni powiedzą coś o rehabilitacji jeśli wogóle taka wchodzi w grę.
Pozdrawiam
gość
19-01-2010, 20:51:33

ja chodze na rechabilitacje na ul. mokotowska 6a (przychodnia wojskowa) jestem 1,5 miesiaca po operacji. przed opearcja tez tam chodzilam i wydaje mi sie ze jest ok.

pozdrawiam,
helena

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: