Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkujący
21-05-2023, 11:55:45

Witam ,25 mają mam się zgłosić na oddział neurochirurgii celem operacji kręgosłupa szyjnego odcinek C4 C5, mam zawroty głowy brak czucia w rękach ból karku i piski w uszach. Mam pytanie jak długo byliście na zwolnieniu po operacji i wróciliście do pracy fizycznej ? Ja pracuję w Biedronce stąd moje obawy kiedy i czy dam radę wrócić .
Forumowiczka
22-05-2023, 19:05:07

Emi 85, nikt ze świeżo operowanych się nie odzywa, foru w nowej odsłonie zamarło, to odpowiem ja weteranka.
Nie wybiegaj myślami. Radzę na razie sięgać planami operacji i okresu wczesno pooperacyjnego. Każdy z nas przechodzi ten okres inaczej, różnimy się stopniem ubytków neurologicznych, adaptacją do nowych warunków funkcjonowania kręgosłupa, osobistą wrażliwością na niedyspozycje. Zwolnienie od ok. 2 do 6 mc. bywa dłużej. Przed operacją trudno przewidzieć czy i kiedy wrócisz do tego rodzaju pracy, ale raczej po dłuższym niż krótszym zwolnieniu ze względu na obciążenie fizyczne i dobrej rehabilitacji szansa na powrót jak najbardziej jest
gość
23-05-2023, 03:19:51

emi85 ja dziś mam dwa miesiące po operacji . Odcinek C5 , C6 . Jutro idę na kontrolę . Planuję wrócić do pracy za miesiąc , jutro wiem że jeszcze mi nie pozwoli . Ogólnie czuje się dobrze ,podstawa to dobra rehabilitacja i masaże. Ja po ściągniętym kołnierzu miałam osłabione bardzo mięśnie .
Jednak jak napisała osoba wyżej każdy ten okres pooperacyjny przechodzi inaczej . Też pracuję w Biedronce praca bardzo ciężka . Jednak nie chcę ciągnąć L4 . Daj znać pod jaką centralę biedry podlegasz .
gość
23-05-2023, 06:34:11

hamer 22-05-2023, 23:05:07

Emi 85, nikt ze świeżo operowanych się nie odzywa, foru w nowej odsłonie zamarło, to odpowiem ja weteranka.
Nie wybiegaj myślami. Radzę na razie sięgać planami operacji i okresu wczesno pooperacyjnego. Każdy z nas przechodzi ten okres inaczej, różnimy się stopniem ubytków neurologicznych, adaptacją do nowych warunków funkcjonowania kręgosłupa, osobistą wrażliwością na niedyspozycje. Zwolnienie od ok. 2 do 6 mc. bywa dłużej. Przed operacją trudno przewidzieć czy i kiedy wrócisz do tego rodzaju pracy, ale raczej po dłuższym niż krótszym zwolnieniu ze względu na obciążenie fizyczne i dobrej rehabilitacji szansa na powrót jak najbardziej jest

Teraz jest problem by się dostać na stronę . Ostatnio wychodziło mi że forum mnie istnieje . Dziś mogłam odpowiedzieć jako gość . Teraz dało się zalogować . Nie dziwne że tyle osób znikło . Jak takie problemy .
gość
23-05-2023, 21:04:18

gość 23-05-2023, 07:19:51

emi85 ja dziś mam dwa miesiące po operacji . Odcinek C5 , C6 . Jutro idę na kontrolę . Planuję wrócić do pracy za miesiąc , jutro wiem że jeszcze mi nie pozwoli . Ogólnie czuje się dobrze ,podstawa to dobra rehabilitacja i masaże. Ja po ściągniętym kołnierzu miałam osłabione bardzo mięśnie .
Jednak jak napisała osoba wyżej każdy ten okres pooperacyjny przechodzi inaczej . Też pracuję w Biedronce praca bardzo ciężka . Jednak nie chcę ciągnąć L4 . Daj znać pod jaką centralę biedry podlegasz .

Podlegam pod dc10 Mszczonów
Coś nie mogę się zalogować dzisiaj.
Zobaczymy jak to będzie narazie staram się nie myśleć za dużo bo i tak stracha mam.
gość
24-05-2023, 02:08:37

Każdy ma stracha czym bliżej tym większego . Dużo większy strach do tego co faktycznie jest . U mnie duża poprawa ,dolegliwości minęły . Pytałam się z jakiej centrali bo u nas na Rudzie wszyscy pracownicy mogą korzystać z gabinetu fizykoterapełtycznego , nie wszędzie tak jest .Rehabilitacja po podstawa , z funduszu będzie po kilku miesiącach .
gość
24-05-2023, 03:04:03

U nas w Mszczonowie nie ma nic takiego dlatego trochę się przygotowałam na rehabilitację prywatnie zanim nie złapie się na tą z NFZ u ZUS.
gość
24-05-2023, 03:43:11

Cześć. Powoli parkuje torbę do szpitala. Na oddział mama się zgłosić w poniedziałek 🙊🙈🙉 Czy może ma ktoś tą listę co zabrać ze sobą? Nie mogę odnaleźć w poprzednich stronach forum....
Początkująca
24-05-2023, 03:53:14

Jak składałam na oddział rehabilitacyjny to mi powiedzieli że okres oczekiwania 4 -6 miesięcy z NFZ . Chyba szybciej do pracy wrócę . Moim zdaniem masaż najlepszy by rozruszać mięśnie po, no i samemu ćwiczyć . Będzie dobrze . Ja bardzo się bałam i odwlekałam operację. Teraz jest o niebo lepiej . Gdybyś miała problem z logowaniem a chciała później coś wiedzieć mogę dać ci namiary na Facebooku. Tu nie wszystko jest bezpiecznie pisać 😉
Alina74
gość
24-05-2023, 03:59:56

gość 24-05-2023, 07:43:11

Cześć. Powoli parkuje torbę do szpitala. Na oddział mama się zgłosić w poniedziałek 🙊🙈🙉 Czy może ma ktoś tą listę co zabrać ze sobą? Nie mogę odnaleźć w poprzednich stronach forum....

Na pewno trzeba zabrac pizame ja miałam 2 ale w sumie to tylko 1 wykorzystałam,bielizne ,szlafrok ,przybory toaletowe,można wziąć dres chodziłam w nim tylko w dniu przyjęcia do szpitala,kapcie,ręcznik, telefon,ładowarka, sztućce,szklanka,ściereczke,chusteczki plus mokre chusteczki,okulary i może coś do czytania. Miałam również kołnierz miękki na wyjście ze szpitala. I coś na gardło po intubacji u mnie hasco sept. Życzę powodzenia nie jest tak źle jak się mówi. Ja jestem 11 dzień po operacji i choć jest poprawa jeszcze czasami bardzo boli. Jutro jadę ściągnąć szwy. Dla mnie było najgorsze leżenie po samej operacji bez wstawiania prawie 30 godzin. Ale da się przezyc😁😁. Pozdrawiam Marta.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: