Agnieszka197311 może ja też napiszę w temacie. Co do pracy przy komputerze, to pooperacyjnie każdy przechodzi inaczej. Pisały na tym forum osoby, które były w stanie siedzieć przy komputerze już parę dni lub tygodni po operacji. Może nie długo,raczej nikt nie określał tego czasowo,ale na pewno chwilę albo z przerwami. Niektórzy nie odczuwają bólu po operacji, inni wręcz przeciwnie nie obędą się bez tabletek przeciwbólowych. Trudno przewidziwć, jak to będzie w Twoim przypadku. Jeśli o mnie chodzi jutro będą 2 miesiące po operacji, dopiero nabieram sił i funkcjonuję dłużej. Nawet wczoraj zaliczyłam 2 godzinny spacer,ale jeszcze długa aktywność powoduje u mnie ból do łopatki i z tyłu karku. Już jest jednak znośnie,mogę dłużej chodzić, ale dłużej siedzieć już nie bardzo. Ogólnie lepsze chodzenie niż siedzenie. Po miesiącu od operacji nie dałabym rady wysiedzieć przy komputerze . No może 10 minut max, to wszystko. Teraz już dłużej,ale czuję dyskomfort, jeszcze kark sztywnieje.
Także nie ma reguły w tej kwestii, tak jak z jazdą samochodem. Jedni kierują już po miesiącu a inni po kilku. Ja też się jeszcze nie odważę. Mam ograniczoną ruchomość na boki i lekarz powiedział, że jeszcze na siłę nie kręcić, już nie mówiąc o oglądaniu się za siebie. Mam nadzieję,że z czasem będzie i z tym lepiej, ale na wszystko potrzeba czasu.
Hania