Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
14-06-2022, 06:12:55

We mnie panika jest już, a to 2.5 miesiąca do terminu operacji. Ty już wtedy będziesz szczesciarą "po". Trzymam mocno kciuki i liczę na pełna relacje. Wszystko będzie dobrze
gość
14-06-2022, 15:49:01

agnieszka197311 2022-06-09 20:22:59
Ania rozumiem, ja też mam pietra gonitwe myśli i w ogóle. Ostatni termin, który przełożyłam to był 5 kwietnia, już byłoby po wszystkim. Poza tym dobija mnie to, że moje samopoczucie i kondycja jest na naprawde niezłym poziomie, a po operacji napewno przez pewien czas będzie gorzej niż jest teraz. Mnie nie boli, nie mrowi i nie drętwieje. A i tak stol ponoć mnie nie minie. Łatwiej zdecydować się gdy coś dolega, mocno trzymam kciuki za Ciebie, bedzie dobrze
Hej:). Ja mam tak jak Ty nic mi się nie dzieje, po za tym że od 10 lat mnie po prostu kręgosłup bolał, a po terapii powięziowo mięśniowej w marcu nawet mi odpuścił ten ból, teraz trochę ćmi. Ale okazuje się że poprzedni neurochirurdzy mówili mi, że to operacja na życzenie, więc się nie spieszyłam, dopiero teraz trafiłam na cudownego lekarza, który mówi że to jest operacja profilaktyczna z bardzo wysokim zagrożeniem mielopatią. Niestety On operuje tylko prywatnie i muszę szukać gdzieś na NFZ. Także zazdroszczę Ci, że już masz termin. To już nie przekładaj tylko do boju:).
Początkująca
14-06-2022, 17:24:42

Gość 2022-06-14 17:49:01
agnieszka197311 2022-06-09 20:22:59
Ania rozumiem, ja też mam pietra gonitwe myśli i w ogóle. Ostatni termin, który przełożyłam to był 5 kwietnia, już byłoby po wszystkim. Poza tym dobija mnie to, że moje samopoczucie i kondycja jest na naprawde niezłym poziomie, a po operacji napewno przez pewien czas będzie gorzej niż jest teraz. Mnie nie boli, nie mrowi i nie drętwieje. A i tak stol ponoć mnie nie minie. Łatwiej zdecydować się gdy coś dolega, mocno trzymam kciuki za Ciebie, bedzie dobrze
Hej:). Ja mam tak jak Ty nic mi się nie dzieje, po za tym że od 10 lat mnie po prostu kręgosłup bolał, a po terapii powięziowo mięśniowej w marcu nawet mi odpuścił ten ból, teraz trochę ćmi. Ale okazuje się że poprzedni neurochirurdzy mówili mi, że to operacja na życzenie, więc się nie spieszyłam, dopiero teraz trafiłam na cudownego lekarza, który mówi że to jest operacja profilaktyczna z bardzo wysokim zagrożeniem mielopatią. Niestety On operuje tylko prywatnie i muszę szukać gdzieś na NFZ. Także zazdroszczę Ci, że już masz termin. To już nie przekładaj tylko do boju:).
widzę, że to co chwilę wylogowuje 🙈;)
Początkująca
14-06-2022, 17:27:40

Magdalena, a do k9go teraz trafiłaś? W sensie lekarza
Początkująca
14-06-2022, 17:39:15

Do Pana doktora Klauze. Rewelacyjny, fachowy, empatyczny. Żałuję, że od razu do niego nie trafiłam.
Początkująca
14-06-2022, 18:25:24

Tak myślałam, też kiedyś u niego nylam. Spróbuj u Chrzanowskiegi, może wcześniej na NFZ. Przypadki pilne to do 8 m-cy
Początkująca
14-06-2022, 18:59:40

No właśnie u Ciebie tego Chrzanowskiego zobaczyłam i się zainteresowałam. On na Moniuszki prywatnie przyjmuje tak? Spróbuję jutro zadzwonić.
Początkująca
14-06-2022, 19:18:10

Nie masz szans terminy min roczne. Mam jego komórkę, mogę Ci udostępnić. Odbiera tylko 7 -7.30 rano, a najlepiej napisać smsa z wynikiem badania. Niestety nie zawsze odpisuje. Spróbuj zadzwonić do ortopedicum tam też przyjmuje tylko w poniedziałki i też mega dlugie terminy, ale trzeba dzwonić w kazdy piątek, wtedy potwierdzają wizyty i zdarza się, że ktoś odmówi i wtedy możesz wskoczyć. Mnie tak sie udało 2 razy, raz mi odpisal i bez kolejki zaprosił na Moniuszki. Poza tym, osobiście lepiej oceniam wizytę u niego niż Klauza. Też spoko jest Janeczko, były uczeń Chrzanowskiego przyjmuje na Dworskiej, ale operuje w Bielsku. Od niego też mam skierowanie na operacje. Osobiście ufam Chrzanowskiemu najbardziej.
Początkująca
14-06-2022, 20:30:59

O super, że tak mi to rozpisałaś. Ja w zasadzie dopiero rozgryzam temat - bo przedtem po za Kraków jeździłam, ale nawet nie będę pisać gdzie - ale lekarz właśnie mi powiedział, że jak nie mam objawów neurologicznych to, to jest operacja na życzenie. Tylko brakowało mi jakiegoś ciągu dalszego, wytłumaczenia jakie rokowania etc. A teraz się okazało, że już wtedy powinni mnie pokierować na operację. Dlatego zaczęłam szukać i znalazłam właśnie Klauze, a teraz jest jeszcze Was na tym forum z kopalnią wiedzy :).
Niestety przy tych szyjnych kręgosłupach to człowiek nie wie ile ma czasu, rok miesiąc...
Podzwonię w atki razie jutro popytam.
A Chrzanowskiemu nawet jak u niego nigdy nie byłam myślisz żeby wysłać wynik RM smsem faktycznie tez?
gość
15-06-2022, 04:20:33

W sosie napisz to co najważniejsze z wyniku opisowego RM, on i tak na wizycie ogląda płytkę i kompletnie go nie interesuje opis. Skoro Klauz wydał taka opinie to myślę, że Chrzanowski bedzie bardziej dosadny, mnie ten pierwszy, aż tak nie nastraszył, nawet mówił, że mam trochę rezerwy płynowej i żeby się wstrzymać, a Chrzanowski za kazdym razem mi pisze " bezwzględnie do operacji", choć jest to lekarz, który naprawdę stol pozostawia gdy nie ma innej alternatywy. Ja mam ucisk na rdzeń, stenoza 9 mm i wg niego lekki ucisk na tętnice kręgowa, który pewnie będzie się zwiekszal

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: