Czy po operacji kręgosłupa szyjnego z wymian dysku na implant jest szansa na aktywność sportowa? Bieganie? Wspinaczka? Chodzenie po górach?
Mam mieć zabieg i się mocno stresuje czy wrócę do sportu. Renata
Gość 2021-11-21 20:34:19
Czy po operacji kręgosłupa szyjnego z wymian dysku na implant jest szansa na aktywność sportowa? Bieganie? Wspinaczka? Chodzenie po górach?
Mam mieć zabieg i się mocno stresuje czy wrócę do sportu. Renata
Renata73 2021-11-22 20:16:59
Witam serdecznie wszystkich
A już myślałam że nie będę musiała zaglądać na to forum .W 2018 i 2019 roku bywałam tu bardzo często .
Myślę że zostanę tu z Wami na dłużej , są tu wspaniali ludzie doradzą ,pocieszną i potrafią wspierać ,już się o tym przekonałam i mam nadzieję że teraz też tak będzie 😘
Gość 2021-11-29 09:26:11
Osłabienie sygnału w obrazach T2-zależnych z tarczy międzykręgowej na poziomach C5/6 oraz C6/7-
zmiany dehydratacyjno-degeneracyjne.
Nieznaczne obniżenie wysokości tarczy międzykręgowej C5/6.
C3/4 – C6/7:
- tylno-dwuboczne wypukliny krążków międzykręgowych, wraz ze zmianami zwyrodnieniowymi stawów
międzykręgowych, powodują modelowanie brzusznej i tylno-bocznej powierzchni worka oponowego (z utratą
płynowej rezerwy buforowej i odcinkowym przyleganiem do rdzenia), zwężenie zachyłków bocznych i
otworów międzykręgowych, stwarzając warunki do wystąpienia konfliktów korzeniowych;
- lewe otwory międzykręgowe nieco bardziej zwężone niż prawe;
- cechy stenozy kanału kręgowego na poziomie C4/5 – C6/7 – wymiar AP 9-10mm – najbardziej zwężony na
poziomie C5/6 9mm;
Zmianom tym towarzyszy niewielka osteofitoza krawędzi trzonów.
Zniesienie fizjologicznej lordozy.
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.